Adnád a saját, vagy párod keresztnevét a gyerekednek?
nálunk a férjem kikötötte, hogy egyikünk nevét sem kaphatja a gyerek, mert ő egy önálló személyiség lesz, és nem pl. ifjabb Tóth Béla, meg kis Béla..stb...
(persze nem így hívják a férjemet (hála Istennek:), csak példának írtam)
én sem adnám egyikünk nevét sem a gyerekemnek
Nem.
Élő, közeli rokon nevét semmiképpen nem akartuk adni, ellenben az elhunyt, szeretett nagyapám nevét megkapta második keresztnévnek a fiam.
volt ismerősöm, ahol a születendő baba lett az 5. generációs Gyurika, nekem az ilyentől feláll a szőr a hátamon. Pl a sztoriknál hirtelen azt se tudta az ember, éppen kiről van szó, mert Gyuri,Gyurka, Kisgyuri meg a György bá...háááát...
Nem. Egyrészt nagyon fantáziátlannak tartom, másrészt egy külön kis emberről beszélünk, akinek külön személyisége lesz, amiben igenis részt vesz az is, hogy hogyan hívják, miről/kiről kapta a nevét.
Elhunyt rokon esetében még megértem, hogy tiszteletből megkapja a gyerek a nevét, de egy családban x számú József, Laci, Judit, Anna stb szerintem nem fér el.
Ha egyszer fiunk lesz,akkor az apuka nevét kapja! Amikor az elsőt vártuk,akkor az volt,hogy ha lány,akkor Ő választ,ha fiú,akkor én. Szerintem nagyon szép hagyomány a szülő nevét adni a gyermeknek! Akkor a párom azt mondta,hogy keressek másik nevet. -lány lett.
A másodiknál fiúra számoltunk,ezért nem is gondolkodtunk lány néven- egyértelmű volt,hogy az apja nevét kapja. A terhesség során gondoltam a másik lehetőségre is.. végül lány lett Ő is,így az én keresztnevem kapta,és mellé egy bónuszt :-D
Még pár hét és kiderül,hogy Apuka nevét örökli e valaki.
Én nagyon szép hagyománynak tartom :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!