Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magzatvíz vételnél miért csak...

Magzatvíz vételnél miért csak Down kórra szűrnek?

Figyelt kérdés

Volt magzatvízvétel a terhességem alatt, babám kromoszóma rendellenességgel született.

Felhívtam a genetikust, azt mondta, hogy csak Down kórra szűrtek.

Reméltem, hogy alapvető szerkezetbeli eltéréseket is ki tudnak szűrni. De mégcsak nem is vizsgálták így. Mégis 4 hét volt az eredmény.

Mit szóltok?

2011. júl. 19. 22:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindent nem nézhetnek, azt nincs aki kifizetné.
2011. júl. 19. 23:16
 12/22 anonim ***** válasza:
ha nem mégy magzatvízre, a gyereked akkor is ugyanitt van, nem?
2011. júl. 19. 23:16
 13/22 A kérdező kommentje:

Akkor nem kockáztatom az életét, mert semmi jel nem utalt down kórra, "csak" az alacsony afp.

Voltam genetikai uh-on is és tanácsadáson is, semmi rendellenest nem láttak. Sőt a megszületett babánál sem látott 5 orvosból 4 bajt. Mégis beteg.

Nem mindenre kell vizsgálni, csak a durvább számbeli és szerkezetbeli eltérésekre, mint ahogy a korionboly vizsgálatnál.

Vagy akkor ne mondják ki a magzatvíz vétel után, hogy egészséges a baba, amikor fogalmuk sincs arról, hogy az -e.

2011. júl. 19. 23:26
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

hát donwra nézve egészséges.

Ha épen születik, akkor is elkaphat kétnaposan egy meningitiszt.

2011. júl. 19. 23:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
és mi a baj vele?
2011. júl. 19. 23:43
 16/22 anonim ***** válasza:
80%

Ezért is nem mentem magzatvíz mintavételre. Kockáztassam a gyerekem életét, amikor egyetlen betegségre megmondják, hogy van-e vagy nincs? Közben meg semmi nem utal rá, és ezer másik betegséget nem is szűrnek? Divatvizsgálat lett feleslegesen.

Nagyon sajnálom az eseteteket kedves kérdező. :(

2011. júl. 20. 09:13
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Azért ezzel nem igazán értek egyet. Te mit csináltál volna az én helyemben?

Levették az afp-t, pocsék lett az eredmény. Beutaltak genetikai uh-ra, sokára volt időpont. Ezért elmentünk Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba, ott az UH-n nem látszódott semmi, csak kisebb volt a gyerek, mint kellett volna. De levetettük a vért 4-es teszthez. Annak az eredménye: Down-kór kockázat: 1:450-hez. Aztán a genetikai Uh-n cisztát láttak a gyerek fejében, és az egyik szívizom meg volt vastagodva. Felkínálták az amnio lehetőségét. Naná, hogy kértem! - ott kiderült, hogy minden okés. Most már 21,5 hónapos makkegészséges gyerek anyja vagyok, de ha nem egészséges, mi a fenét csinálok? Én nem akartam volna egy sérült gyereket felnevelni.

2011. júl. 20. 09:27
 18/22 anonim ***** válasza:
40%

A magzatvízvérellel nem kockázattod a babád életeét, max annyirtóa, mintha kimennél az utcára.

Ellenben a fizetős vérvételek, tényleg csak arra jók, hohy minél több pénzt legomboljanak aterhesekről

2011. júl. 20. 12:15
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

A vetélés kockázata 1% magzatvíz mintavételnél. Bárhol utánaolvashatsz.

Ha kimész az utcára nem hiszem, hogy ekkora lenne a vetélési kockázat.

2011. júl. 20. 12:17
 20/22 anonim ***** válasza:
36%

Ez nem így működik, hogy a vetélés kockázata 1%... ennél összetettebb a dolog. A genetikus nekem úgy magyarázta, hogy mindenkinél adva van egy bizonyos %-nyi vetélési kockázat. Hasra ütök, és azt mondom, nálam mondjuk 5%, és ha megcsináltatom az amniot, akkor ezt a már meglévő saját vetélési kockázatomat növeli 1%-kal.

És nem azt jelenti, hogy minden 100. amnio után elmegy 1 baba... Tudjátok, az a magzat, amelyik elmegy az amnio után, az amúgy sem volt elég erős, az a terhesség nagy valószínűséggel az amnio nélkül is elhalt volna.

2011. júl. 20. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!