Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolsz, egy kismama...

Mit gondolsz, egy kismama ajtódíszén múlhat, hogy gyereket vállalsz? Kitennéd a saját ajtódra?

Figyelt kérdés

Az mondták tévében, hogy most buzdításnak szánt ajtódíszt kap minden kismama. Kicsit röhejesnek tartom..

Persze, hogy van valami kis ajándék, de ilyenkor az jut eszembe, értelmesebb dologra is elkölthették volna a pénzt.

2011. júl. 11. 20:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
60%
Én ki nem tenném az ajtómra. Se díszt, se zászlót.
2011. júl. 11. 21:13
 12/23 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom, ki hol hallott erről a kezdeményezésről, de a reakciókból ítélve eléggé félremagyarázhatták.

Ez abból ered, hogy ha a halottakat jelzik fekete zászlóval, akkor a babaszületést miért nem? Pedig egy ilyen vidám dolgot olyan jó lenne megosztani a külvilággal...

Én csodálkozom, hogy kismama létetekre ennyire fanyalogtok... szerintem ez nagyon kedves gondolat, és sajnálom, hogy én már lecsúsztam róla :)

Egyébként pár hónappal ezelőtt Hollandiában is láttunk ilyen szokást, ott az ablakra ragasztanak matricát, a gólya épp átrepül az ablakon csőrében a bababatyuval... Ott a barátok, családtagok szokták ajándékozni a díszt a várandós párnak.

Én mindig elmosolyodtam, még picit meg is borzongtam, ha ilyen ablakot láttam, jó érzés járt át, lám, egy új élet készülődik...

Szomorú, hogy ilyen a magyar mentalitás, hogy mindenen csak károgni tudunk, örülni meg semminek...

2011. júl. 11. 21:50
 13/23 ava87 ***** válasza:
100%
Én ugyan nem károgtam, csak kétlem, hogy EZ ösztönözne bárkit a gyerekvállalásra. Írtam is, hogy aranyosnak tartom magát a díszt, hogy kiteszik oda, ahol baba született. Csak ez a körítés mellé hülyeség (szerintem), mert ebben semmi ösztönző nincs. Nem azért születik annyi gyerek, amennyi, mert eddig nem osztogattak érte ajtódíszt vagy zászlót, ennek temérdek más oka van.
2011. júl. 11. 21:52
 14/23 anonim ***** válasza:
65%
Ez nevetséges! A Felicitas csomag akkor már többet ér, ha adni akar bárki bármit is. Meg adják vissza az 1 év szabit, a 6 hó helyett, amit most fogadtak el sajna. Stb...
2011. júl. 11. 22:06
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom olyan hangosan tud ordítani, hogy nincs szükségünk ajtódíszre, mindenki tudja, hogy a házban baba van. :D

Amúgy az ajtódísz gagyi, ennél szebbet csinálhat bárki, aki jelezni akarja a baba érkezését, és őszintén szólva engem nem szállna meg az ihlet egy babára ettől a valamitől.

2011. júl. 11. 22:22
 16/23 A kérdező kommentje:

21:50 te is félreértesz valamit.

Még én is említettem, milyen aranyos jelzéseket láttam pl. az olaszoknál ( [link] de ez a család büszkesége, meg jelzés, hogy ne csöngessenek, jöjjenek hívatlan vendégek :)). A zászló ötlet is tetszik (de nem ilyen felismerhetetlen mintával).

Ez itt kifejezetten népesedés-elősegítési céllal készült, ez benne a fura. És nem érzem át, hogy jó, ha minisztériumi egyen-kartonpapírokat lógatnak ki.

A gyerekvállalási kedv elősegítéséhez más várok a minisztériumtól.

Mintha a főnök a fizetésemelés helyett kitűnő munkavállaló plecsniket osztogatna :) Így érted, mi a gondunk?

2011. júl. 12. 00:17
 17/23 anonim ***** válasza:
61%

Egy újabb stoba,, népbutító baromság:-((

Javasol az agybeteg fideszebnek és ostoba csatlósának, hogy nézzenek szét egy közértben, mi menniybe kerül és utána sírjon szájuk, hogy fogy a magyar.

Ez az ország már a vicc kategóriába tartozik

2011. júl. 12. 08:38
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik ez az ajtó vagy ablakdísz dolog, bár az ösztönző szöveg helyett inkább jelző szerepet adnék neki...kiteszem...és akkor talán nem üvöltene a szomszédasszony annyira mert ha ránéz az ablakomra talán eszébe jut, hogy a fiam aludni szeretne...este 10 kor! :)
2011. júl. 15. 22:26
 19/23 A kérdező kommentje:

22:26 egyetértek :)

Köszönöm :)

2011. júl. 15. 22:27
 20/23 anonim ***** válasza:
engem az jobban buzdítana, ha pár ezer ft-al megemelnék a gyes-t vagy a gyed-et vagy a tgyás-t, esetleg több utazási kedvezmény, szabi, nagyobb táppénz járna a gyerek után, ha pl. beteg és nem tud óviba menni... de szerintem itt arról volt szó, hogy valakinek megint le kellett nyúlni megint egy rahedli pénzt. égés :(
2011. júl. 15. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!