Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elválnátok ebben az esetben?

Elválnátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Férjemmel eléggé megromlott a viszonyunk, igyekszünk tartani magunkat, de nehéz. Különbözőek vagyok, teljesen más családból, más célokkal, más temperamentummal. Sajnos sokat veszekszünk, ő ilyenkor nem bírja visszafogni magát, és kiabál a 2 éves gyerekünk előtt is, ő meg sír.. Ilyenkor közli, h most láttuk utoljára, de aztán mégsem megy sehova. A gyerek " sajnos " nagyon apás, ő tart vissza a leginkább a válástól, másodsorban - és elég hangsúlyosan az anyagiak, és az, hogy várandós vagyok. Érzem szívem mélyén, hogy idő kérdése a válás, de nem merem megtenni, félek. Amúgy a gyereket nagyon szereti, csak hát nem fogja vissza magát, ha veszekszünk. Most is éppen iszik a haverokkal, kora délután óta, mondjuk ritkán jár el, de olyankor aztán szétissza az agyát. Amúgy diplomás, de ez mit sem számít...Nem valami intelligens.. Persze most sorolhatnám az én hibáimat is, de nem ez a lényeg. Csak tanácsot várok, bármilyen meglátást. Van még itt valaki ilyenkor?
2011. júl. 2. 23:08
1 2
 1/16 Nesi81 válasza:
100%
Hát elég nehéz a helyzet. Esetleg leülni vele megpróbálni megbeszélni? Ha nem változtat,akkor az egész családját elveszíti.
2011. júl. 2. 23:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Olvastam a kérdésed, gondoltam válaszolok bár "kívülről" könnyű okosnak lenni. Szerintem te tökéletesen megfogalmaztad, hogy számodra ez a kapcsolat nem jó és véget is akarsz vetni neki. Ha úgy érzed menthetetlen lépj! Kár vergődni akár még éveken át... Na persze ha látsz szikrányi esélyt is megmenteni ÉS akarod és szereted a férjed akkor nosza. De csak akkor. Döglött lovon kár üldögélni, csak a gyerek miatt együtt maradni vétek. Csendesen megkérdezném: tuti, hogy neked most kell még egy gyerek??? Bár nem írtad mely szakában vagy a várandósságnak. Ja még valami aki iszik inni is fog. A diploma pedig nem feltétlen jár kézenfogva az intelligenciával. Szia
2011. júl. 2. 23:18
 3/16 A kérdező kommentje:
Próbáltunk már sokszor beszélni, de mindig minden ugyanúgy maradt. Én is a magam igazát hajtom, meg ő is. Ha azt mondanám, hogy váljunk, nem tiltakozna. De annyira nehéz lenne ezt " bevállalni ". Nem gondoltam, hogy ilyen helyzetbe kerülhetek.
2011. júl. 2. 23:19
 4/16 anonim ***** válasza:
Üljetek le beszélgetni és kössetek kompromisszumokat. Minden bizonnyal valami csak történik vele is, amit esetlegesen te váltasz ki, hogy így reagál. Meg kell beszélni, mert erre nem csak a kapcsolatotok, hanem a gyerek is rámehet. Esetleg kérd meg, hogy menjen el pszichológushoz, hisz nem egészen normális ahogy viselkedik. Ha szeretitek egymást, akkor érdemes kiutat keresni ebből a helyzetből, de ha már nem szeretitek, akkor csak a gyerekek miatt nem érdemes, később ők látják ennek a kárát. Sok sikert!
2011. júl. 2. 23:20
 5/16 A kérdező kommentje:
2. jól megfogalmaztad! Amúgy havonta 1x megy el, akkor nem tud mértéket tartani az ivásban. A 3. trimeszterben járok, bár amikor megfogant a baba, akkor sem voltunk jobb viszonyban. Felelőtlen voltam nagyon, utólag már nem számít. Alszom rá, aztán eldöntöm. Muszáj lesz. Köszi a válaszokat, ha valaki még ír, annak örülök. Amúgy is sokat vagyok egyedül, legalább most is kommunikálok valakivel/veletek :)
2011. júl. 2. 23:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az segít, nálunk kicsit hasonló volt a helyzet. Én 6 évig gondolkodtam, hogy merjek e lépni, végül egy barátnőm unszolására elhagytam a páromat ( nem voltunk összeházasodva). Mondjuk volt saját lakásom, mert örököltem, oda mentem a két gyerekkel. Dolgoztam 6 órában, reggel vittem őket oviba majd suliba,délután hoztam. A párom fizetett gyerektartást, ott volt a családi pótlék és a fizetésem.

Meg tudtunk élni, nem volt gond. Kb 3 évig voltam velük egyedül, azóta férjhez mentem és született egy 3-ik közös babánk.

Volt párom is ivott, ha ahhoz volt kedve, és igazság szerint nem értettünk szót soha. Most sem beszélünk egy szót sem egymással, csak elviszi a gyerekeket hétvégén és visszahozza. Ha kérdezek valamit, akkor abból tuti veszekedés lesz. Ő már csak ilyen.

Én soha nem bántam egy percig sem, hogy eljöttünk, azt sem mondom, hogy korai és azt sem hogy későn volt. Akkor érett meg bennem véglegesen a gondolat, hogy ebből nem lesz jó élet.

A gyerekek ugyanúgy szeretik ma is az apjukat,rendes velük a maga módján, a gyerekek pedig elfogadták, hogy külön élünk, ebből sincs gond. Apjuknak is lett új párja, békében élnek, az új pár szereti a gyerekeimet, így szívesen vannak együtt.

Írhatnék még regényt,.....

2011. júl. 2. 23:26
 7/16 anonim ***** válasza:
52%
Jajj de nem jó helyzet. Nem lehet,hogy a hormonok miatt kicsit érzékenyebb vagy? Én az voltam... Akárhogy is: szüld meg a babát,kicsit kerülj egyenesbe,aztán gondold át megint.
2011. júl. 2. 23:30
 8/16 anonim ***** válasza:
Szia! 2. vagyok. Most már ne gondolj egy pillanatig se olyanra, hogy felelőtlen voltam. Mindannyian követünk el hibákat. Sokat. Hú én hányat követtem el...:) Szülessen meg a babád épen és egészségesen, aztán ha már rendben vagy és el tudod magatokat egyedül is látni lépj ha úgy érzed. Van segítséged? Nekem nem volt...így nehezebb DE nem lehetetlen.:) Kitartás. Minden jót neked. Tényleg. :)
2011. júl. 2. 23:36
 9/16 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy még érnie kell a dolognak valóban, azért nem merem meglépni. És akkor könnyebb lesz, ha megvan az utolsó csepp a pohárban. Meg azt is tudom, hogy a válás után is van élet, az egyedülléttől sem félek egyáltalán (amúgy is mindig egyedül vagyok). De annyira szörnyű, a gyerek egész nap apázik, mond vagy 10 szót összesen, de legtöbbször az apát, olyan áhítattal, hogy csak na. A szívem szakadt meg ma is. Holnap meg olyan lesz APA, mint a mosott szar, meg majd a gyerek előtt fog öklendezni, szokásosan havi 1x. Legegyszerűbb lenne szétköltözni válás nélkül, meglátjuk, hogy milyen érzéseink lennének úgy. Valahogy talán ez csak kivitelezhető. Nemtom. Köszi a válaszokat, mindet!
2011. júl. 2. 23:37
 10/16 A kérdező kommentje:
Kicsit jobban érzem magam, hogy ezeket leírhattam. Most van úton hazafele " apa ".. Már meg sajnálom, olyan kis béna, ki nem állna magáért, csak velem szemben teszi meg.. Amúgy meg ha azt mondanám, hogy fizessen x összeg gyerektartást, akkor annyit fizetne. Jajjjajjajjj
2011. júl. 2. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!