Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezt komolyan gondolják a...

Ezt komolyan gondolják a szülők? "Azért adok két nevet a gyermekemnek, hogy tudjon választani, ha felnő. "

Figyelt kérdés
Akkor pár évig "x" volt a gyermek és utána hirtelen "y" lesz a neve? Vagy ez hogyan is van?
2011. júl. 21. 22:32
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ebben semmi rosz.

Nekem volt a főiskolán egy évfolymatársam aki érettségiig Csabi volt aztán mi már tibornak ismertük... de a diplomaósztora és azóta is egyszerűen Tibicsabi:)

2011. júl. 21. 23:26
 12/30 anonim ***** válasza:
51%
Hát nekem is kettőt adtak, de mi a frásznak, azt nem tudom. Nem elég, hogy mindenhol le kell írnom az egész nevemet (hivatalos iratokon), de még hosszú is. De nem ezért bosszant, hanem azért, mert a suliban összevonták a nevemet, és úgy is hívtak.. (mint az előző hozzászólónál a Tibicsabi). ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom!!!! Sztem egyszer töröltetni fogom a 2. keresztnevemet, egy f.ság az egész!
2011. júl. 21. 23:28
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Apukával nem tudtunk dönteni, mindkettőnknek más név tetszett, így lett a kiscsaj Kincső Napsugár, de mindenki Sugikázza. Majd ha nagyobb lesz, eldöntheti, hogyan mutatkozik be, nem?
2011. júl. 21. 23:37
 14/30 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is két nevem van, de a 2. csak púp a hátamon, soha nem használtam, csak a nagyon közeli ismerősök tudják, mégis mindenhova oda kell írni, nem tetszik, nem is érzem sajátomnak, kisfiamnak ezért csak 1 nevet adtam.

Viszont akár jól is elsülhet, pl Bajnai Gordon, ő Bajnai György Gordon (politikai ideológiától függetlenül csak a névre koncentrálva :) jutott eszembe, mert szerintem jobban hangzik a Gordon, mint a György

2011. júl. 21. 23:42
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

NAlunk is mind a harmunknak ket neve van. Tesoim a szuleim neveit kaptak elso nevnek, igy mindkettojuket es engem is a masodik nevunkon hivtak mindig. Suliban is mindenki mindenhol. Amikor kulfoldre koltoztem es elegem lett hogy mindenki rosszul ejti ki a nevem es a papirjaimon a masodik nevem nem is szerepel, akkor valtottam az elso nevemre (26 voltam akkor), es azota is azt hasznalom. (magyaroknak viszont meg mindig a masodik nevemen mutatkozom be) Egy percre sem bantam meg.

Kislanyom elso nevnek apai nagymamam /kicsit modositott/ nevet kapta, de a masodik neven szolitjuk (forditva nem passzolt volna a vezeteknevhez, nem szandekosan). Ugyhogy en is a ket keresztnev mellett vagyok.

2011. júl. 22. 04:08
 16/30 anonim ***** válasza:
Mi megbeszéltük páromml,ha fiú lesz én adok neki nevet mivel nekem már több éve volt egy kedvenc fiúnevem.Ha lány akkor ö ad neki,és mivel lány lett nekem annyira nem tetszett a neve mivel egyszemélyhez tudtam kapcsolni.Ezért adtam neki még egy nevet és igy lett kétneve.A kisfiúnknál hasonló képpen jártunk el.
2011. júl. 22. 06:23
 17/30 anonim ***** válasza:
30%

Akivel csak beszéltem és már felnőtt mind utálta a 2 vezetéknevét. Felesleges koloncnak tartották amit csak leírni kötelező, használni meg úgyis azt használja mindenki amit otthon kiskorától megszokott.

És tényleg van egy Hozéarmandós mag Máricsujos színezete is.

Én 1 nevet adtam mindegyiknek.

2011. júl. 22. 07:21
 18/30 anonim ***** válasza:
18%
Én is épp azért tartom h.lyeségnek,(hacsak nem két nagyon rövid keresztnévről van szó) mert felnőtt korában minden hivatalos papírra végig kell neki írnia, mint ahogyan már írták is ezt. Mi is nagyon nehezen döntöttünk a kislányom nevét illetően, csak egy dologban voltunk biztosak: egy keresztneve lesz. Ennél még az az érdekesebb, amikor valaki mindkét szülő vezetéknevét, és esetleg még két keresztnevet is ad a gyerekének... Na az már tényleg b*romság.
2011. júl. 22. 08:00
 19/30 anonim ***** válasza:
31%
Amikor szülni mentem folyton mindenki a kórházban, a családi, rokoni körben azzal zaklatott, hogy mi lesz a lányom második neve. Eszem ágában sem volt neki kettőt adni, hiszen a Boglárka így is hosszabb, nem akartunk még mellé rakni, mert a vezetékneve meg két szótagos, így pont jónak találtuk a hosszát is. Édesanyámnak anno 2 keresztnevet adtak, és ő is utálja, mert nem használja, de mindig mindenhová le kell írnia(elvált), mert így a hivatalos. A második gyermekünknek is egy keresztneve lesz, és az sem kimondhatatlan.
2011. júl. 22. 09:10
 20/30 ava87 ***** válasza:
100%

"Akivel csak beszéltem és már felnőtt mind utálta a 2 vezetéknevét. Felesleges koloncnak tartották amit csak leírni kötelező, használni meg úgyis azt használja mindenki amit otthon kiskorától megszokott."

Akkor én vagyok a kivétel ezek szerint. Én szeretem, hogy két nevem van, még ott is kiírom a másodikat is, ahol nem lenne kötelező, még a bankkártyámon is rajta van, pedig oda nem szokták ráírni. Életem nagy sértéseként éltem meg, amikor bejött az újfajta, kártyás diákigazolvány, és azt az iskolában igényeltük, az osztályfőnököm meg nem volt hajlandó ráírni a lapra a második nevem, mert a naplóba sem volt beleírva. Akkor csaptam ki otthon is a hisztit, hogy mi az, hogy van két nevem, és csak az egyik szerepel a naplóban, és engem ezért ilyen méltánytalanságok érnek :) Na, azóta nekem mindenhol szerepel az összes létező nevem. Számomra nem fárasztó hivatalos papírokon odaírni plusz hét betűt. Az egyetlen helyzet, amikor kicsit idegesített a dolog, az az érettségi volt, amikor a töméntelen mennyiségű érettségi feladatlapnak minden oldalára fel kellett írni a nevem, de asszem voltam akkor én annyira sík ideg, hogy ez egyetlen keresztnév esetében is idegesített volna.

2011. júl. 22. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!