Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt más Anyuka is, akiknek...

Van itt más Anyuka is, akiknek nincs egy fillérjük sem nyaralásra?

Figyelt kérdés
Nekünk még a hónapokat is nehéz túlélnünk,nemhogy nyaralásra merjünk gondolni:(((160 ezerből élünk hárman.Olyan rossz érzéssel tölt el,amikor olvasom,hogy ki hova,melyik tengerpartra,wellness hotelba viszi a gyerekét.Mi meg max a tengeripartig tudjuk elvinni:(((.Bánatos vagyok,hogy nem tudok neki új élményeket szerezni.Ti nem éreztek hasonlót?
2011. jún. 17. 08:39
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem pontozlak le Kedves Utolsó!De én 30 éves vagyok a férjem 35.Itt kelet Magyarországon nem sok lehetőség van munka ügyben.És nem is nagyon fizetnek minimálbérnél többet.Így várhattunk volna a gyermekvállalással,akár a nyugdíjig is.Mert itt akkor sem lesz több pénzünk:(((.

látom többen félrenézték:D tengerIpartot írtam:),a második Kedves Válaszoló értette.:D

Sajnos mi kistelepülésen élünk és minden rokon itt lakik,tehát max a másik utcáig tudunk elmenni "nyaralni",ha rokonokhoz akarunk menni.

De látom többen vagyunk,akik hasonló cipőben járunk.

2011. jún. 17. 09:00
 12/28 A kérdező kommentje:
az első pár mondatot a 8.54-nek szántam!:)csak közben jött válasz
2011. jún. 17. 09:01
 13/28 anonim ***** válasza:
66%
Nem pontozlak le. De azt azért hozzátenném, hogy én speciel nem a semmibe vállaltam a gyermekem. Most sem a semmiben növekszik, de közben úgy alakultak a dolgok, hogy igenis le kell mondanunk a nyaralásról.
2011. jún. 17. 09:04
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

mi sem jutunk el nyaralni.terveztem hosszú

hétvégét valamerre,de az sem áll meg 70 alatt,annyi meg nincs,ugyhogy az lesz a nyaralásunk,h elseje után elmegyünk egy kis vonatozásra(fiam imádja a vonatokat és még soha nem ült rajtuk).nem megyünk messze.bemegyünk a városba,majd felülünk az első vonatra ami elvisz a következő,vagy az utáni település strandjáig(Keszthelyről indulunk ugyhogy sokat nem utazunk),majd strandolunk egy jót.ez mind megvan max 5-10ezerből,attól függ h mennyit költünk kajára,de azt ugy is csomagolok valamennyit.ha lehet keresünk szabad strandot,igy a belépőt is megússzuk.aztán mikor kipancsolta magát a törpe és kellően elfáradt akkor felülünk a következő vonatra és hazamegyünk.remélem élvezni fogja a vonatozást.már ez egy nagy élmény lesz neki.múltkor ngyon sírt mikor néztük a vonatokat és ő nem ülhetett fel,és amikor meg elment nélkülünk alig tudtam lefogni,pedig csak 21 hónapos.

szóval nekünk ez lesz a nyaralás.ha jól sikerül akkor párszor megismételjük(persze ha a pénztárca és idő engedi).

2011. jún. 17. 09:07
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
2 gyerekem van a harmadik a hasamba nyaralásra nem is tudok gondolni pedig mennénk:)A fiút 4 éves viszi le a nagynénje egy hétre vidékre neki ez is egy élmény lesz. Az anyagiak se engednék meg meg az idő se a párom az építő iparban van ilyenkor nincs pihenés mert sok a meló.
2011. jún. 17. 10:31
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk a nyaralás az udvaron levő medencében való pancsi. A fiam nagyon bírja. Sem pénzünk, sem időnk nincs elmenni máshova. Nem hiszem, hogy a gyerek annyira hiányolná a tengerpartot, főleg ha azt sem tudja, micsoda.
2011. jún. 17. 11:09
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is ugyanúgy érzek, mint te! Csak én önzőbb vagyok: úgy érzem NEKEM lenne szükségem új élményekre. Gyerekkoromban minden évben nyaraltunk, volt hogy 2x is: a Balatonnál, meg külföldön is. Mióta elköltöztem, nem támogatnak anyagilag, a férjem sem keresi "halálra" magát, mi össz-vissz mindennel együtt 200-ból élünk hárman, de ebből min. 110 a rezsi+ a lakáshitel. És ebbe még nincs benne a telefon, stb.. A maradék 90 megy mindenre.. Ja, és a férjemmel még ebből tanulunk, ami olyan 25 e ft kettőnknek havonta. kb. Iszonyúan hiányzik a nyaralás, évek óta bőghetnékem van, ha valakiről megtudom, hogy nyaralni voltak/mennek... Irigy vagyok, ez van. Na, de fizetem a szegények adóját: lottózom :D Nah, majd ez kihúz a csávából.

2011. jún. 17. 11:58
 18/28 anonim ***** válasza:
68%

Nyaralásra nincs, de a Balatonra simán elmegyünk, mert rokoné a nyaraló, ott se költünk többet, mintha itthon lennénk.

Nálam a szálloda megy a nyaralás eleve nem tartozik össze szorosan, én még életemben nem voltam hotelben. Nekem a nyaralás vagy azt jelenti, hogy társasüdülő, vagy azt, hogy kemping meg sátor. Az meg nem izgat, hogy mások szállodában nyaralnak.

A tengerig mi is el tudnánk éppen menni, ha arról lenne szó, mert pécsi vagyok, ide közel van Horvátország (bár nem pont a tengerparti rész, de az még talán beleférne), de minek utazzunk annyit, amikor ott a Balaton? Sőt, akkor már inkább felülünk a távbuszra és elmegyünk Orfűre sátrazni, ott a tó, fürdeni ott is lehet, a buszjegy meg asszem 200 forint vagy valami ilyesmi. Jó, a kempingért fizetni kell, de kb. itt ki is merül minden költség.

2011. jún. 17. 12:01
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Jaaa, hogy nem tenger, hanem tengeri :D Oké, félreolvastam :))
2011. jún. 17. 12:06
 20/28 anonim ***** válasza:
95%

átmeneti anyagi gondjaink vannak, 2 kicsi gyerek, nem megyünk nyaralni. van benga nagy kert, kismedence, homokozó, minden nap nyaralok velük.

még nem aggasztom magam. tudom, hogy nem ezen múlik.

2011. jún. 17. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!