Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elválnátok ebben az esetben?

Elválnátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Férjemmel eléggé megromlott a viszonyunk, igyekszünk tartani magunkat, de nehéz. Különbözőek vagyok, teljesen más családból, más célokkal, más temperamentummal. Sajnos sokat veszekszünk, ő ilyenkor nem bírja visszafogni magát, és kiabál a 2 éves gyerekünk előtt is, ő meg sír.. Ilyenkor közli, h most láttuk utoljára, de aztán mégsem megy sehova. A gyerek " sajnos " nagyon apás, ő tart vissza a leginkább a válástól, másodsorban - és elég hangsúlyosan az anyagiak, és az, hogy várandós vagyok. Érzem szívem mélyén, hogy idő kérdése a válás, de nem merem megtenni, félek. Amúgy a gyereket nagyon szereti, csak hát nem fogja vissza magát, ha veszekszünk. Most is éppen iszik a haverokkal, kora délután óta, mondjuk ritkán jár el, de olyankor aztán szétissza az agyát. Amúgy diplomás, de ez mit sem számít...Nem valami intelligens.. Persze most sorolhatnám az én hibáimat is, de nem ez a lényeg. Csak tanácsot várok, bármilyen meglátást. Van még itt valaki ilyenkor?
2011. júl. 2. 23:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy hülyén hangzik, de a barátnőméknek bejött a házassági tanácsadás. Egy próbát megér, én úgy látom, változhat a helyzet.
2011. júl. 3. 00:42
 12/16 Barnabas30 válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy a gyerek miért apás? Én nagyon utáltam volna egy ilyen alakot gyerekkoromban. Meg most is. Nem hiszem, hogy jó a gyerek(ek)nek ordibálásban, ridegségben felnőni! Sok embert ismerek, akik azért nem tudnak jó kapcsolatot kialakítani, mert nem láttak rá példát, csak a gyűlölködést látták otthon, és ezért nem hiszik, hogy létezik igazi szeretet. Nagyon rossz helyzet, a gyerekeknek mindenképp csak rossz lehet, mert sem az anyagi nyomor, sem a lelki nyomor nem jó...Igazából érdekelne, hogy például te milyen házasságot láttál a szüleidtől? Azt, hogy a nőnek minden sz@rt el kell tűrni, vagy ilyesmi? Mert ezt az alakot már réges-rég ott kellett volna hagyni.
2011. júl. 3. 01:02
 13/16 Barnabas30 válasza:
76%
Ó, most olvastam, mit írtál: "olyan kis gyáva, ki nem állna magáért, csak velem szemben teszi meg". Ó, de f@sza gyerek, egy nővel mer üvöltözni, ez igen! Ez aztán a Férfi!! Tudod, mi ez? Egy gyáva kis nulla. Őszinte részvétem miatta. :(
2011. júl. 3. 01:05
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

01:02!

Én például egy ilyen házasságot láttam magam körül.... Anya erején felül próbált minket nevelni, foglalkozni velünk, de mivel neki nagyon hamar vissza kellett mennie dolgozni, a apai nagyanyánk pátyolgatott minket.

Apa rendszerint hazajött a munkából, a nagyi meg leszidott, ha odamentünk hozzá, mert "apa fáradt, hagyjuk békén". Anya később hazajött, és hulla fáradtan leült mellénk játszani, aztán fürdetés, esti mese, alvás...

17 éves voltam, mire anyámnak elege lett, válni akart. Alapból is érzékeny lélek vagyok, de épp érettségiztem, nagyon megviselt a dolog. 3 hónap huza-vona, sírás, álmatlanság, és ordibálás után közölték, hogy mégsem válnak... Kikészültem!

A helyzet ma: anya jár társaságba, színházba, emellett nagyon jól keres, odafigyel magára, apám utálja a munkáját, folyton bosszankodik, egyetlen szórakozása a TV, elhízott.

A szívem szakad meg, hogy végig kell néznem, ezek ketten hogy meg fogják keseríteni egymást, csak azért, mert féltek lépni! :(

2011. júl. 3. 01:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Én válnék -váltam is!

"nagyon szereti a gyereket"? hagyjuk már! akkor nem ordítozna előtte, nem bántaná!!!

a részedről pedig ez csak kifogás. Gondolkozz! a gyerekednek, a gyerekeidnek ez az érdeke, ez a fejlődésüknek jót tesz, amit otthon átélnek??? Az idegeskedés, a kiabálás jó a gyereknek?

ugye, ugye...

A terápiáról pedig annyit: a férjednek is akarnia kellene. Felismerni, hogy gáz van vele, és hajlandónak lenni arra, hogy segítséget kérjen, és elfogadjon. De ha nem akar, úgysem fog változtatni. Pár éven belül úgyis el fog hagyni titeket, erre a nyakamat teszem. Bocs az őszinteségért.

2011. júl. 3. 12:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Te is érzed már szerintem, hogy előbb- utóbb válás lesz a vége, és ahogy írtad, ha a most érkező baba nem lenne, és anyagilag megtehetnéd, már elmentél volna. Na ezek miatt, lehet nem ez a legmegfelelőbb alkalom. Persze ezt biztosan eldönteni csak azok tudják, akik benne élnek, kivülről mi nem úgy lájuk a dologkat, ahogy azt ti megélitek.
2011. júl. 3. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!