Lehetséges a végkielégítés most?
Bezárják a cég telephelyét a városunkban, de maga a cég más városban még működik tovább.
Én két hónapra rá fogok szülni. Ergo a gyes után nem lesz hová visszamenni. Ez gáz, de tudomásul veszem. (Nyerek a többiekkel szemben plusz két-három évet)
A végkielégítéseket tisztességesen kifizetik mindenkinek, ezzel nem lesz gond. De én? Elvileg felmondási tilalom alatt állok.
De ha már így alakult,hogy úgysem lesz munkahelyem három év múlva, akkor kérhetem, hogy most szüntessék meg a munkaviszonyomat, "oszt jól van, elfelejtjük egymást örökre"?
A végkielégítés összege igencsak jól jönne így szülés előtt, gyedre, gyesre ígyis-úgyis jogosult leszek az államkincstártól, és három év múlva sem lenne több a végkielégítés összege, mint most
Basszus, ne legyél már ilyen hülye!
Még ha marha jól álltok anyagilag, akkor is 4x annyi pénzt kaphatnál, figyelj oda.
Kaptál egy csomó pontos, és helytálló választ, miért nem próbálod inkább elhinni? Amit te állítasz, az nemcsak életszerűtlen, de még jogszabállyal sem tudod alátámasztani, miközben a te állításod ellenkezőjét a törvényből idézték.
Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért gondolkozol így. Te nem pénzből élsz?
Vagy a különbözetet majd a barátnőd fogja fizetni, amikor koppansz, hogy nem is jár semmi?
Csak mert mondott valamit, te meg gyorsan lehitted, mert jól hangzott?
Feltettél itt egy kérdést, és kaptál rá PONTOS, JOGSZABÁLYNAK MEGFELELŐ, HELYTÁLLÓ választ. Erre kötöd az ebet a karóhoz, és még fellengzősködsz is (a tgyást és a gyedet a MÁK-tól kell igényelni), pedig azt sem tudod, miről beszélsz.
Esküszöm, meg vagyok döbbenve. Gratulálok, kedves kérdező.
Kedves utolsó válszoló!
Igazad van, laikus vagyok.
Elnézést kérek, ha fellengősködésnek tűnt, ha a kommentben "kötöttem az ebet a karóhoz"!
De nekem, laikusként csak egy igénylőlap és egy tájékoztató állt a rendelkezésemre, amire ez van írva első mondatként. "A családtámogatási ellátások iránti igényt az igénylő lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságához (a továbbiakban: Igazgatóság) kell benyújtani"
Tehát számomra tényleg nem volt egyértelmű, hogy Államkincstár vagy OEP...
És elhiszem, hogy OEP,és nem államkincstár, de számomra eddig tényleg nem volt eddig egyértelmű.
Egyébként meg lettem győzve, és tudom, hogy egy nap kiesés is kiesés, tehát nem próbálok meg a munkáltatómmal egyezkedni. Köszönöm annak a válaszolónak, aki rendesen leírta ezt nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!