Miért vállalsz csak 1 gyereket?
Szia!
Alapvetően is csak 1 gyereket akartunk a férjemmel,de aztán az,hogy a szülés alatt problémák voltak,a gyerekemet csak 1 hét múlva foghattam meg mert ox.hiányos lett,stb ez nagyban befolyásolja,hogy soha többé nem akarok szülni,és csak neki élek!(Aki egyébként makk egészséges,tökéletesen fejlődik,és gyönyörű szép baba.)Hát ezért...:-)
Mi már a baba tervezésénél megbeszéltük, hogy egy gyereket akarunk. Remljük, hogy őt tisztességben fel tudjuk nevelni, és meg tudunk neki mindent adni, ami ahhoz kell, hogy kiegyensúlyozott felnőtt legyen. Nem szeretnénk, ha nélkülözne, ha mindig csak azt hallaná, hogy erre most nincs, és arra most nincs. Ez nem azt jelenti, hogy 5 évesen mobilt kap és 10 évesen autót. Csak, hogy ami alapvető, az gond nékül meglegyen. Sajnos szülői segítség híján hitelt kellett felvennünk, hogy lakásunk legyen. Az én keresetem egy az egyben elmegy a rezsire+a hitelre.
És tudom, hogy sokan jönnek, hogy a pénz nem minden, persze, de nagyon is fontos ahhoz, hogy élhető életet tudjunk élni.
Ráadásul a sterhességem és a szülés is eléggé koplikált volt, a szülés után súlyos szövődmények léptek fel, szóval már ez alapján is meggondolnám, hogy vállanék-e mégegyet, ha amúgy terveztük volna.
Mi így hárman vagyunk teljesek.
Az elején,mikor még az első gyereket terveztük,azt mondtuk,bőven elég egy.
Felnevelni,ruházni,etetni,iskolázni,nem kevés.
És persze szeretni.Nem tudtam volna elképzelni,hogy lehet egy másik gyereket is ugyanúgy szeretni,megosztani magam köztük.
Aztán eljött az idő,amit korkülönbségnek tűztünk
(titkon 2re vágytunk ám!!!!!),
és azt mondtuk,oké,vágjunk bele.Szeretni fogjuk,és megadunk minden tőlünk telhetőt,hogy tisztességben nőjön fel.Nem lesz könnyű,hisz a szüleinknek sem volt az,de mégis itt vagyunk,és felnőttünk.Bár manapság nagyobbak az igények,és ettől félek picit,mégis úgy gondolom,nem maradhat egyedül a fiam.
Úgyhogy most várjuk a tesót,akit eddig csak álmunkban akartunk,és aki még csak két centi,de már el van döntve a neve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!