Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit válaszoljak: "mikor jön a...

Mit válaszoljak: "mikor jön a második? "

Figyelt kérdés
Nem akarok bunkó lenni, de sok ismerős ezzel nyaggat és már unom. 2 múlt a lányom, sokak szerint ideje lenne már, szerintem még nem. Nem tudom lesz-e második egyáltalán, de nem akarok magyarázkodni, nem akarok erről senkivel beszélgetni. Poénkodjak? Hogy lehet kedvesen közölni, hogy semmi közöd hozzá?
2011. júl. 12. 12:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
"Majd." Ennyit,senkinek semmi köze hozzá. Az emberek nagyon szeretnek belemászni mások legprivátabb szféráiba és beleavatkozni olyan dolgokba,amihez messziről sincs közük. Nyugodtan mondhatod,hogy majd,mikor pároddal úgy látjátok,hogy eljött az idő,vagy kérdezz vissza,hogy miért,nekik mi a tervük a TI második gyereketekkel..remélhetőleg veszik a lapot.
2011. júl. 12. 12:39
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam válaszolni, hogy majd jön, ha kialudtam magam:)

Mondjuk mi szeretnénk tesót, de engem is idegesít, hogy mindenki ezzel jön, mintha lenne valami előírás, hogy ha két éves gyereked van, akkor már jönnie kell a tesónak:)

2011. júl. 12. 12:50
 3/22 A kérdező kommentje:
Nekem ez olyan, mintha a szexuális életünkről kérdeznének... "Majd", ezt fogom mondani. Csak néhány idősebb kollégaNŐnek nem akarok odaszólni, mert abból is csak nekem van bajom... azt is mondják, hogy ha nem vállalunk még egyet sürgősen, sose fogok még egyszer belevágni a gyerekezésbe :D
2011. júl. 12. 13:06
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Tanácsként ha kolléganőről van szó vigyázz velük. Én is így jártam eggyel. Húzta belőlem a szót, hogy mikor szülők még, hogy kitúrjun. Ez annyira gusztustalan, hogy hányinger kerülget az ilyen emberektől...

Amúgy a "majd" az teljesen jó :)

2011. júl. 12. 13:22
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

"Majd ha kialudtam magam"

Ez tökéletesen megfelel, nagyon jól írta az egyik válaszadó ^^ Egyébként engem is irritál, ha erről kérdeznek, mert tényleg semmi közük hozzá, főleg, ha csak kolléga, vagy olyan ismerős, akit évente jó ha egyszer látok.

2011. júl. 12. 13:26
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
a férjem például mindenre azt mondja, hogy - Ezután. Ez is frappáns válasz
2011. júl. 12. 13:31
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ez csak egy érdeklődő kérdés, arra irányulva, hogy terveztek-e mostanában babát. Ahogy itt a gyakorin is felteszik nap mint nap, hogy mikor vállaltátok a másodikat.

Meg lehet mondani, hogy "még nem tervezzük". Vagy "nagy korkülönbséget szeretnénk" vagy "még nem került szóba".

Csak az igazat. Nem kell mindent támadásnak felfogni.

2011. júl. 12. 13:31
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig azt mondtam,hogy most.

De ezt olyan határozottan mpndtam,hogy soha senki nem kérdezett vissza.

Nem mertek - mert ez bármit is jelenthetett volna,azt is hoyg már úton van meg azt is hogy dolgozunk rajta...de gondolom ennyire mélyen már nem mertek túkálni.

A te helyzeted más,mert nem is biztos hoyg lesz második.

Ebben az esetben azt mondanám,hogy:

"majd ha MI úgy érezzük itt az ideje"

Keményen határozottan.

És amikro éppen zajlik egy egy ilyen párbeszéd,közben mindig arra gondolj,hoyg nehogy már neked kelljen szabadkoznod vagy rosszul érezned magad, miközben a te családodról van szó és a ti magánéletetekben túrkálnak.

Szóval nyugodtan lehetsz kicsit erélyesebb.

2011. júl. 12. 13:34
 9/22 A kérdező kommentje:
Annak, aki azt írta, hogy ne támadásnak fogjam fel: nem annak fogom fel, hanem vájkálásnak. Ez egy nagyon intim kérdés felületes ismerősöktől, kollégáktól. Tudod, ez nekem azért furcsa, mert én nem faggatok senkit arról, hogy hányszor szexelnek egy héten, mennyi hitelük van, vagy mért nem mennek sűrűbben az anyósáékhoz, vagy miért szedett föl/adott le 15 kilót az elmúlt fél évben. Mégis mindenkivel jól el tudok beszélgetni a környezetemben. Tényleg vigyázni kell az ilyen faggatózókkal, de nem is akarok senkivel sem ezután rosszban lenni.
2011. júl. 12. 13:39
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

13:34 vagyok újra.

Igazat adok neked kérdező,mert ez a téma szerintem sem tartozik mindenkinek az orrára, főleg nem ismerősöknek kolegáknak.

Sőt. Mindenkinek sziva joga eldönteni,hogy kire tartozik.

Szóval szerintem ilyen esetben az őszinteség maximum olyan fomában jöhet létre,hoyg azt mondod:

"Ne haragudj(on),de ez magán ügy".

Ennyi,és ezzel akkro én is reagáltam az egyik válaszolónak,akiről te is írsz.

2011. júl. 12. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!