Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magzatvíz vételnél miért csak...

Magzatvíz vételnél miért csak Down kórra szűrnek?

Figyelt kérdés

Volt magzatvízvétel a terhességem alatt, babám kromoszóma rendellenességgel született.

Felhívtam a genetikust, azt mondta, hogy csak Down kórra szűrtek.

Reméltem, hogy alapvető szerkezetbeli eltéréseket is ki tudnak szűrni. De mégcsak nem is vizsgálták így. Mégis 4 hét volt az eredmény.

Mit szóltok?

2011. júl. 19. 22:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos itt Mo-n csak a 'népszerű' és ismert rendellenességre szűrnek, nagyon elmaradottak vagyunk ezen a téren is. Külföldön már sokkal fejlettebb a rendszer.
2011. júl. 19. 22:52
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt amniom. Én úgy tudtam, hogy a 13., 18. és 21. kromoszómapárt vizsgálják. Edwards-szindróma, Patau-kór és Down-kór, amit néznek.

Nálatok melyik kromoszóma sérült?

2011. júl. 19. 22:53
 3/22 A kérdező kommentje:
11.
2011. júl. 19. 22:56
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
az mivel jár?
2011. júl. 19. 23:00
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Tyűű, az nem lehet egyszerű. :(( Egy kicsit most utánaolvastam, és azt találtam, hogy corionboholy-vizsálatnál nézték csak, amnionál nem.

És nálatok hogyan, milyen formában jelentkezett a rendellenesség? Azt is olvastam, hogy sokféle betegségért lehet felelős. :((

2011. júl. 19. 23:00
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos ezt a 3 rendellenességet nézik, mert ezek a leggyakrabban előforduló betegségek.

Kitartást és a helyzet ellenére sok örömöt kívánok neked!

2011. júl. 19. 23:02
 7/22 A kérdező kommentje:

Kislányom bal karja 1cm-el vastagabb, mint a jobb. Megállapították, hogy hemihypertrópiája van.

Illetve most megyünk genetikushoz, mert nagyon hasonlít ez a betegség ehhez:

[link]

A daganatoktól félek főképpen.

2011. júl. 19. 23:03
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
ha tudtad volna, másképp tettél volna?
2011. júl. 19. 23:04
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Na ezt a kérdést sem lehet egyszerű megválaszolni... mi megbeszéltük az amnio előtt párommal és az egész családdal, hogy ha gond van, akkor inkább elvetetjük. Mi nem lennénk képesek feláldozni az életünket egy beteg gyermek felnevelésére - lehet, hogy önzőség, de tényleg így éreztük. Most már azért hogy megvan a kisfiam, kicsit máshogy gondolom...

Én is csak azt tudom mondani, hogy a betegség ellenére nagyon sok örömet kívánok Nektek!

2011. júl. 19. 23:09
 10/22 A kérdező kommentje:

Hittem azt, hogy szerkezetbeli és számbeli rendellenességeket is néznek egy kockázatos beavatkozásnál.

Igen, másképp. Nem mentem volna magzatvíz vételre, mert teljesen kikészültem a várakozástól.

Látjátok, mégis itt a baj.

És tudjátok mi van az eredményre írva?? A baba SINE MORBO, azaz egészséges.

Hm???

2011. júl. 19. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!