Ha nem vagyok túlsúlyos akkor nem szülök egy majdnem 5kilós babát? Van összefüggés?
Tehát ha nem 92kilóval esem teherbe,akkor kisebb lett volna a gyerek? Ha csak 70kg vagyok,vagy még kevesebb,akkor mi van?
Nem vagyok cukros,semmi baj nem volt,csak kíváncsi vagyok!
Szerintem is inkább genetika.
Én is túlsúlyosan kezdtem és viseltem a terhességet, cukros is lettem, 3140 grammal született a kisfiam.
A szomszédban a hölgyemény vasággyal is alig 50 kg, semmit sem hízott, pedig zabált, mint egy eszement, majdnem 4 kilós lett a babája.
Soha nem voltam túlsúlyos, a fiammal 63 kilóról idultam (170cm), 81 lettem, "pici" fiam 4400 gammos lett.
A lányommal 67 kilóval estem teherbe, összesen híztam 12 kiló, cukorbeteg lettem és ő is 4 kilós lett, nem maradt rajatm egy deka felsleg sem.
55 kilós nagymamám 1917-ben adott életet első fiának, aki 5 kilóval született, nagypapám genetikája, aki magas, nagy ember volt. Tehát ilyen régen is volt és nem csak a vitaminok miatt.
A környezetemben két nagyobb baba született 4,5 kiló körül, mind a kettőt kifejezetten vékony barátnőim szülték, mind a ketten inkább 34-es méretet hordanak, mint 36-ost.
Azaz az egyikük nem tudta megszülni, császár lett, de ez nem is csoda.
Szóval az én tapasztalatom az, hogy inkább a kosárlabdázó alkatú apuka a "felelős" az ilyesmiért:)
Semennyiben.
A párom 193 cm, és 170 a fiam 57 centivel születt, lányom 56. Fiam 11 évesen 154 cm, lányom 2 múlt és 92,5 cm magas.
12:29-es voltam
En eddig olyan osszefuggest hallottam, hogyha a kismama allando jelleggel sok szenhidratot eszik, nassol peldaul, ezzel eleri azt, hogy a vercukorszintje szinte mindig kicsit emelkedett (de lenyegesen gyakrabban, mint egy kiegyensulyozott taplalkozasnal), akkor emiatt lehet nagyobb sulyu a baba akkor is, ha egyebkent nem cukorbeteg a kismama. Tehat igy nem a cukorbetegseg miatt lesz magasabb/ingadozo a vercukorszint, hanem a rossz taplalkozas miatt.
Nem baja lesz, csak hizlalhatja ezzel a babat.
A kornyezetemben szulettek 5 kg feletti babak (harom), egy anyuka volt konkretan egesz eleteben tulsulyos, a masik ket baba anyukaja apro, vekony termetu volt, csak terhesseg alatt kerekedett ki, de akkor sem veszesen.
A magassagrol: en magasnak szamitok nokent (kozel 180 cm vagyok), a ferjem nem szamit magas ferfinak (184 cm). Hosszu gyermekeink szulettek, az egyik kozel 4 kg-os volt, a masik kicsivel tobb, mint 3. Tehat nem voltak sulyosak. Egyebkent a ferjem atlagtestalkatu, en vekony vagyok.
Viszont azota is magasak. A 2,5 eves fiam peldaul 104-105 cm, rendszeresen ovodaba akarjak kuldeni, a 15 honapos fiam 88 cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!