Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszaszoktatok a cigire?

Visszaszoktatok a cigire?

Figyelt kérdés

Szoptatás után ki miért gyújtott rá?Milyen volt újra cigizni?Nem bántad meg esetleg?Ha nem szoktál vissza,nem nehéz megállnod?

Én még terhes vagyok de már sokat gondolkozok azon,hogy szoptatás után rágyújtok újra.Tudom,káros,viszi a pénzt de nagyon kívánom még mindig.Sokszor álmodom,hogy cigizek,ilyenkor mindig megrémülök,hogy rágyújtottam,aztán rájövök ,hogy álom volt és nagyon megkönnyebbülök.Mellesleg elég sokat híztam amibe a cigi abbahagyása is ludas,mivel helyette ettem,ezért rosszul is érzem magam a bőrömben és ilyenkor az jut az eszembe h ha majd újra cigizek akkor könnyebben visszafogyok az eredeti súlyomra.Ki hogy volt ezzel???Tényleg szerepe van abban a ciginek,hogy visszafogyjatok???

2011. jún. 16. 06:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%

Nem a cigi evett hanem te ettél, te tömöd magadat, azért hízol, ennek a cigihez semmi köze, csak van mire fognod.

èn koca bagós voltam, de volt hogy 5 szálat is elszívtam egy nap. ha van valami esemény már akkor is max 3 szálat szívok el, de hetekig rá sem gyújtok. vagy is még kocább lettem.

mivel úgy érzem te erös dohányos voltál, neked el kell erösen gondolkoznod hogy mit teszel, mert most óriási lehetöség van elötted hogy örökre leszokj. de ez csak rajtad múlik. ahogy érzem nálad nincs olyan hogy néha napján egyegy szál, nálad vagy nem dohányzás vagy erös dohányzás van.

2011. jún. 16. 06:53
 2/14 anonim ***** válasza:
Én visszaszoktam, mert jól esett. De nekem egy cigis időszak után következik egy nem cigis, úgyhogy ősszel megint leteszem egy fél évre, évre. Néha napokig nem gyújtok rá, néha többet egymás után. Szerintem lelkileg rendbe kéne tenned magad -tudatosítani dolgokat. A cigi gyorsítja az anyagcserét, de NAGYON káros!
2011. jún. 16. 07:04
 3/14 anonim ***** válasza:

Én dohányoztam terhesség előtt. Mikor terveztük a babát elkezdtem leszokni szép lassan. Így odáig jutottam, hogy napi max 2 szál.

Mikor teherbe estem és megtudtam, egyből leraktam. Egyik napról a másikra. Amolyan anyai ösztön beindult. Azóta se gyújtottam rá. Igaz az elején 'nehéz' volt, mert a mozdulat hiányzott, de engem legyőzött (hál' istennek) az ösztön és az, hogy a maniókánkra vigyázni kell!

Most vagyunk a 36. hétben és semmi bajom nincs a cigivel kapcsolatban. Nem fogok terhesség után se visszaszokni. Valóban sok pénzt emészt fel, és a 2 napi 600 HUF-ot (amennyi egy doboz cigi), ezerszer inkább a lányunkra költöm.

2011. jún. 16. 07:05
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én komoly bagós voltam 8 évig, de nem szoktam vissza.

1. nagyon sok pénz, ha a gyereknek azt mondom nincs valamire, én meg rágyújtok hát leköpném magam

2. nem akarok korán meghalni, mert gyerekem van, és szeretnék majd unokázni is

3. hogy mondjam a 13-14 évesemnek majd, hogy ne cigizzen ha én is füstölök? Milyen példa az ilyen? Aki szülő, nem gondolhat már csak magára.

2011. jún. 16. 07:14
 5/14 anonim ***** válasza:

En visszaszoktam, nem is gondolkodtam azon, hogy nem kellene. HOzzateszem, hogy nekem a lerakassal sincs gondom, volt mar olyan, hogy spontan leraktam kb masfel evre, utana mindket gyerek tervezesekor. Jelenleg nem szedek hormonalis fogamzasgatlot, nem is kell szednem, mert a ferjem sajnos kulfoldon dolgozik, nem igazan vagyunk egyutt.

De hamarosan 30 leszek, fogamzasgatlora is szukseg lesz, ez a harom dolog egyutt pedig nem kompatibilis, szoval akkor ismet le fogom rakni.

2011. jún. 16. 08:10
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem szoktam vissza, de néha rágyújtok :) Nálam nem jött be az a riogatás, hogy ha 1x elszívok egy szálat, akkor azonnal visszaszokom.

Kb. 2 hetente elszívok 1 szálat, amikor pl. a húgommal találkozom (ő cigizik), de csakis akkor, ha a gyerekek nélkül vagyok. Mellettük nem tudnék bagózni még úgy sem, hogy kimegyek a teraszra.

Szóval én a 10 év függőség után kocabagós lettem és ez már 3 éve tart! A nikotin és a bűz nem hiányzik egyáltalán, csak maga a cigizés, ezt a vágyamat meg 2 hetente 1x kielégítem 1 szállal :)))))

2011. jún. 16. 08:36
 7/14 anonim ***** válasza:

Én kb. tudtam, hogy vissza fogok szokni. Valahogy úgy voltam vele, hogy ez tartotta bennem a lelket terhesen, az az érzés, hogy nem örökre kell megválnom a cigitől.

Igazából sajnálom, hogy visszaszoktam egy év nemdohányzás után, de talán ténylegesen le sem szoktam róla, csak egyszerűen nem dohányoztam.

Leginkább az anyagiak miatt sajnálom, mert tényleg sok pénzt elvisz, de úgy tűnik, nekem nincs erőm végleg letenni. Próbáltam kb egy éve, de az csak órákban volt mérhető. Azt hiszem, elég erősen hajlamos vagyok a függőségre, örülök, hogy sosem drogoztam, mert ha csináltam volna, biztos azokra is nagyon durván rászoktam volna.

De azért most azt gondolom, hogy ha esetleg lesz mégegy gyerekem, akkor utána nem fogok visszaszokni a cigire, de őszintén megmondom, borzasztóan riaszt az a gondolat, hogy soha soha többet nem cigizhetek majd utána.

2011. jún. 16. 08:38
 8/14 anonim ***** válasza:

Én nagy bagós voltam terhességem előtt. Mikor elterveztük a babát lecsökkentettem minimálisra, majd mikor pozit teszteltem teljesen abbahagytam. Egész terhesség alatt még csak a fejemben sem fordult meg a cigi. Sőt! Ha megéreztem a füstöt, már öklendeztem. Amikor megszületett a Kislányom, jött a borzasztó hasfájós időszak, hulla voltam, éjszakáztunk, stb.... Egyre többször megfordult a fejemben, de nem gyújtottam rá, egészen addig, amíg minden próbálkozásom ellenér 4 hónapos korában elapadt a tejem. Az volt az i-re a pont, amikor sírt mert éhes, mellszívóztam egyfolytában és egy csepp sem jött. Na akkor szívtam el az első szálat. Ez lavinát indított, mert ismét napi sok szálnál jártam. Természetesen csak akkor bagóztam ha aludt, szigorúan az erkélyen, és mivel nem bírom magamon elviselni a cigifüst szagát, tusolás, és ruhacsere utána. Beláttam, hogy visszaszoktam.

Majd letettem a cigit megint 3 hónapra.

Azóta én azt mondom, hogy nem vagyok függő, de cigizem.

Napi 1 szálat szívok, minden este fürdés előtt. Ez soha, semmilyen esetben nem több. Ez amolyan napi feszültséglevezető. Nem érzem magam függőnek

2011. jún. 16. 09:34
 9/14 anonim ***** válasza:

7 evig dohanyoztam, de elott 1-2 evig kocadohanyos voltam.

Nem szoktam vissza, pedig sokszor , ugy hianyzik.16 honapos mult a lanyom es eddig 4 alkalommal gyujtottam ra, amikoreste vendegeink voltak es a lanyunk mar aludt (termeszetesen nem szoptattam mar akkor)Nagyon-nagyon jol esett.Leginkabb nem maga a dohanyzas, hanem az a tudat, hogy megtehetem.Kicsit ujra "fiatalnak" ereztem magam.

Kint ultunk a hazunk teraszan, finom TOkaji bort kortyolgattunk es elszimtam egy szal cigarattat, amig a lanyom csendben aludt a szobajaban (a legzesfigyelo szuloi egszege termeszetesen ott volt mellettunk bekapcsolva).

Nem fogok vissza szokni, de el sem zarkozom a dohanyzastol orokre.

2011. jún. 16. 10:21
 10/14 anonim ***** válasza:

de jó nektek, hogy napi vagy heti 1-2 szállal beéritek!

Én még szoptatok, nem cigizem, de sokszor álmodom, hog bagózom és riadtan ébredek, hogy úristen! most hogyan szoptatok.

Szerintem lehet hogy van szerepe a ciginek abban, hogy eddig nem szedtél fel kilókat, de abban nem fog neked segíteni hogy lefogyj.

Az apám tüdőrákban halt meg, én amúgy ezzel riogatom magamat, mert ő napi 3 dobozzal szívott az utolsó napjáig:(:(

2011. jún. 16. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!