Ismerek nem kevés olyan embert, aki használja mind2 nevét, és mindkettőhöz érzelmi kötődése is van.
Akinek pedig nem tetszik a második neve, az első személyi igazolvány készíttetésekor van lehetőség az egyik nevet elhagyni, így lett nekem is csak 1 keresztnevem.
Szóval nem értem, miért akkora tragédia, hogyha valaki 2 nevet kap...
2011. júl. 22. 09:22
22/30 anonim válasza:
Aárz adtam, 2 nevet, mert így tetszett, amúgy senkinek semmi köze hozzá, neked sem!!
2011. júl. 22. 09:36
23/30 anonim válasza:
Mi 2 nevet adtunk a kislányomnak nekem nem 1 olyan ismerősöm van aki idő közben váltott a második nevére, párom is. Szerintem nincs ezzel semmi gond, én mikor kicsi voltam mindig kérdeztem szüleimet nekem miért nincs 2 nevem mikor másoknak igen :)
Ha kisfiunk lett volna vagy lesz neki azért lesz 2 neve mert ami tetszik nem megy a vezetéknévhez így második névnek tudjuk csak adni, de azt fogjuk használni :)
2011. júl. 22. 09:47
24/30 anonim válasza:
Először én is két nevet szerettem volna adni a lányunknak, mert nagyon szépen hangzik szerintem az Izabella Katalin. De a férjem meggyőzött, mikor ezt mondta: "Figyelj, Anyus, úgyis Izának fogjuk szólítani, akkor meg minek a Katalin?"
Így hát csak egy keresztneve lett :)
2011. júl. 22. 11:04
25/30 anonim válasza:
ez a hozzáállás nekem sem tetszik, de tényleg semmi közöm hozzá. Én úgy tartom, hogy a név a szülő ajándéka/öröksége/kelengyéje, nevezd, ahogy akarod a gyermekének, és a gyermekem legyen büszke arra, hogy ezt a nevet a szüleitől kapta, és ha éppen nem tetszik neki, akkor használjon egy másikat... Ennyi erővel az egész utónévkönyvet névként lehetne adni, mert mi lesz, ha a kettőből egyik sem fog neki tetszeni?
2011. júl. 22. 12:46
26/30 anonim válasza:
Én is 2nevet fogok adni a születendő gyerekemnek. Hogy miért? Azért mert nekünk igy tetszik!
2011. júl. 22. 14:01
27/30 anonim válasza:
En orulok, hogy 2 nevet kaptam :)mindkettot hasznalom :)
2011. júl. 22. 16:47
28/30 anonim válasza:
A háborús években az élet is igazolta, amikor egy faluban 12 Halász Ferenc volt, és Halász Ferenc Bélát érte valami baj. A két utónév gyors adategyeztetési okokból előnyös, bankok és egyéb hivatalok is szívesen alkalmazzák. Én is így írok alá.
2011. júl. 23. 18:44
29/30 anonim válasza:
Egyik ismerősöm Albert Dániel.
Szerintem neki jól jött a két név, gyűlöli az Albertet.
2011. júl. 24. 11:35
30/30 anonim válasza:
Két keresztnevem van, és kifejezetten tetszik mindkettő, úgyhogy ezek szerint én jól jártam. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!