Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szükségem van rózsahimlő...

Szükségem van rózsahimlő elleni oltásra?

Figyelt kérdés
Van már egy gyermekünk, most szeretnénk egy másodikat vállalni. 1977-ben születtem. A nőgyógyászom azt javasolta, a terhesség előtt oltassam be magam rózsahimlő ellen, mert neki úgy rémlik, hogy 1978-tól oltották a gyerekeket. Kérdeztem a háziorvost, aki úgy emlékszik, hogy az én korosztályomat beoltották. Anyukám persze semmire nem emlékszik. Valaki jártas a témában? Szükség van oltásra?
2011. jún. 23. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
ÉN 71-es vagyok és bizony kaptam oltást. Benne van a gyerekkori kiskönyvemben. ja! és nem voltam soha rubeolás :) 4 gyereket szültem, soha nem kaptam el... Ja! A gyerekorvosunk még az én orvosom is volt, ő is mondta, mikor az enyémek kapták, hogy már én is kaptam régen..
2011. jún. 23. 21:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ, megnyugtattál!

Ha valakinek más infója van, kérem írjon.

2011. jún. 23. 21:30
 3/9 anonim ***** válasza:

kerestesd elő a kartonjaidat a régi gyerekorvosnál, biztos hogy megvannak még!

én is 77-es vagyok, 2 éves a kisfiam, de nekem nem mondott ilyet a doki

és rubeola ellen nem oltottak ez szinte biztos, de ezért sem szóltak

2011. jún. 23. 22:45
 4/9 anonim ***** válasza:

húú de hülye vagyok, most esik le hogy ugyanaz a kettő :))

bocs!

nem akkor szerintem nem oltottak, mert nekem anyukám mindig ezen parázott h nehogy terhesen kapjam el

2011. jún. 23. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Én 80-as vagyok, de rubeola ellen én nem kaptam. Viszont átestem rajta, meg a mumpszon is pár héttel később.
2011. jún. 24. 07:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Eléggé zagyva információk vannak a neten, többhelyen is azt találtam, hogy a 78 előtt születetteknél javasolt a terhesség előtt a védőoltást kérni.

Az ÁNTSZ lapján viszont azt írják, hgy csak 89 (!) óta oltanak itthon rubeola ellen.

[link]

Szóval ezek szerint Te nem vagy beoltva, más kérdés, hogy esetleg átestél már a fertőzésen, és így védve vagy.

Ha ilyen lelkiismeretes a dokid, akkor küldjön el ellenanyag-szűrésre, az a biztos :)

2011. jún. 24. 13:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Hosszas nyomozás után kiderítettem, hogy rubeola ellen nincs oltás felnőtteknek. Csak gyerekeknek adnak kombinált oltást. Az újabb kutatások szerint többször is el lehet kapni. Az orvos javaslata: terhesség esetén próbáljak ne gondolni a betegségre, mert akkor megtalál a baj. Továbbá, ha csak meghallom, hogy valaki beteg a környéken, költözzek egy erdő mélyére egy hónapra, nehogy elkapjam.

Volt a környezetetekben olyan aki elkapta terhesen? Ti mit tesztek ellene?

2011. jún. 27. 20:30
 8/9 anonim ***** válasza:

77-es vagyok, én is paráztam emiatt, de aztán meglett a kis könyvem, amibe be van írva, hogy be lettem oltva rubeola ellen!

Két gyerkőcöt szültem (eddig), a betegség nem környékezett...

2011. jún. 29. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem egy ismerősöm barátnőjének ment el 7 babája emiatt, mire az orvosok rájöttek, hogy ez van. valamit elkezdett termelni a csaj szervezete ami mmiatt mindig elment a baba......én sem értem nagyon, de a lényeg ez volt.. utána kapott valamit a rubeola ellen és lett babája.
2011. jún. 29. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!