A Tgyáson majd GYeden töltött idő is beleszámít a munkaviszonyba? Végkielégítés miatt kérdezem.
Ha igen, akkor megvan a több mint három évem, ha nem, akkor pedig nem kapok 1 havi végkielégítést sem.
Tudom, hogy a nyugdíjba beleszámít.
3év után 1havi végkielégítés járna. De jár nekem, úgy is ha a felét otthon voltam a babával?
Alapesetben a fizetés nélküli szabi nem számít bele, kivéve ha azért kaptad, mert a gyermekedet otthon ápoltad.
Munka törvénykönyve 95.§. (3)
(3) A végkielégítésre való jogosultság feltétele, hogy a munkaviszony a munkáltatónál a (4) bekezdésben meghatározott időtartamban fennálljon. A végkielégítésre való jogosultság szempontjából figyelmen kívül kell hagyni
a) a szabadságvesztés, a közérdekű munka, valamint
b) a harminc napot meghaladó fizetés nélküli szabadság, kivéve a közeli hozzátartozó, valamint a tíz éven aluli gyermek gondozása, ápolása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság
időtartamát.
Ami lemaradt:
Úgy szól a fáma, hogy legalább 3 év. Magyarul a 2 év 364 nap nem, de a 3 év 1 nap igen.
Nagyon egyszerű, nézd meg a munkaszerződésed dátumát, meg a közlést, hogy jogutód nélkül megszűnik a cég. Ha a kettő között van 3 év, akkor jár.
Azért írtam, hogy jogutód nélküli megszűnés, mert csak ekkor jár végkielégítés, mivel feltételezem, hogy nincs 3 éves a csemetéd, ezért a rendes felmondás nem kerülhet szóba, hiszen az ellen védve vagy.
Akkor pedig egy pillanatot sem szabad várni a munkajogászhoz! Hogyan fogsz a következő babához ellátást kapni, ha azt sem tudod, hogy hol keresd a munkáltatódat? Az oep szépen visszafogja dobni az összes kérelmedet és mehetsz majd szépen gyesre. Ők nem fognak nyomozni helyetted! Viszont akár azt is el tudom képzelni, hogy mivel azt sem tudod, hogy fizeti-e utánad valaki a járulékokat (kevés az esély rá, hogy igen), majd a szülés után kapsz egy olyan számlát, hogy dobsz egy hátast.
Egy pillanatig se tétlenkedj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!