Második baba érekzése után a nagyobb gyermekre mennyi idő jutott?
szia
nálunk a k gyerek között 2 év, 3 hónap van. A pici lányom, nagyon jó kisbaba volt, evett-aludt, sokszor észre se vettük, h ébren van, mert szépen elvolt az ágyacskájában.
Ebben az időben sok idő jutott a "nagy" fiamra is, sokat játszottunk. Az első nyár is inkább róla szólt, mert a pici a babakocsiban jól elvolt.
Ennek akkor lett vége, amikor a lányom elkezdte felfedezni a lakást, a játékokat. Voltak, vannak balhék, féltékenységi rohamok, a kicsi részéről.
A fiammal kellene foglalkoznom többet, mert most kezdett el rajzolni, és ügyes dolgokat csinálni, de a lányom miatt ez sokszor kudarcba fullad. Ezért a fiam külön ideje az esti lefekvés előtt van, a hugi fél 8 - 8 között alszik el, a fiam csak 9 körül. Ezt nagyon várja mindig.
A hugi külön ideje a délelőtt, amikor a fiamat elvisszük oviba, hazajövünk és egy-másfél órát csak vele foglalkozom. Max a mosógépet szoktam csak bekapcsolni.
Nagyon nehéz ez az időszak, mert együtt még nem játszanak, különbözik az érdeklődési körük. Nagyon igaz, ha a nagy épít a kicsi rombol.
20 hós, és 4 éves
Én még csakl elméletben tudok "okoskodni",de szerinem pont hogy az újszülött ellátása nem vesz igénybe sok időt, mert eszik meg alszik.
Legalább is ha olyan szerencsés vagy vele mint én a lányommal voltam anno.
Csak akkro sírt ha baja volt tényleg, és lehetett tudni,hogy vagy kaka van, vagy éhes vagy álmos vagy unatkozik.
Szóval én úgy gondolom,hogy kb fél éves koráig a második babának (aki januárban fog megszületni) könnyű dolgom lesz, inkább onnantól kezdve tartok a dolgoktól, amikor már keveset fog aludni napközben és sokat lesz ébren,esetleg elkezdődik a hozzátáplálás, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!