Mit gondolsz, egy kismama ajtódíszén múlhat, hogy gyereket vállalsz? Kitennéd a saját ajtódra?
Az mondták tévében, hogy most buzdításnak szánt ajtódíszt kap minden kismama. Kicsit röhejesnek tartom..
Persze, hogy van valami kis ajándék, de ilyenkor az jut eszembe, értelmesebb dologra is elkölthették volna a pénzt.
Nem tudom, ki hol hallott erről a kezdeményezésről, de a reakciókból ítélve eléggé félremagyarázhatták.
Ez abból ered, hogy ha a halottakat jelzik fekete zászlóval, akkor a babaszületést miért nem? Pedig egy ilyen vidám dolgot olyan jó lenne megosztani a külvilággal...
Én csodálkozom, hogy kismama létetekre ennyire fanyalogtok... szerintem ez nagyon kedves gondolat, és sajnálom, hogy én már lecsúsztam róla :)
Egyébként pár hónappal ezelőtt Hollandiában is láttunk ilyen szokást, ott az ablakra ragasztanak matricát, a gólya épp átrepül az ablakon csőrében a bababatyuval... Ott a barátok, családtagok szokták ajándékozni a díszt a várandós párnak.
Én mindig elmosolyodtam, még picit meg is borzongtam, ha ilyen ablakot láttam, jó érzés járt át, lám, egy új élet készülődik...
Szomorú, hogy ilyen a magyar mentalitás, hogy mindenen csak károgni tudunk, örülni meg semminek...
Az én lányom olyan hangosan tud ordítani, hogy nincs szükségünk ajtódíszre, mindenki tudja, hogy a házban baba van. :D
Amúgy az ajtódísz gagyi, ennél szebbet csinálhat bárki, aki jelezni akarja a baba érkezését, és őszintén szólva engem nem szállna meg az ihlet egy babára ettől a valamitől.
21:50 te is félreértesz valamit.
Még én is említettem, milyen aranyos jelzéseket láttam pl. az olaszoknál ( [link] de ez a család büszkesége, meg jelzés, hogy ne csöngessenek, jöjjenek hívatlan vendégek :)). A zászló ötlet is tetszik (de nem ilyen felismerhetetlen mintával).
Ez itt kifejezetten népesedés-elősegítési céllal készült, ez benne a fura. És nem érzem át, hogy jó, ha minisztériumi egyen-kartonpapírokat lógatnak ki.
A gyerekvállalási kedv elősegítéséhez más várok a minisztériumtól.
Mintha a főnök a fizetésemelés helyett kitűnő munkavállaló plecsniket osztogatna :) Így érted, mi a gondunk?
Egy újabb stoba,, népbutító baromság:-((
Javasol az agybeteg fideszebnek és ostoba csatlósának, hogy nézzenek szét egy közértben, mi menniybe kerül és utána sírjon szájuk, hogy fogy a magyar.
Ez az ország már a vicc kategóriába tartozik
22:26 egyetértek :)
Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!