Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire veszélyezteti az...

Mennyire veszélyezteti az anyuka gyermeki életét? (képpel)

Figyelt kérdés

Mondjuk ez annyira nem is kérdés, de ti mit szóltok a képhez?

[link]

[link]

Tegnap sétáltunk a lányommal a városban (megyeszékhely) és a legforgalmasabb úton, az anyuka ölében egy kb 7-8 hónapos babával, és fogja a kezét a kb 3 éves kislányának.

Alig bírtak átfutni az úton, mert mindig nagy a forgalom.

Megjegyzem: ahonnan én fényképeztem mögöttem volt kb 5 méterrel a zebra a túloldalra.

Pont a kezemben volt a telefon, gondoltam megörökítem eme pillanatot.

Egyszerűen nekem felfoghatatlan, hogy egy anyuka miért toporog egy-két percet a forgalmas út szélén, majd rohan át a gyermekekkel a borzalmasan forgalmas úton, és sétálnak tovább, ha tőle kb 25 méterre van a zebra?

Sosem tennék ilyet, hiszen ugyan ennyi idő alatt biztonsággal átértek volna a zebrán is!

2011. aug. 13. 14:16
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Nem, én ezt a fotót nem ide készítettem! Csak véleményt kérdeztem! De tudjátok mit: vitatkozzatok egymással, ha már értelmes választ nem tudtok adni egy egyszerű kérdésre. Bár gondolom nagyon bonyolult volt egyeseknek értelmezni a kérdést..
2011. aug. 13. 16:01
 22/33 anonim ***** válasza:
41%

"vitatkozzatok egymással, ha már értelmes választ nem tudtok adni egy egyszerű kérdésre"

De hát ez rohadtul nem is egy kérdés, még te is írtad. Pont az ilyen "mit szóltok hozzá" típusú kérdéseket szokták azok feltenni, akiknek semmi életük nincs, és már a huszas/harmincas éveikben nyugdíjasokat megszégyenítő módon pletykások.

2011. aug. 13. 16:15
 23/33 anonim ***** válasza:
64%
Valaki így él, valaki úgy, szerintem nem kéne ebből ekkora ügyet csinálni. Nem is látszik a nő arca. Ha ő lefotózta, egészségére, de miért kell azért mindenféle gusztustalannak meg undorítónak nevezni? Hány embert fotóznak le úgy, hogy nem tud róla? És keményebb dolgok miatt! Én sem örülnék neki, de vitázó válaszolók semmivel nem vagytok jobbak, mint a kérdező..
2011. aug. 13. 16:15
 24/33 anonim ***** válasza:
75%

Igazad van, a zebrán kell átkelni, mert balesetveszélyes. Nem követendő példa.

Nem látszik az arca a nőnek, de mondjuk én sem örülnék, ha lefotóznának bármi miatt és ide feltennének. De az, hogy a kocsmába ment, nem kell előre elítélni, mert lehet a gyerekének nagyon kellett pisilnie, vagy ismerőséjé a kocsma.

De nem kellene itt ócsárolni sem a kérdezőt sem aki a képen szerepel.

2011. aug. 13. 17:03
 25/33 anonim ***** válasza:
64%

Én mindig elmegyek a zebráig a gyerekeimmel.

Nem bírom én se, hogy így futkosnak a kisgyerekesek az úton. Járdáról nézve is utálom, ha meg vezetek, főleg utálom.

Én nem találtam ebben semmi kivetnivalót, hogy lefotóztad a telefonoddal és feltetted ide. Igen is jól tetted, legalább aki itt olvasgat, még inkább nem fog átmenni az úttest közepén, hanem elmegy majd a zebráig.

2011. aug. 13. 20:18
 26/33 anonim ***** válasza:
61%

Nem értek egyet azokkal, akik még Téged ócsárolnak.. nem sértesz személyiségi jogokat,, nem látszik ki az, hol történt, semmi...

Sajnos mifelénk is gyakran előfordul a legborzasztóbb, amikor az idős nagyszülő vonszolja át a kisgyereket a 6 sávos úton....

Mi mindig a zebrán megyünk, mert ott biztonságosabb ( bár nem életbiztosítás... :() és mert azt szeretném, ha ezt tanulnák meg a gyerekek! Amikor majd egyedül közlekednek, kicsit nyugodtabb lehetek, mint a képen szereplő anyuka.. Mert az övé át fog szaladni bárhol, az enyém pedig a zebrán.

2011. aug. 13. 21:48
 27/33 A kérdező kommentje:

Szerintem sem sértettem meg senki személyiség jogait ezzel, inkább csak néhány ember önérzetét.. De feltehettem volna akár egy bármilyen google-n talált képet, nem ez a lényeg. Nekem szívügyem nagyon ez a téma, ennyit elárulhatok, mert pont azért ütötték el gyermek koromban az unokanővérem, mert nem a zebrán szaladt át. Mindössze 7 éves volt, én 6, és akkor még nem fogtam fel a helyzet súlyosságát. És miért ott futott át? Mert nagynéném mondta neki, hogy nézzen szét, ha nem jön semmi, akkor mehet(játszótérre ment volna, csak az út választotta el otthontól)

A zebra ott is néhány méterrel arrébb volt, és ez is a szülő felelőssége, hisz neki kell erre megtanítana, példát mutatnia. Talán akkor még ma is élne az unokanővérem.

2011. aug. 13. 22:43
 28/33 anonim ***** válasza:
89%

tegnapi 83 %-os 16:15-os valaszoloval ertek egyett.

Nem ertem miert kell szidni a kerdezot, semmivel se vagytok jobbak ahogy osztjatok az eszt.

Kerdezonek igaza van tobb okbol is:

1. ilyen kepet a google-be is tudott volna keresni mert gondolom szamtalan ehez hasonlo kep van a neten.

2. Az anyuka nagyon rossz peldat mutatott. A pici meg nem erti de a nagy mar igen. Egy kisgyerek szamara az a jo amit a szuloje tesz. Ok mindenbe utanozzak a szuleiket. Azt fogja hinni,hogy helyes,hogy az anyja ezt tette. Ezzel pedig az anya veszelyezteti a gyereke eletet.

3. Siman eluthette volna oket egy auto. En az ilyen anyat felelotlennek tartom.

Es ez nem pletyka nem kibeszeles, ez az oldal arra valo,hogy a velemenyunket mondjuk el. Ennyi.

2011. aug. 14. 05:43
 29/33 anonim ***** válasza:
70%

Én inkább nem kommentálom azokat a válaszokat, amelyek nem a kérdésre válaszolnak. Első vagyok amúgy. Ebben a városban is történt olyan (tv2 naplóban is volt, még sok éve), hogy anyuka nem volt hajlandó 3 gyerekkel elsétálni az 50 méterre lévő lámpás zebráig. 2 gyereke halt meg. Utána az úton fetrengtek fájdalmukban napokkal később. 50 méter.

És olyat is gyakran látok, hogy anyuka nem várja meg a zöldet a zebránál, hanem ha nem jön autó, átmegy a kicsi gyerekkel a piroson. Én az ilyeneket mindig lebutázom a gyerekem előtt. Az én anyum óvónőként dolgozott, sajnos mesélt pár ilyen jellegű balesetről :(

2011. aug. 14. 09:01
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Én meg egy nagyon forgalmas főúton lakom, viszont falun, úgyhogy itt még járda sincs. A két gyerekemmel fél kilómétert csalingázok az autók mellett az úton, mire elérek a boltba...
2011. aug. 15. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!