Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi "joga" van egy nagyszül...

Mennyi "joga" van egy nagyszülőnek? Hol lehet meghúzni a határt?

Figyelt kérdés

Két felelőtlen nagyszülő (anyós-após). 4,5 hós a babám, de ők már teljesen egyedül akarnak rá vigyázni. Eddig kb. havi 1× látták. Akkor is jó passzban volt a gyerek. Apósom hol, iszik, hol nem, de alkoholista, az tény.

Anyukám (aki ismeri a kislányomat, mert sokat vagyunk együtt) szokott rá vigyázni, fél-1 órára, de azt is ritkán.

Most moziba készülünk a férjemmel, és anyós bejelentette, hogy majd ők vigyáznak rá. Ez kb. 8 óra, mert másik városba mennénk + hosszú film.

2011. júl. 15. 08:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Kétgyerekes anya, és sokadik unokás nagymama vagyok, rendszeresen vigyázok az unokákra, de ha ilyen hozzáállású menyeim lennének, egy percre sem vállalnám egyik unikát se. Sajnos, itt a Gyakorin folyamatosan a szemét anyósokról olvasok, pedig egyszer ezek a gyerekek is felnőnek, és már most megjósolható, a mai tökéletes anyák ugyanilyen szemét anyósok lesznek a menyeik szemében, mivel EZT LÁTJÁK otthon. Majd akkor olvassátok vissza az itt leírtakat. Nyugodtan lehet lepontozni, 20 év múlva majd veritek a fejeteket a falba, de akkor már késő lesz. Üdv nektek!
2011. júl. 15. 12:18
 12/26 A kérdező kommentje:

Gratulálok neked!

Senki sem általánosított. Az enyém hülye és kész. Nem ismered a családunk, ne ítélkezz. Ja és ahhoz is gratulálok hogy egy alkoholista nagypapára bíznád az unokád, gyereked, bánom is én kit.

Nekem nem lesz menyem :))) Erről ennyit...

2011. júl. 15. 12:49
 13/26 A kérdező kommentje:
Ja és remélem az mondd valamit, hogy a saját fia se bízná rá. Ő sem bízik bennük. Velem ért egyet, csak én annyira felhúztam magam hogy ezen vesztünk össze. De ma is mondta hogy tuti nem adná nekik oda.
2011. júl. 15. 12:54
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáld megtalálni a közép utat.Szóval mondjuk egyik héten a férjed viszi a gyereket egyedül és elmondja,hogy bocs,de nagytakarítasz,a másik héten pedig te is velük mész.Azért egy-két órát csak ki lehet bírni.Az alkoholista embert én sem szeretem,de a párod szülei és a párod nem tehet róla,hogy az apja ilyen.A gyermeket pedig nem kell rábízni,el kell magyarázni,hogy még nem ismeri eléggé.Viszont hidd el,te is hozzájárulhatsz ahhoz,hogy megismerjék,főlet,ha csupán 100 méterre laknak tőletek.Elsétálhatsz oda nyugodtan,beugorhatsz egy fél órára,így sűrűbben látnák a babát,de sajnos te ezt nem nagyon akarod.Azért nem helyes hozzáállás,mert a férjed őrlődik közben,még ha nem mondja,vagy mutatja,akkor is.
2011. júl. 15. 13:10
 15/26 A kérdező kommentje:

13.10 te is jól látod a dolgokat.

Annyiszor próbáltam már megerőltetni magam, de minden rám van írva. Engem sem a legjobban neveltek... Én is sok hülyeséget hoztam magammal. A férjem és az én családom ég és föld. De egyik sem normális család az tuti. Mi próbálunk középen lenni :)) Szerencsére ő sem pártolja a sajátjait meg én sem az enyémeket, de közösen egy hullámhosszon vagyunk, a saját elveinkkel.

Beugorhatnék, de nap közben csak apósom van otthon, aki mint már említettem ki tudja mikor milyen állapotban van. Azt inkább kihagynám... Mert roppant "okos" ember. Évek óta unokát akar, most meg hozzá sem szól, mert mit kezdjen vele. Szép, mondhatom. Ő is felajánlotta már, hogy elviszi a "kislyányt" sétálni, én meg aludjak nyugodtan. Ennyire nem látják át a dolgot. Mert egy baba az olyan, hogy szépen nyugodtan, egy helyben fekszik és alszik a kocsiban. Én meg nyugodtan alszok itthon :)) Hihi

Na mindegy. Valahogy megpróbálom visszafogni magam, de már 6 éve próbálkozok ezzel :(( (Elég temperamentumos vagyok) Ezért én is beismerem hogy az én hibám is, nem vagyok tökéletes.

2011. júl. 15. 13:28
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok, kicsit ledöbbentem a sokadik unokás nagymamán.

Szerintem senki nem kezdte el gátlástalanul szapulni az anyósát, és az meg teljesen természetes dolog, hogy (jó esetben) a friss anyuka jobban megbízik a saját anyjában, hiszen ő nevelte fel. Oké, hogy a férjemet meg az anyós, de attól függetlenül nem a férjem van napi 12 órát egyedül a gyerekkel, hanem én, ezért úgy gondolom, én ismerem legjobban a baba igényeit.

Nem azért nem bíznám szívesen a gyerekem anyósra, mert ő az anyós, hanem mert nem bízom meg benne. Mint írtam, baromira nem érdekli,mit kérek. És most nem azt mondom, hogy a piros vagy a kék pólót adja rá, hanem igenis nem mindegy a tápszer keverési aránya, igenis ne ebéd előtt kezdje el kínálgatni tejszelettel, és igenis szóljon, ha elviszi sétálni.

Szerintem ezek nem olyan kérések, amivel a nagymamaságát nyirbálnám meg, viszont ő azzal, hogy ezt nem tartja tiszteletben, az én anyaságomat veszi semmibe.

Amúgy a fiam másfél éves, és anyósom még soha, de soha nem akart vigyázni rá, vagy babázni. Mindig panaszkodik, hogy milyen ritkán visszük, ha ott vagyunk,szó nélkül viszi el a gyereket mutogatni a szomszédba. Persze, legyen rá büszke, de akkor sem bazári majom a gyerek!

Na mindegy, ez kikívánkozott.

2011. júl. 15. 13:41
 17/26 anonim ***** válasza:
13:10-es vagyok,hát ha a pároddal tudjátok kezelni a helyzetet,akkor nincs miről beszélgetni.Csak arra kérlek figyelj rá,hogy ne sérüljön.Mert ez a legfontosabb,hogy ti hárman boldogok legyetek.Azért írtam,amit írtam,mert a férjem és az én családom is ég és föld és bizony sokszor nem figyelt rám oda férjem,akkor nagyon ramatyul éreztem magamat.
2011. júl. 15. 14:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

A kétgyerekes nagymamának üzenem, hogy azért olvas a GYK-n a "szemét anyósokról", mert ide azok írnak, akiknek problémájuk van. Nem minden meny utálja az anyósát, csak senki nem ír ki egy ilyen kérdést, hogy "Szeretem az anyósomat, szívesen rábízom a gyerekemet, mit tegyek?" Az meg, hogy a valakit nem vertek agyon gyerekkorában, még életben van (vagyis "felnevelték") nem feltétlenül jelenti azt, hogy az anyja/ apja jó anya/ apa volt, akik boldog gyerekkort biztosítottak neki.

A kérdésre a válasz: ott van a határ, ahol Ti meghúzzátok. Alkoholistára én meg végképp nem bíznám a gyerekemet. Még ha nem is bántja, egy részeg ember látványa nagyon félelmetes és sokkoló egy gyereknek. Tudom, sajnos volt a családban alkoholista.

2011. júl. 15. 14:22
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Hány olyan kérdést olvastatok, hogy utálom a menyem? Régóta olvasom a Gyakorit, de ilyen kérdést még nem sokat olvastam. Utálom az anyósomat kezdetűt viszont naponta többet. Akkor mégis a kedves menyekkel van a gond.

A kérdező maga is leírta, hogy türelmetlen, indulatos, szerencse, hogy a férje tolerálja ezt. Abban igazat adok neki, hogy valóban nem túl jól nevelték a szülei, mert ha én így nyilatkoztam volna az anyósomról, már rég elváltunk volna, ugyanis az én férjem szereti és tiszteli a szüleit. A saját gyerekeink is hasonlóan szeretnek bennünket, egyik fiamnak volt csak egy bnője, aki rólam rosszat mondott, a fiam szakított is vele. Utána még hónapokig hívogatta a kislány. Persze mi is maximálisan alkalmazkodunk, és az is igaz, hogy én mindig csak annyit engedek a gyerekeknek, amennyit a szülők. Sőt, inkább én vagyok a szigorúbb, ennek ellenére nagyon szeretnek velem lenni az unokák.

Remélem azért, ők is szeretni fogják a saját szüleiket, és elfogadják a többi embert is hibájukkal együtt.

Azt pedig hangsúlyoztam, hogy itt a Gyakorin ÁLTALÁBAN a szemét anyósokat utálják a tökéletes anyukák, a csúcs pedig, amikor a szemét anyós házában élő, soha nem dolgozott még, férje és az anyós-após által eltartott anyukák szidalmazzák az anyósukat.

Szóval úgy látom, itt már szinte csak anyósszidás megy, sajnos. De ilyen mértékben csak nálunk divat ez.

2011. júl. 15. 14:48
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok ismét.

Kedves sokadik unokás nagyi!

Kérlek a többi, anyós-szídós kérdésnél fejtsd ki ennyire karakánul a véleményedet, mert ez a kérdés, a válaszok és a kommentek SEM SZAPULTAK SEMMILYEN ANYÓST.

Egy meny, aki nem az anyós házában él, nem tökéletes.

A férjem pedig engem vett el feleségül, én szültem neki gyereket, nem az anyja. Tudod, a bibliában is van, hogy a férfi elhagyja szülőanyját, szülőapját, és a feleségével él tovább...na, ez a helyzet. Attól még ő szereti az anyját, és boldogan együtt él velem, hogy tudja, sosem leszünk puszipajtások anyóssal- nem az a titok, hogy elhajtani azt a csajt, aki rosszat mond anyucira.

2011. júl. 15. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!