Szükségem van rózsahimlő elleni oltásra?
Köszi a gyors választ, megnyugtattál!
Ha valakinek más infója van, kérem írjon.
kerestesd elő a kartonjaidat a régi gyerekorvosnál, biztos hogy megvannak még!
én is 77-es vagyok, 2 éves a kisfiam, de nekem nem mondott ilyet a doki
és rubeola ellen nem oltottak ez szinte biztos, de ezért sem szóltak
húú de hülye vagyok, most esik le hogy ugyanaz a kettő :))
bocs!
nem akkor szerintem nem oltottak, mert nekem anyukám mindig ezen parázott h nehogy terhesen kapjam el
Eléggé zagyva információk vannak a neten, többhelyen is azt találtam, hogy a 78 előtt születetteknél javasolt a terhesség előtt a védőoltást kérni.
Az ÁNTSZ lapján viszont azt írják, hgy csak 89 (!) óta oltanak itthon rubeola ellen.
Szóval ezek szerint Te nem vagy beoltva, más kérdés, hogy esetleg átestél már a fertőzésen, és így védve vagy.
Ha ilyen lelkiismeretes a dokid, akkor küldjön el ellenanyag-szűrésre, az a biztos :)
Hosszas nyomozás után kiderítettem, hogy rubeola ellen nincs oltás felnőtteknek. Csak gyerekeknek adnak kombinált oltást. Az újabb kutatások szerint többször is el lehet kapni. Az orvos javaslata: terhesség esetén próbáljak ne gondolni a betegségre, mert akkor megtalál a baj. Továbbá, ha csak meghallom, hogy valaki beteg a környéken, költözzek egy erdő mélyére egy hónapra, nehogy elkapjam.
Volt a környezetetekben olyan aki elkapta terhesen? Ti mit tesztek ellene?
77-es vagyok, én is paráztam emiatt, de aztán meglett a kis könyvem, amibe be van írva, hogy be lettem oltva rubeola ellen!
Két gyerkőcöt szültem (eddig), a betegség nem környékezett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!