"Rendes" háziasszony vagy?
Akkor én sem vagyok rendes háziasszony, mert a konyhám sokszor olyan, mintha bomba robbant volna. 5-en vagyunk, van mosogatógépem is, csak vacsorát szoktam főzni meg hét végén ebédet, mert hét közben rendeljük:) Még így is sokszor alig bírom rávenni magam, hogy a gépbe bepakoljak:) Mindig van valami.
Viszont a ruhákat mindig szépen elpakolom, arra nagyon érzékeny vagyok,hogy szekrényekben precíz rend legyen.
Igen, rendes háziasszony vagyok. :)
A lányom 16 hónapos, reggel 9-10 között kel, én 6-7 körül, hogy mire felkel,az ebéd készen legyen, és az ekkor termelődött mosatlan el legyen mosogatva. Előző nap mindig eltervezem, hogy mi legyen a másnapi ebéd és, hogy megfeleljen mindenkinek, így nincs gond ezzel. Az ebéd mosatlanját a kislányom alvásánál szoktam elmosogatni, sajnos nekem nincs mosogatógépem. :(
Sőt a mosógép is (szinte) minden nap megy. Ezeket is általában egyből elpakolom, és egy héten egy nap vasalok.
Akkor pakolok rendet, amíg a lányom alszik. :) Akkor mosom fel a követ is, fürdőszobát is akkor takarítok, a porszívózás fél óra, azt vele csinálom.
Rend szokott lenni, csak a játékok szoktak szana-széjjel lenni, de hamar össze rámolok. Azért sose lehet tudni mikor jön vendég.
Én igen, "rendes" háziasszony vagyok. :) Itthon vagyok 2,5 éves gyerekkel. Mindennap van főtt ebéd, vacsi, el van mosogatva. Mondjuk a mosogatás nálam pont kényes dolog, utálom a mosatlan edényt, és emiatt nincs is mosogatógépünk, mert alighogy "képződik" egy edény, azonnal elmosogatom, szal nálunk nem lenne ideje megtelni a mosogatógépnek :) Pedig szegény férjem mindig venni akar ,de már rájött ő is, hogy nálam tök felesleges.
El is pakolok. Nappal nincs nagy rend (a gyerek miatt) de tisztaság az van, szóval bárki bármikor feljöhet. A gyerek játékai szanaszét, de ruha és egyebek nem kószálnak a lakásban, és por sincs, fel van porszívózva, le van törölgetve. Erre már a gyerek előtt is elég kényes voltam, mióta ő van, méginkább.
Mielőtt lefekszünk a lakást is rendbe rakom, elpakolok, stb. úgy fekszünk le. Nekem ez semmiség, nem érzem "munkának", és szívesen csinálom. És mivel folyamatosan csinálom, így nem nagyon van elmaradás, mindig csak egy kicsit kell egyszerre csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!