Miért hiszik azt a nők, ha tejci, cicike, babóca, pocaklakó, gyümipüri szavakat használnak az olyan édi?
Talán, mert trendi. :) Én is rosszul vagyok tőlük. Teljesen eltorzult már a magyar nyelv.
"Lehet, h. terhes vagyok? 1 napja késik a mensim!" stb...
Ezektől is a hideg lel!
Az biztos, hogy ha meglesz a babánk, én sem fogok neki gügyörészni. Na jó, kicsit talán, de túlzásba nem fogom vinni. És ezt nem arra a fajta gügyögésre értem, amikor nem lehet érteni, hogy mit mondok! :) Amúgy a férjem néha nagy ritkán beszél "gügyögve" az unokahúgához, aki 1 éves. Nem is olyan gügyögés az, inkább csak kedvesnek mondanám, hisz érthetően beszél. És kifejezetten tetszik nekem ez!
Amúgy nekem sem annyira jön be ez a tejci és testvérei, de a pocaklakó szót nem sorolnám ide. Én szoktam így hívni a kisfiamat.
Csináljátok úgy, ahogy nektek jobban tetszik! :)
Hűha,nő vagy?Így még rosszabb a helyzet.
A társadalom nevelésében pedig hidd el nem a gügyögéstől,vagy a nem szép magyar szavak használatától fogsz majd legjobban kiakadni.
Mert ezek elmúlnak a szép baba korral,és utána jönnek majd a komolyabb gondok.
Pedig már egy újszülött is érzi a különbséget. Majd próbáld ki. Ha látod, hogy jobban tetszik Neki, akkor Te is majd a tejcit használod. És ez egy bizonyos határig egészséges is. A gond csak ott kezdődik, ha egymással is igy beszélünk. Na meg le is irjuk.
Ági
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ezt én kérdeztem. Nekem is ez a halálom. A gyerekével mindenki beszéljen úgy, ahogy akar, de az istenért, felnőttek v
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!