Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 hetes terhes vagyok. Mennyi...

5 hetes terhes vagyok. Mennyi lesz a gyedem, és a Tgyás? Légyszi segítsen valaki.

Figyelt kérdés
Mégy gyesen vagyok a kislányommal, januárban jár le. ! órás bejelentett munkahelyem van. 33000 Ft a bruttó bérem. Lányom születése előtt nem voltam bejelentve.
2011. aug. 1. 20:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem kérdezd meg a kismamatb.hu/szakertok oldalon!

2011. aug. 1. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
2011. aug. 1. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:
jó ez a kalkulátor, csak ugye jó lenne tudni, h a 33.000 Ft mellett gyes is beleszámít-e abba, amit figyelembe vesznek tgyás meg gyed megállapításánál.
2011. aug. 1. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
vagy a csaladinet.hu oldalon is kérdezhetsz a szakbarbártól. ott is a szakértők címke alatt
2011. aug. 1. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:

"Pénzbeli (2%) egészségbiztosítási járulék alapot képező jövedelem az előző évben"

tudtommal a gyes-ből nem vonnak csak nyugdíjt 10%-ot

2011. aug. 1. 20:37
 6/9 A kérdező kommentje:
ködzönöm az eddige válaszokat. Utolsó, ezt most hogy értelmezzem?? Egyébként van könyvelő ismerősöm, ő tudna nekem ebben a kérdésben segíteni?
2011. aug. 1. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:

"jó ez a kalkulátor, csak ugye jó lenne tudni, h a 33.000 Ft mellett gyes is beleszámít-e abba, amit figyelembe vesznek tgyás meg gyed megállapításánál."

csak erre válaszoltam :-)))

de kérdezd meg a könyvelöt bérszámfejtőt ö biztos tudja

2011. aug. 1. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:

A tgyás és a gyed feltétele az, hogy az igénylést megelőző kettő évből min. 365 napot biztosításban töltsél. Mióta van 4 órás bejelentett melód?

Ha megvan a 365 nap, de csak a 33eFt-os pénzed van, akkor jobban jársz a gyessel.

A 33eFt 70%-a (23100 Ft) lesz a tgyás és a gyed is.

Tgyásból csak szjat vonnak, teljes egészében visszajön adójóváírással.

Gyedből nyugdíjat is vonnak, ha kérsz adójóváírást, akkor 20790 Ft lesz.

2011. aug. 2. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos a 33000 Ftból fogják megállapitani a tgyást és a gyedet, így jobban jársz a gyes-sel.
2011. aug. 3. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!