Miért hiszik azt a nők, ha tejci, cicike, babóca, pocaklakó, gyümipüri szavakat használnak az olyan édi?
Mér' ezek nem cukiságok? :P
Nem veled van különben a gond, én se bírom az ilyen nőket. Nehezen is viseltem emiatt az otthon töltött időt a lányommal, féltem, hogy én is bekattanok, mert a környezetmben a kismamák ilyenek voltak (1-2 anyukát leszámítva). Ennél már csak azon akadtam ki jobban mikor apuka is elkezdett vinnyogni meg gügyögni.
Én melletted állok.Egyszerúen fel áll a szőr a hátamon amikor ilyet hallok. Nem rég válaszoltam egy hasonló kérdésre, de jól lepontoztak, pedig csak leírtam hogy én miket utálok a legjobban.Pl.:
Hány kilók vagytok?
Hány centik vagytok?
Hány fogatok van már?
...stb.
Miért kell többesszámot használni? Miért kell mindent becézni? Én még a gyerekek nevét is úgy választottam meg hogy ne nagyon lehessen becézni. Egyébként azt se akarom hogy a gyerekek így tanuljanak meg beszélni.
Le lehet pontozni de akkor is ez a véleményem.
Nos,akkor egyesével válaszolva a kérdéseidre:
1)Nem hiszem,hogy csak Te vagy ennyire antiszociális,szerintem vannak még mások is.
2)Ezzel a kérdéssel sem vagy egyedül,más férfiak sem értik ezt sokszor,bár én meg azt nem értem,mit nem értenek ezen?
3)Szerencsére vannak férfiak,akik igénylik ezt hidd el.Kisgyerekkel ez együtt jár.Ha majd a diploma osztójára mentek nem fog neki az anyja gügyögni(talán).
A válaszom,meg ne nősülj soha,gyereket pedig ne vállalj.
Nincs az a nő aki egy ennyire antiszociális pasit érdemelne.
Ezek a szavak engem is szörnyen idegesítenek (42/nő), de már 20 éve, amikor elkezdődött a sali, bocsika és társai, akkor is ki lehetett vele üldözni a világból. Ennél már csak az rosszabb, ha mindezt selypítve adják elő.
Tőlem mindenki úgy beszél ahogy akar, de hála istennek a baráti körömben még a magyar nyelv az uralkodó.
Szerintem a nők a babának gügyögnek, nem a férjnek. A terhesség és az anyaság egy megváltozott tudatállapot, tudom magamról. Sírok a babás reklámon, sírok, ha koraszülött mentőt látok, és bizony becsúsznak ilyen szavak is néha.
Egyénként a pocaklakóval nem értem, mi bajod van, szerintem nagyon aranyos szó, a nőgyógyászom is használja.
Itt meg az is lehet, hogy a kérdés feltevője csak rövidíteni akar, a valóságban attól még nem biztos, hogy így beszél egész álló nap.
A babák szeretik a C betűs szavakat, mosolyonak rajtuk. Talán ez az oka az "anyanyelvnek". De arra nincs mentség, hogy két felnőtt egymás közt igy beszéljen.
Enegem az borit ki, amikor "sétáltatják a gyereket". Én a kutyát sétáltatom, a gyerekemet meg elviszem sétálni, vagy sétálok Vele.
Szerintem van egy bizonyos határ, amit nem kell túllépni és kész. Tény, hogy egy gyerekhez nem kell szakszavakkal beszélni, de az imént olvastam itt egy kérdésben a 'szopcsimellcsi' szót, na ez már sok! :-) A pocaklakó és a babóca az általad felsoroltak közül még elmegy, de a többi tényleg felesleges. Példát kell mutatni a gyereknek, akármilyen kicsi, nem pedig gagyira tanítani.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!