Mennyi "joga" van egy nagyszülőnek? Hol lehet meghúzni a határt?
Két felelőtlen nagyszülő (anyós-após). 4,5 hós a babám, de ők már teljesen egyedül akarnak rá vigyázni. Eddig kb. havi 1× látták. Akkor is jó passzban volt a gyerek. Apósom hol, iszik, hol nem, de alkoholista, az tény.
Anyukám (aki ismeri a kislányomat, mert sokat vagyunk együtt) szokott rá vigyázni, fél-1 órára, de azt is ritkán.
Most moziba készülünk a férjemmel, és anyós bejelentette, hogy majd ők vigyáznak rá. Ez kb. 8 óra, mert másik városba mennénk + hosszú film.
Köszönöm akik "védenek". Pont így érzek én is, ahogy leírtátok. Nekem a férjem előtt volt egy hosszabb kapcsolatom, együtt laktunk az anyjával meg annak az élettársával. Érdekes, hogy nem volt konfliktus. Én ezt nem értem, ha annyira szemét vagyok és kifejezetten anyós ellenes, akkor az előző párom édesanyjával miért tudok még mindig jókat beszélgetni? És amikor tönkrement a fiával a kapcsolatunk és elköltöztem tőlük, miért borultunk sírva egymás vállára. És az a legérdekesebb, hogy ez az édesanya nem tud elfogadni egy meny-jelöltet sem azóta hogy nem én vagyok neki.
Én őszinte, korrekt ember vagyok, anyósomat nem egyszer kaptuk hazugságon. Most akkor mit tanítsunk a gyereknek? Én őszinteségre fogom nevelni, nem arra hogy játsszuk meg magunkat.
Én mindig mondom a férjemnek hogy miért engem vett el, amikor tudta hogy nem szívelem a szüleit. És igaz az, hogy felnevelték, de hogy? Nem sok jót kapott. Én se amúgy. És a férjem akar az ország másik felében lakni a családja miatt.
Nem vitatkozok veletek, mert úgyis legyőztök a rutinotokkal. Úgyis visszakapjátok majd gyűlöleteket az életben, később.
Nyugodtan nyomogassátok a piros kezecskét, ez legyen a legnagyobb örömötök egész életetekben! (Szegény gyerekeitek, és csodálkozunk, hogy ilyen neveletlenek a mai gyerekek,sajnos, már ezek a szülők sem voltak nevelve. Egyedül az anyósaitokat sajnálom.)
Szerintem ne foglalkozz a korlátolt 73%-al, totál nem tud szöveget értelmezni:) Egyedül ő beszél gyűlöletről, gyűlöletből, egészségére.
Nálunk a férjemnek egyszerűen igénye sincs,hogy menjünk az anyjához, én meg tényleg nem jövök ki vele, ezért nem töröm magam. Persze, boruljak a lába elé, hogy micsoda gyereknevelő fenomén, ha a saját fiával nem tudnak másról beszélni, mint a szomszédokról, annyira bensőséges és meghitt a viszonyuk?Ugyan már...
Visszatérve az alapkérdésre, szerintem teljesen természetes, hogy a saját anyánkhoz fordulunk segítségért. Nálunk is anyós teljesen máshogy kezeli a lányától született unokáit, mint az én fiamat, de ezen nem is csodálkozom, ez a dolgok rendje.
Egyébként meg anyós van is annyira jó fej, hogy nem várja el tőlem a lányától megszokott dolgokat unokázás terén. Hagy nekünk életteret, ezt becsülöm benne. De ez nem változtat azon, hogy emberileg nem jövünk ki egymással.
Jujj, ez nálunk is így van. Mindig a szomszédok meg a munkatársak élete a téma :)))
Köszönöm a biztatásokat. Már nem megyek bele több vitába, főleg a 73%-al :)) Mert ő biztos tökéletes, én meg már írtam hogy nem vagyok az. Szegény kis lánykám, micsoda anyja van... :)
A sok gyerekes nagymamanak irom en is:
A szuleimre barmikor rabiznam a fiamat (sajnos nem tehetem mert kulfoldon elunk). Anya 5 gyereket szult, es 9-et nevelt ugyanis 4 intezetbol orokbefogadott testverem is van. Van gyakorlata,tiszta, nagy hazuk van es anyukam 46 eves fejjel elfogadja,hogy ha valamit en mashogy csinalok. Teljesen tiszteletben tartom.
Anyosom nincs de aposom egy alkohoista. Ora 2 masodpercre se biznam a fiamat. Azok utan,hogy a sogornom fiait, a sajat unokait vasvillaval kergette az udvaron mert jatszottak ami nem volt epp halk? Egy reszeg ember kiszamithatatlan. Olvastam mar itt olyan valaszt,hogy az anyuka nagy nehezen rabizta a reszeges anyosara a babajat es mikor jottek haza,nem talaltak otthon oket hanem a kocsma elott, borozgatva, tok reszegen a nagyit, mellette a gyerek, babakocsiba. Hat mar megbocsass de ha nagymama koru vagy akkor ennel lehetne tobb eszed is,hogy igy vegig gondold,hogy egy anya a legjobbat akarja a gyerekenek es az ha egy alkoholistara bizna a gyereket egyenlo lenne azzal,hogy a gyereke testi epseget kockaztatja.
Amugy olvastam itt az oldalon mar olyan anyosos sztorikat,hogy a hatamon felallt a nem letezo szor.
En magam ket peldat lattam, a szuleimet , sajat pelda nincs mert anyosom mar akkor meghalt mikor a ferjem meg gyerek volt.
1. Apukamat befogadtak anyukam szulei, megszerettek. Most a nagymamam veluk lakik es lesi a veje kivansagait illetve kikerik egymas velemenyet dolgokban.
2. Anyukamat kezdettol nem fogadta el az anyosa mert O mast nezett ki apamnak. Mar 25 eve hazasok a szuleim es meg van a latszat jo kapcsolat, de emlekszem mindig feszult volt a levego ha ok jottek hozzank. 4 evig egymas mellett eltek es nagymamam ott bantotta anyamat ahol lehetett. Apam ismerte fel a problemat es akkor 100 km-re elkoltoztunk. De akkor sem anyam panaszkodott es en sose hallottam anyamtol,hogy barmi rosszat mondott volna az anyosara. Ellenbe nagymamamtol hallottam amikor rosszakat mondott anyukamrol.
Szerintem ha eleve anyos megertoen, normalisan allna a menyehez, negyed ennyi anyos kerdes nem lenne az oldalon. Csak az anyosok szeretnek mindenbe beleszolni. Azt hiszik jobban tudnak mindent a menyuknel. Egy mennynek meg nyilvan rosszul esik.
Nem azt mondom ezzel,hogy csak az anyosok a hibasak mert ez nem igaz. De mint ahogy a csaladom peldaja is mutatja mivel apamat egybol elfogadtak, azota is jo a viszony, anyamat ugye nem, szegeny erolkodhet, a kedves anyosanak sosem fog megfelelni.
Az meg,hogy a fiad szakitott miattad arra annyit mondok,hogy eleg valoszinutlennek tartom,hogy valaki akinek semmi baja nincs a baratja anyjaval csak ugy rosszakat mondjon rola. De lehet,hogy en vagyok a naiv.
Kedves Utolsó!
Ha már üzentél, válaszolok. A mi családunkban még nem fordult elő alkoholista, ergo: Nem gondolkozom alkoholista emberekben. A kérdésről általánosságban írtam, hogy folyamatosan arról olvashatunk ezen az oldalon, mennyire szemetek az anyósok.
A másik, az itt leírt kérdéseknnél mindig csak az egyik fél álláspontját hallgatjuk meg, én személy szerint szívesen meghallgatnám a másik felet is, jelen esetben pl. a felelőtlen anyóst. Lehet, hogy úgy teljesen másképp hangzana a történet.
A kedves szüleidről csak annyit, épp te írod, szegény édesanyádat ártatlanul bántotta a gonosz anyósa, ugyanakkor az én fiam bnője tuti nem ok nélkül mondott rám rosszat. Ebben nem látsz ellentmondást? Akkor a te szavaiddal élve az édesanyádat sem ok nélkül utálta az anyósa (csak követem a logikádat). A barátnő egyébként azért mondta, hogy "anyukádék jó szemetek", mert vettünk a fiúnknak egy lakást, és nem kettőjük nevére írattuk. Holott nem voltak házasok sem, sőt, együtt sem éltek. De szerinte mi elkényeztetjük a gyerekeinket.
Ebből annyi igaz, hogy lakást meg kocsit mindkettőjüknek vettünk, hogy el tudják kezdeni a saját életüket, meg természetesen taníttattuk őket, de a kislány ezt is felhánytorgatta, miért nem dolgozott egyetem mellett.
Annak idején mi sem dolgoztunk mellette, így ez meg sem fordult a fejünkben, azért sem, mert nem no name szakra járt egyik sem, itt tanulni is kellett.
A lakásokat pedig nem is íratnám más nevére, szomszédom járt úgy, hogy a fia nevére íratta a lakást, a bnője terhes lett, megszületett a kisunoka, de 5 hónappal a pici születése után elváltak, most a fiú lakásában lakik az anya a gyerekkel, a fiú meg az új feleségével meg a másik gyerekkel albérletben.
Persze tudom, erre ti azt mondjátok, a nőnek meg a gyereknek jár a lakás, de én ezt nem tartom fairnek. (Ja, a volt bnőnek azóta a negyedik gyereke van a 3. apától, és a szomszéd fiának a lakásában él a 4 gyerekkel, férj nélkül, mert mind elhagyta. Persze, gondolom erre is azt válaszolnátok, az anyós a hibás.
Szóval ezt csak azért írtam, mert már nagyon sokadik kérdés a felelőtlen anyósokról, és itt még uszítják is a menyeket. De ha nem lesz kire bízni a gyereket, mert esetleg dolgozni kell, vagy beteg lesz a másik nagyi, akkor mit csinál a sok anyuka? Ha nem lesz pénzük babysittert fogadni? Ha az anyós jóindulatára számíthat? Akkor persze álljon haptákba az anyós. A te anyukádat is ok nélkül utálta az anyósa? Mi lesz, ha majd a te menyed is utálni fog? Ha nem láthatod az unokád, mert nincs hozzá "jogod"? Mert ugye, épp te írtad, hogy OK NÉLKÜL is lehet utálni valakit (anyukádat).
Engedelmeddel ezzel befejezem a vitát, majd öregek lesztek ti is, és lehet, hogy sok mindent másképp láttok. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!