Most vagyok a 16 hétben és felajánlottak egy állást annak ellenére, hogy mondtam kismama vagyok, elvállalnátok?
Figyelt kérdés
Van egy cégem, de bejelentett munkaviszonyom viszont épp nincs, ide be is lennék jelentve. Csak nem tudom, hogy a két munkát egyszerre fogom-e bírni. Mindkettő kötetlen munkaidős, én osztanám be az időmet, területi képviselő lennék itt is, sokat kell majd autózni. Inkább ne terheljem magam? Nem a pénz miatt, hanem a bejelentettség miatt vállalnám el, nem keresek rosszul, de macerás lenne, ha a kft-mbe jelenteném be magam.2009. márc. 26. 09:16
1/8 anonim válasza:
Hát ha nem megterhelő szerintem simán vállald el!A későbbi juttatásaidhoz kell a bejelentés!Miért ne,ha egészségileg rendben vagy?!
3/8 anonim válasza:
Nagyon sok kismama szinte végig dolgozik a szülésig. Amiatt, hogy nem vagy éppen sehová bejelentve és biztosan elvállalnám a munkát, mert így anyagilag is jobban jársz a szülés után (Gyed). Szerintem, ha te magad oszthatod be, mikor mennyit dolgozol, akkor mindig az állapotodnak megfelelő mennyiséget dolgozhatsz.. ha éppen gyengébbnek érzed magad, kevesebbet dolgozhaszt, kímélheted magad. Én még a szülés előtti napon is autóztam. A szülés előtt 3 nappal még több, mint 300 km-t autóztam. Tudod, a szülés nem betegség, csak egy állapot. Persze, ha valaki úgy érzi, kímélje magát. Akkor is, ha valamilyen komplikáció adódik. Viszont, ha minden rendben van, akkor nyugodtan lehet végezni a megszokott napi tevékenységeket. Hidd el, azok a kismamák, akik többet mozognak, dolgoznak a szülés előtt, általában sokkal könnyebben szülnek.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Szerintem is elkéne vállalnom, ez a meló sem megterhelő, még szerencsésnek is mondhatom magam. Egyedül fogom felneveli a picit, legalábbi per pillanat ez a helyzett, és jó ha anyagilag biztosított vagyok és nyugodt, hogy van hová visszamennem! :-)
2009. márc. 26. 09:36
5/8 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan vállald el! Csak Magyarországon szokás sajnos még midnig (bár már ahogy látom egyre kevésbé), hogy teljesen egészséges kismamák otthon vannak 7-8 hónapot és igazából unatkoznak. Ez persze nem vonatkozik a fizikai dolgozókra (én is álló munkát végeztem, ahol pakolni is kellett, ezért kiírtak, de ha irodai munkám lett volna, vagy olyan, ahol autóval kell jönni menni, azt csináltam volna szerintem az utolsó hónapig). Ha úgy gondolod, hogy bírod a két munkát, akkor szerinetm simán vállald. Nagy csoda, hogy létezik olyan cég, aki egy terhes nőt hajlandó alkalmazni. Persze ebben az is benne van, hogy terhesen azért nem vesznek fel szinte senkit, mert utána 3 évig nem látják úgyse, mert nincs megoldva Magyarországon a részidős munka és a munkahelyi gyermekfelügyelet. Bocs, hogy kicsit eltértem, csak nekem ez nagy vesszőparipám. Szerintem használd ki a lehetőséget.
6/8 anonim válasza:
Most olvasom a kommentedet, hogy egyedülálló vagy. Ez esetben átérzem a helyzetedet, én is születésétől kezdve egyedül nevelem a fiam. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked!
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a jó kivánságot! :-)
2009. márc. 26. 09:52
8/8 anonim válasza:
Szia
Nyugodtan én 30 hetesen változtattam munkahelyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!