Mi lesz ha az emberek nem vállalnak be gyerköcöt a támogatások hiánya miatt?
Szerintem csak elég lenne, ha nem menne senki szavazni és akkor csődöt mondana a magyar kormány.
Sajnos mindig elérik a zsebpénzt, ha kormányváltás, akkor végkielégítés-több millio- , ha pedig maradnak, akkor zsigerelés, és persze azt húzzák le , aki amúgy is sza..-ban van.
Szóval nem is érdemes gondolkodni, tényleg el kell menni, vagy túlélni.
A sok idős nyugdíját, meg az egyéb dolgozni nem akarók mindenféle segélyét az a kevés gyermek fogja kitermelni, aki most született.
A nyugdíjas unalmában elmegy dolgozni és elveszi a fiatalok elől a helyet- nagyon sok helyen már kimondottan nyugdíjast alkalmaznak.
Emellett vannak egész faluk ahol 10 fős családokból egy sem akar dolgozni, mi mégis eltartjuk a saját gyerekeink kárára.
19 43-as vagyok hozzáfűzném:
10, 5 évet dolgoztam megszakítás nélkül, az első babám most született 27 é vagyok.
A cégem megszűnt a táppénz alatt, a terhesség jó idejét kórházban töltöttem és nem a fotelben növesztettem a hasamat, de mivel így voltam éppen megkaptam a gyedet, ha egy hónappal előbb szűnik meg a cég akkor nem járna, pedig 10 évet ledolgoztam hétvégén is 2 műszakkal.
Ez az egész érdekek kérdése, de szerintem figyelembe kell venni az összes ledolgozott időt ilyenkor is , mint a nyugdíjnál.
Akkor sok csalafinta dolog megszűnne.
Nekem nem kell támogatás ha nem adnak, de ne vegyék el mindenünket az adókkal stb..
Sajnos ez lavinát indíthat a válaszolók körében, de mindegy....részben mindenkivel egyet tudok érteni.Én azt is látom, hogy aki rég óta dolgozik, de csak minimálbérre jelentik be és tényleg annyit is kap, annak tényleg nagon nehéz, sőt egyre nehezebb lesz.Én is félek a jövőtől, pedig dolgoztam és baba után is dolgozni akarok, csak hát más kérdés, hogy lesz e hol és persze, hogy meg tudunk e majd élni belőle.Én megértem a kérdezőt, és tényleg nem tudom, hogy mi lesz itt, de nekem speciel az ismerőseim nagy része már nincs Mo.-on.Megértem őket is, nem írélkezem, mert ha bátrabb lennék, fiatalabb és nem ragaszkodnék ennyire a hazámhoz meg a családomhoz, akkor bizony én is szerencsét próbálnék külföldön.Persze már ott sem olyan egyszerű, ahogy hallom.
Én azt gondolom, hogy a normális fiatal "réteg" nem a támogatásért vállalja a gyereket, mert aki azért, az nem a "többség" része....már bocsánat.Nem akarok kisebbségi vitákba menni, de szerintem inkább közülük tevődik ki azoknak a jó része, aki csak a járulékokért szülnek....tisztelet a kivételnek ott is!!!
Én ahhoz fűznéd egy-két dolgot, hogy külföldön ennyi támogatás se jár. Nos külföldön vonnak ennyi pénzt a dolgozóktól? Ha nem dolgoztam volna, nem lenne jogom követelni, de úgy érzem, zsákmányolt már annyit tőlem az ország, hogy igazán megérdemlem ezt a kevés kis támogatást!
Sírnak, hogy egyre kevesebb a gyerek és a fiatalok nem vállalnak gyereket. Nos, én nem csodálkozom. Mire?
Én azt is bevállalnám, hogy esetleg egy évig kapom a gyedet és utána vissza kell menni dolgozni, de akkor biztosítsanak elég bölcsit a kicsiknek. Bár ha bele gondolok, hogy egy egy éves gyereknék még nagyon is az anyjára lenne szüksége egy évesen (2 éves koráig tuti)!
Én még azt is el tudom képzelni, hogy egyre nő az abortuszok száma is, mert nem merik majd bevállalni! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!