Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nincs több ilyen ember?...

Miért nincs több ilyen ember? Egy kellemes tapasztalatot szeretnék leírni, a sok rossz után.

Figyelt kérdés

Ma levittem levegözni 9 hónapos lányomat a barátnömmel. Be volt borulva az ég, de azért sütött a nap, kellemes idö volt. Aztán hirtelen eleredt az esö, mintha dézsából öntötték volna. Szegény lányom torkaszakadtából üvöltött, próbáltam futni vele haza.

Az út szélén lelassított egy autó és egy szép fiatal hölgy megkérdezte, hogy elvigyen-e minket. Elöször nem akartam elfogadni, láttam teljesen más irányba megy, miattunk ne tegyen kitéröt. De mondta, hogy szívesen elvisz, nehogy börig ázzon a baba. Így elfogadtam. Nagyon kedves volt, hazáig vitt, majd mikor kiszálltunk, megkérdeztem mennyivel tartozom. Azt mondta, semmivel, én is ugyanígy megtettem volna.

Ez nagyon jól esett, sosem tapasztaltam, hogy egy teljesen idegen ember ilyen rendes, jószívü legyen.

Titeket ért már pozitív élmény? A rosszat olyan sok helyen hallani, most írjátok a jót! Úgyis olyan ritka..

2011. jún. 6. 19:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

igen, hálistenek még vannak nagyon rendes emberek, akik tényleg önzetlenül segítenek :)

Amikor terhes voltam télen lefagyott az út, jégpáncél állt még a járdán is. Ekkor még dolgoztam, és egy kolléganőm férje 200 m-t nem engedett hazáig gyalogolni, hanem hazavitt kocsival.

Amikor kicsi volt a babám, toltam babakocsival, és véletlenül kiesett a játéka a kocsiból, de én nem vettem észre (a baba meg aludt) egyszercsak jön egy autó, lelassít mellettünk, és a hölgy a kezében tartja a plüsst, mert megtalálta az úton, és utánunk hozta :)

2011. jún. 6. 22:36
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
Van még remény!!! :-) Jó ilyeneket olvasni. Kedves autós ülést hiányolók. Persze, kell és szükséges, de nem hinném, hogy 15-20 évvel ezelőtt mikor még nem volt kötelező akkor is visszautasítottátok volna a fuvart. Én is felnőttem a trabiban, meg wartburgaban gyerekülés nélkül. Persze ettől függetlenül már mi is megvettük. Inkább elfogadnék egy segítséget, mint bőrig ázva, fagyva caplassak a kicsivel.30 hetes Km.
2011. jún. 7. 07:46
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

Utolso: persze, te nyilvan igy gondolod.

En meg teljesen maskepp. Ezert kar lepontozni, vagy megszolni.

En sem kritizaltam senkit egy szoval sem, mert konkretan mindenki azt csinal, amit akar, engem tenyleg nem erdekelnek mas ember dontese, vagy felfogasa. Nem rosszindulatbol mondom ezt, hanem azert, mert ez egyszeruen igy van. Csereben elvarom, hogy szo nelkul mas is tartsa tiszteletben az enyemet akkor is, ha nem ert egyet. Mivel ez nem jar fizikai fajdalommal, igy gondolom hogy siman elvarhato...

De azert durva hasonlat osszevetni autozas temaban a 20 evvel ezelotti allapotot. Nem tudom, hogy Pesten akkor mi volt a helyzet, de 20 evvel ezelott a mi kornyekunkon minden 5. hazra jutott egy darab auto. Nekunk is epp Wartburgunk volt ilyenkor. Tisztan emlekszem, hogy soha nem kellett parkolohelyet keresni, mert ures volt minden. Altalaban a csaladapak vezettek, illetve az anyukak. Jobb esetben egyenes szakaszon falunk kivul szaguldtak 60nal. Piacnapok kivetelevel ugy kozlekedtunk at a 15 km-rel arrebb levo varosba, hogy alig-alig talalkoztunk masik autossal. A dugo fogalma sem letezett tiszta, nem lezart/felujitott utszakaszon.

Amit most latok: mar az is ciki, ha valaki lakott teruleten belul megy 50-nel.

Szinte minden kertes hazra jut 1-2 auto, apukanak, anyukanak, de gyakran mar a 18-20 eves kamasznak is van. Pesten is van lakasunk, alig van a panelban olyan lakas, ahova ne tartozna egy-ket auto. Az uton valo gyalogos atkeles mar falun is veszelyes es gyakran varakozni kell perceket. 15-20 evvel ezelott ugyanezen az utszakaszon a baratnoimmel mi delutanonkent, estenkent kint labdaztunk, bicikliztunk es alig-alig kellett felreallnunk elhalado auto miatt. Ha igen, akkor is volt ra ido boven. Most olyan sebesseggel kozlekednek, hogy amint eszreveszem, hogy az utca vegen befordult egy auto mar ott is van. Ha epp az ut kozepen labdaznek (amire nincs esely), akkor a reagalas utan mar eselyem sem lenne felreallni. Pedig messze van az ut vege.

A 17-18 eves kamaszok kisebb/nagyobb jobb/rosszabb motorokkal ugy szaguldoznak lakott teruleten belul, mintha rally-n lennenek. Az autok erossege sem teljesen ugyanaz, mert azert egy audit, bmw, de akar egy sima suzukit sem celszeru osszehasonlitani a trabanttal, amivel gyermek korodban jartatok.

Nalatok ez nem igy van? Ha nem, akkor nyugodt szivvel ulj csak be gyerekkel majd autosules nelkul. De ha ezt a valtozast tapasztalod a sajat lakohelyeden is, akkor is ulj be nyugodtan. Engem tenyleg hidegen hagy.

De kerlek, ne cikizz ki mas amiatt, mert nem mer kockaztatni. Ez butasag es ovon aluli...

Ezer ilyen dolog van, amit maskepp csinalunk, pl van aki nyugodt szivvel iszik alkoholt terhesseg alatt, a masik egy kortyot sem, van, aki mar 3 honaposan hozzataplal, van, aki 6 honapos korig nem, van, aki mer otthon szulni, a masik nem es sorolhatnam egy oldalon keresztul.

De azert "felvilagositast" tartani a masik tabornak, mert maskepp velekedik, vagy megprobalni meggyozni, hat, ez felesleges. Mintahogy nyilvan te is feleslegesnek tartod most, hogy leirtam az erveimet. De ha mar felhoztad a temat, akkor leirtam.

2011. jún. 7. 08:35
 14/17 anonim ***** válasza:
39%
azert a mai forgalmom sem hasonlit a 15 evvel ezelottire...en sem ulnek be ules nelkul sehova...sajnos a joszandekbol tragedia is tortenhet...kedve "ulesparti" nincs is mit papolni akkor amikor meg mindig annyi a mozeskosarban vagy anya oleben utaztatott gyerek. A szandek nagyon szep volt es jo ilyesmirol hallani de a mai vilagban a forgalom az egyik elso szamu kozellenseg!!!
2011. jún. 7. 09:05
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
Kissé felkaptátok a vizet :-DDDD Nem oktattam ki senkit, és nem is pontoztam le (gondolom veletek ellentétben):-). Azért fura ez nekem, mert erről az esetről amit kérdező felvetetett nem 100-150 km-ekről van szó. Valamint írtam, hogy én is fontosnak tartom az autósülést, és a biztonságot (már megvettük a beköthető hordozót 12 hetes babás voltam...). Bp-en élek, és éltem is mindig, tehát abszolúlt tisztában vagyok a közlekedéssel, vezetek is. Ezekben az esetekben mérlegelném, hogy esetleg megfázik a gyerek mert elázik, vagy beülök autósülés nélkül 2-3 km-re valaki mellé. Szó nélkül pedig nem vagyok köteles hagyni semmit. Ilyen az internet világa....
2011. jún. 7. 10:24
 16/17 anonim ***** válasza:
33%

Engem tényleg azért lepontoztatok, mert nem ültetem be a gyerekemet gyerekülés nélkül a kocsiba???????????

Grat mindenkinek.

Ezt is pontozzátok le.

2011. jún. 7. 12:34
 17/17 anonim ***** válasza:
26%

utolsó vagyok, 8:35 neked van igazad, én is így gondolom,

úgyhogy ezt is pontozzátok le

2011. jún. 7. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!