Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt más Anyuka is, akiknek...

Van itt más Anyuka is, akiknek nincs egy fillérjük sem nyaralásra?

Figyelt kérdés
Nekünk még a hónapokat is nehéz túlélnünk,nemhogy nyaralásra merjünk gondolni:(((160 ezerből élünk hárman.Olyan rossz érzéssel tölt el,amikor olvasom,hogy ki hova,melyik tengerpartra,wellness hotelba viszi a gyerekét.Mi meg max a tengeripartig tudjuk elvinni:(((.Bánatos vagyok,hogy nem tudok neki új élményeket szerezni.Ti nem éreztek hasonlót?
2011. jún. 17. 08:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%

A gyerekek miatt ne aggodj. Nem kell elutazni az uj elmeny miatt...

Ha arra megvan a lehetosegetek, hogy hetvegen 1-2 napban egyutt legyetek kompletten es ugy kiranduljatok mar az is eleg elmeny. Nem kell meg elvonulni sem sehova, az is eleg a gyerekeknek, ha kisetaltok kornyekbeli mezore, bogracsoltok, vagy szendvicseztek, ott tarsasoztok, pihenek, stb.

Esetleg kora hajnalban elbuszoztok/vonatoztok kornyekbeli varosba, ahol van strandolasi lehetoseg, vagy egy var, szep epulet, setaloutca es nyaltok egy fagyit. (Gyermekkel utazva tavaly meg volt kedvezmeny a vonatjegyre, ugy remlik 33%.

Egyreszt en ezert is nagyon-nagyon irigyellek benneteket, mert az egy dolog, hogy nekunk sincs jelenleg penzunk utazasra, de meg a ferjem sincs velunk, kulfoldon dolgozik mar lassan egy eve pont a penz miatt. 3 havonta latjuk max egy hetre. Nekunk az a nyaralas, ha o itthon van. Es valoszinuleg egesz nyaron nem fog tudni jonni, mert ilyenkor mindenki szabadsagra megy, neki mar nem jutott. Ha megis hazajon, akkor kirugjak. Az, hogy en ket gyerekkel kiutazzak ot meglatogatni a nyari repjegyarak mellett kb 150ezerbe kerulne, plusz szallas, tehat 200-250 alatt nem usznank meg a latogatas. Erre nincs penz. Szoval igen, en is banatos vagyok es tudom, hogy nektek ettol nem lesz jobb, de en jelenleg ugy erzem, hogy barmilyen tengerparti nyaralassal felerne nekem az, ha valamilyen csodanak koszonhetoen lenne par nap ezen a nyaron amikor egyutt van a csaladunk...

2011. jún. 17. 12:29
 22/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek,hogy időt szánt és írt!!!!

Kicsit magam alatt vagyok,mert nagyon nehéz anyagilag.És az egyik válaszoló írta,hogy Neki is jó lenne a nyaralás,lehet hogy bennem is van egy ilyen gondolat.14 éve voltam utoljára nyaralni,akkor még a szüleimmel a Balcsin.Még nászútra sem tudtunk menni,mert kellett a pénz a lakásfelújításra.Még soha nem voltunk együtt kettesben sem nyaralni a férjemmel.Eddig nem is annyira érdekelt,de most hogy itt a lányom,másként látom a dolgokat.Nekem is jó lenne kiszakadni a mindennapi rutinból.Sajnos még 5-10 ezer forintot sem tudunk rászánni,hogy itt a környéken elmenjünk valahova(benzin,fagyi,belépők).Minden fillér ki van számolva.A múltkor is elmentünk itt a szomszéd városba állatkertbe,hát össz 4000ft-ba volt.Nekünk az majd egy heti kosztpénz.

2011. jún. 17. 13:06
 23/28 anonim ***** válasza:
18%

Ennek a kérdésnek mi a célja?nem bántásból kérdezem.

Én se tudok évek óta nyaralni,mégsem sajnáltatom itt magam ,hogy milyen csóró vagyok,attól nem lesz jobb.

Utálom ezt az egymásra licitálást ezen az oldalon,hogy ki a csóróbb,nem halt még bele senki,hogy nem jutott el pár évig nyaralni.Vannak ingyenes programok is,kirándulás,csomagoltok szendvicset,gyümölcsöt,ha van a közelben tó akkor oda is kimehettek.

A gyerek pancsolhat kint a kertben,te addig napozol,újságot olvasol,zenét hallgattok. Ezek is feltudják tölteni az embert,csak hozzáállás kérdése.vannak sokkal rosszabb helyzetben élő emberek szerte a világon,vannak ,akik kútról hordják a vizet,nagyanyámék meg anyámék is egész nap kint kapáltak ősztől őszig,mégis tudtak boldogok lenni.

Rengeteg élményt lehet szerezni magatoknak,ami nem kerül pénzbe,csak kreativnak kell lenni nem siránkozni egész nap,mert attól nem lett még jobb senkinek.

2011. jún. 17. 17:30
 24/28 anonim ***** válasza:
92%

17:30: meg vannak sokkal jobb helyzetben lévők is. És miért baj az, ha valaki "sajnáltatja" itt magát? Ha nem tetszik a kérdés, nem feltétlenül kell elolvasni/ válaszolni. Persze mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani. És hogy túllicitáljak másokat: nekünk még udvarunk sincs, meg autónk sem. És egy 5x akkora kertesben nőttem fel, mint ahol most lakunk, itt a másfeles panelben. És igenis rohadtul hiányzik az utazás és más tájak, kultúrák megismerése, és ez nem egyenlő azzal, hogy elmegyek a szomszéd városba/faluba. De még oda sem jutunk el. Na, ez most jólesett :) Bocsi, ha valakit zavart a válaszom :)

Egy előző válaszoló

2011. jún. 17. 18:30
 25/28 anonim ***** válasza:
32%

Én csak annyit akartam irni ezzel,hogy a sjanálkozás csak elveszi az ember idejét,és jobb nem lesz a helyzet.Könnyebb úgy átlendülni a nehéz időkön,hogy nem panaszkodik állandóan,hanem megpróbál alternativákat keresni.

Engem nem zavar a kérdés,attól,hogy megkérdeztem mi a célja.Mert ha az ember elakarja panaszolni a bánatát az rendben van,de arra ott a család,barátok.Itt kérdezni kell nem?

2011. jún. 17. 18:40
 26/28 A kérdező kommentje:
Én csak egy pár bizatató szóra vágytam és hogy tudjam,hogy nem vagyok egyedül...:(
2011. jún. 17. 19:04
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 17:30as

Talán egy kis biztatást várt, hogy attól még, hogy nem tud tengerparti nyaralásra menni a családjával, nem rossz anya. Mint ahogy az egyik válaszoló írta a kérdéshez, hogy akkor miért vállalt ilyen anyagi helyzetben gyereket?

Második válaszoló vagyok, tudom, min megy keresztül a kérdező, nálunk a ovisok már egymást licitálják túl, hogy ki hova megy nyaralni. Ez után nem egyszerű egy egyszerű agyizást élményként tálalni. Vagy pl. az iskolában az első héten fogalmazást kell írni a nyaralásról. Miért? hogy megalázzák őket? .... A mai világgal van a baj, nem a kérdezővel.

2011. jún. 17. 19:04
 28/28 anonim ***** válasza:

Lányom 2 éves lesz, idén a nagyszülőkkel (mindent ők fizettek)kimentünk a strandra, nálunk ez a nyaralás. Sajnos nekünk sincs sem belföldi, főleg nem külföldi nyaralásra, ez van. A férjem fizetéséből és a gyedből megy a hitel+számlák, ami megmarad az megy a kajára és a lányunk dolgaira. A nagyszülők segítenek amiben csak tudnak, de az ő erejük is véges. Sokat vagyunk náluk (a lányom és én, a férjem sokat dolgozik), hogy egy kicsit spóroljunk. Majd jövőre vagy azután csak jobb lesz nekünk, én bízok benne.

Igen emlékszem, hogy írni kellett a nyaralásról fogalmazást az iskolában még nekünk is.

2011. jún. 18. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!