Vér szerinti gyereknél miért nem csinálnak környezettanulmányt, mint az örökbefogadásnál?
Gondolok arra hogy ha valaki gyereket akar örökbe fogadni,megnézik hogy és hol él.Van e valamilyen betegsége,vagy függősége. Csóró,drogos,alkoholista,vagy mentálisan beteg embernek nem adnak gyereket. De mi van azzal a picivel aki eleve ilyen környezetbe születik?!
Szóval neki nincs joga egy egészséges,és szeretetteljes életre?
Remélem érthető mit akarok kérdezni?!
Elméletileg csinálnak, a körzeti védőnő teszi ezt meg.
Legalábbis nálunk még a baba születése előtt legalább egyszer kijön és megnéz mindent. Nyilván, nem az érdekli, hogy frissen van-e felmosva, vagy elmosogatva, hanem az alap felszereltséget nézi (fürdőszoba, wc, vezetékes ivóvíz, a babának a kialakított helyét, dolgait stb.).
Mivel terhesgondozásra, védőnőhöz kell járni, ott odafigyelnek a leendő szülőre. Aki örökbe fogad, annak nem kell 9 hónapon keresztül vizsgálatokra, vérvételre stb.-re járkálni.
Amikor a főcímet olvastam,furán néztem,hogy igazából miért is?
Nekem evidens h nem nézték meg hogy hol élünk stb. babavállalás előtt.Hisz mi rendesen élünk,nincs semmi függőségünk stb.
Majd tovább olvastam és rájöttem mi a kérdés célja...és azt gondolom ez egy igen vélemény megosztó dolog lenne.Van is benne igazság és nincs is.
A védőnő jobb esetben párszor kijön. Nálunk egyszer sem volt! Itt nem csak csecsemőkre,vagy babákra gondolok! Akkor rendbe vágják a házat,és a szülő sem lesz berúgva. Nem akkor fogják bántani a gyereket!
Az örökbefogadásnál még azt is megnézik mennyit keresel,lesz e külön szobája a gyereknek. De ha valaki lyukba szül,akkor nincs semmi! Szegény gyerek így járt,de az árvaházból már nem adnának oda gyereket. Az nem értem miért van ez így?!
Szia!
Durván megfogalmazva a dolgot az én véleményem, hogy "mindenki csinálhat és szülhet gyereket".
A védőnő valóban nézi hogy "hova érkezik a baba" és ha nagyon lepukkant haza sem vihetik a kórházból.
Akik pedig örökbe fogadják a gyerekeket (akik ilyen családba születtek volna ahova haza se mehettek )jó, hogy megnézik nehogy a gyerek cseberből vederbe kerüljön!!!!
miért?mit tennél azzal a magzattal,aki ilyen körülmények közé érkezne?elvetetnéd?vagy meg kellene szülni anyukának és mehetne intézetbe?Az,hogy a védőnő nem volt kint nálatok,nem azt jelenti,hogy máshová sem megy..Szerintem nekik már nagyon jó szemük van arra,hogy hol problémás a környezet és azokra a családokra nagyobb figyelmet fordítanak...
Szóval a lényeg szerintem,hogy teherbe bárki eshet ezt nem tudják sehogy szabályozni fentről,viszont egy amúgy is rossz sorsú babának,gyereknek igyekeznek a legjobb környezetet megtalálni..
Értem amit kérdezel, ezen én is gondolkodtam már, hogy miért van ez így. Anyám azt mondta, hogy azért, mert az örökbefogadott gyerekek után az állam egy csomó pénzt fizet a szülöknek, és azért az állam megnézni hova teszi a pénzét. Amúgy fogalmam sincs.
De jobb, hogy saját gyereknél nincsenek ilyen "durva" feltételek. Jó, nyílván a lakás, felszerelés stb. ez alap, de hadd döntse már el az ember, hogy mennyiböl és hogyan akarja nevelni a gyerekét.
Ilyen feltételek mellett nekem sem lenne gyerekem, mert nálunk a férjem annyit keres, hogy nekem nem kell dolgoznom. És emiatt ne legyen gyerekem csak mert nálunk 1 kenyérkeresö van? Azért kicsit érdekes lenne.. ez csak egy személyes vélemény.
Szerintem örökbefogadásnál sem kellene ennyire szigorúnak lenni, elég lenne ha normál színvonalon élne a kicsi, már akkor jobban jár, mint az állami gondozással.
Elvileg csinálnak, ha nem is olyan komolyan. De a védőnőnek ki kell mennie, még a baba születése előtt is, megnézni, hogy hova érkezik a kicsi. Nálunk is volt, gondolom másoknál is, ahol meg valami gondot észlelt, ott intézkedett is.
Na mondjuk nem biztos, hogy mindenhol jó munkát végez a védőnő ilyen téren. De neki a dolga jeleznie, ha valahol gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!