Miért csinálnak az emberek gyereket? Unatkoznak?
A gyerekekkel csak a gond van,mikor megszületnek szinte állandó felügyeletet igényelnek,etetni kell stb.,sokat kell rájuk költeni még azon kívül amiket kíván,a legszükségesebbeket,szinte 25 éves koráig el kell tanulni(főleg ha továbbtanul),na és persze ha tanul,ugyanis sokan lázadni kezdenek tinédzserkorukban.
Mire jó az ha van gyerek?
Azért mert
1.élvezetes a gyerekcsinálás
2.megcsinálják a házimunkát,és nem kell többé mosogatni!
Jaj de idétlen vagy,istenem.A te szüleid is inkább kártyáztak volna annak idején.
A kérdéseddel akkor nem lett volna baj, ha értelmesen és kevésbé ellenszevesen fogalmaztad volna meg; így ne is várj mást, mint sértő válaszokat.
A kérdésednek azon részére, hogy miért nemzzünk gyermeket, a válasz annyi: szeretetből
Persze a filozofikus beállítottságúak rögtön sok kérdést is feltehetnének, amikkel részben egyetértek; mint például: minek annak gyermek, aki felelőtlen, nem érett, tudja, hogy nem tudja majd eltartani (csak várja a sültgalambot a szájába), ha tudja, hogy egy erkölcsi 0-át fog nevelni, nem lesz jó a módszere, ütni fogja stb...annak az embernek minek gyerek? Ezt én is kérdezem.
Sok felelősséggel jár a gyereknevelés az biztos, de a szeretet az ami minden anyaságra készülő, vagy terhesség alatt megérő nőt és férfit vezérel.
Mondhatjuk úgy is, hogy ez az élet egyik nagy vizsgája.
Remélem, neked nem fog összejönni. A gyermek nem háziállat, hogy válaszoljak erre a kérdésedre
"miért is nem előnyös gyereket tartani"
Mi nem "tartjuk" a gyerekeket. Az a hörcsög a ketrecben, meg a hal az akváriumban, meg a kutya az udvaron, stb. Érted vajon a különbséget?
Kétlem...
Ilyen felfogással nem is szabad gyereket vállalni. Sajnállak a gyerekkorod és a szüleid miatt, sajnos tovább viszed, amit otthonról hoztál.
Gyermekeink érdeke, hogy ne legyél tanár, edző, stb, véletlenül se kelljen gyerekek közelében dolgoznod.
Mire jó? Azt hiszem, nincs értelme elkezdeni magyarázni, ha nem látod a környezetedben... Ha már otthon nem érezted, másoknál láthatnád :P
Na jó,elolvastam mindet.
Az ösztön miatt csinálják és boldogságot,örömet okoz.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Tudod miért? Mert nekem az a legnagyobb boldogság, amikor a két éves kislányom odajön hozzám, átkarol, megsimogatja az arcomat és az mondja, hogy anya szejetlek!
Nekem ezért megérte megszülnöm az életem értelmét, még akkor is, ha költeni kell rá, ha egy kicsit meghíztam, és nem járhatok bulizni, mert van egy élet, akiért felelősséggel tartozom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!