Húgom kinn lett terhes, de nincs férjnél, /élettársával mentek ki dolgozni/ Ha megszületik a kicsi angol állampolgár lesz. E? Hogy lehet elintézni, hogy az apja nevére kerüljön? Ha valaki tud segítsen.
Ez fugg attol, hogy mennyi ideje el(gondolom) Angliaban, hogy milyen allampolgarsagu az apuka, vagy mennyi ideje dolgozik ott az apuka.
Az apasagi nyilatkozat ott egy kicsit mas. Nem kell kulon nyomtatvanyt kitolteni, csak az anyakonyvezesnel kell alairnia az apukanak is.
Nem kapja meg az angol állampolgárságot, és nem lesz kettős állampolgár.
Magyar állampolgár lesz és ahhoz, hogy a párja vezeték nevét kapja a gyerek, nyilatkozatot kell tenniük.
Azért, mert valaki elköltözik másik országban és ott szül, attól még nem kap a gyereke állampolgárságot.
Csak akkor, ha a szülők egyike azon ország állampolgára vagy letelepedési/állampolgárságit megkapják.
De, ehhez több évre van szükség.
15:02!
A parom is es en is magyar allampolgarok vagyunk, a kislanyunk megis ir allampolgar. Ehhez csak annyi kellett, hogy bizonyitsuk, hogy legalabb az egyikunk 5 eve itt el es dolgozik.
Ez engem is érdekelne, én is most vagyok kismama, és hallottam, hogy ha mind ketten magyarok vagyunk a baba is az lesz. Kivéve ha egyikünk itt él 5 éve, és igazolni tudja.
Hol és hogyan kellett bizonyítani, hogy egyikőtök 5 éve itt él, és dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!