Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt más Anyuka is, akiknek...

Van itt más Anyuka is, akiknek nincs egy fillérjük sem nyaralásra?

Figyelt kérdés
Nekünk még a hónapokat is nehéz túlélnünk,nemhogy nyaralásra merjünk gondolni:(((160 ezerből élünk hárman.Olyan rossz érzéssel tölt el,amikor olvasom,hogy ki hova,melyik tengerpartra,wellness hotelba viszi a gyerekét.Mi meg max a tengeripartig tudjuk elvinni:(((.Bánatos vagyok,hogy nem tudok neki új élményeket szerezni.Ti nem éreztek hasonlót?
2011. jún. 17. 08:39
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
4%

"Mi meg max a tengeripartig tudjuk elvinni."

Micsoda problémák... Képzeld el én még a Balatonnál sem jártam, pénzünk van, csak időnk nincs.

15/f

2011. jún. 17. 08:44
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek:

tengeripart=kukoricaföld

Minekünk sincs pénzünk nyaralásra 3 gyermekkel, de nem siránkozunk rajta, megoldjuk másként. pl. nagynéniknél, nagymamánál, barátnőimnél, és éppúgy ők is jönnek.

2011. jún. 17. 08:48
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

mi a múlt hétvégén voltunk sárváron-egy egész napot elvoltunk otthoni szenyóval.

ez volt a nyaralás.

és nem is akarok többet menni annyian voltak hogy semmit nem pihiztem sokkal jobban elvagyunk egy állatkerttel vagy itthoni semmittevéssel.

2011. jún. 17. 08:48
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem vagyunk gazdagok, nem megyünk sehova. Mégis elmegyünk majd 1-1 napra valahova. Most voltunk a vadasparkba(Budakeszi), vittünk pikniket és egész nap kint voltunk:-) Tudom, hogy ez nem "igazi" nyaralás, de mégis együtt vagyunk:-)
2011. jún. 17. 08:50
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekkoromban én sem voltam soha. Semmi bajom nem lett. Szépen felnőttem. Apró sérülésem sincs lelkileg.

És tudod mit? Megtehetnénk, de sajnos akkora az anyagi bizonytalanság, ki tudja mi lesz holnap, lesz e munkánk? Úgyhogy idén úgy döntöttem, hogy az esetleges szűkösebb időkre félre rakjuk az idei nyaraláspénzt. Jön még tél is.

2011. jún. 17. 08:51
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi még a tengerpartra se... Elmegy szépen mamához, papához nyáron a kertbe felfújható medencébe pancsikálni, friss gyümölcsöt, zöldséget enni. Következő héten velem lesz, megyünk ismerős tanyára, ott vannak állatok (kutya, macska, ló, kecske, póni). Amellett kedvére bogarászhat.
2011. jún. 17. 08:52
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Idén mi se tudjuk elvinni. Mondjuk eddig se a tengerpartra jártunk. Tavaly és előtte is belföldön voltunk 3-4 napokra.
2011. jún. 17. 08:53
 8/28 anonim ***** válasza:
94%
Szia,nekem 3 gyerköcöm van és még soha nem voltunk nyaralni,max egyszer kétszer elmentünk fürödni a helyi tóba de oda is csak este hat után mert akkor már nem kell belépőt fizetni.Nekünk elég ennyi mert tudjuk hogy ennyi jut és nem is vágyunk többre.
2011. jún. 17. 08:53
 9/28 anonim ***** válasza:
68%

Hú de nagy nyaralásra mi sem megyünk. Balaton pár nap, vagy egy rövid wellness.

Most tudom,hogy nem leszek népszerű, és nem téged akarlak bántani, de én kiállok amellett, hogy igenis nem mindegy,hogy milyen anyagi körülményekre vállalunk gyereket! Nekem hiába jön bárki azzal,hogy csak szeretet kell. Az is kell! De mindenkinek vannak igényei. Nem is kell,hogy nagyok legyenek, pusztán eljutni 3 napra akár a lóúsztatóhoz. Később a gyereknek is jó lenne elmenni valahova, majd amikor hallja az oviban, suliban. A szülőknek is jó kiugrani egy kicsit a taposómalomból!

Szóval én nem gondolom,hogy pusztán elég csak a szeretet! Le lehet pontozni!

2011. jún. 17. 08:54
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem anyuka vagyok, hanem gyerek. Soha nem voltunk tengerparton, egyszer a Balatonnál szállodában, mert apukám munkahelyén kiosztottak jutalomként nagyon olcsón ilyen helyeket. De annak már tíz éve, elég kicsi voltam, alig emlékszem rá.

Viszont mindig egy csomót nyaralunk! Minden évben meglátogattuk a nagyszülőket, amíg éltek, ott egy-két hetet biztosan eltöltöttünk. Sokszor a szüleink nem is, csak mi gyerekek. Valamint anyának egy agglegény nagybátyjához is minden évben elmentünk egy-két hétre. Ilyenkor csináltunk nála egy nagytakarítást, kimostunk, lemostunk mindent, rendbetettük az udvart neki. Ez nagyjából elvitte az egyik hetet. A második héten sétáltunk, kirándultunk a környéken. Sajnos nemrég ő is meghalt :(

Aztán iskolás korunktól kezdve mindegyikünk járt nyaralni a barátaihoz. Amíg kicsik voltunk, addig általában csak 2-3 napra. Sokszor persze ez scak a szomszéd falut jelentette, mégis jó. Utána meg a barát jött hozzánk néháy napra.

Most már nagyobbak vagyunk, mindegyikünknek vannak barátai az egész országból. Így sokfelé el tudunk menni nyaralni. Sőt idén ha minden igaz, Ausztriába megyek, mert egy barátnőm ott él és meghívott.

A családdal meg otthon is szoktunk nyáron egy csomó programot csinálni, ami új élményeket jelent. Például a bajai halászléfesztiválra mindig elmegyünk biciklivel, ott egy barátunknál alszunk. Lehet, hogy nem tengerpart, de akkor is jó.

Légy kreatív! Minimális pénzből is egy csomó jó programot lehet csinálni, új élményeket szerezni. Nem attól lesz valami jó, hogy tengerpart!!

2011. jún. 17. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!