Miért vállalnak olyanok gyereket akik nem dolgoznak?
Nem értem az olyan szülőket, akik gyermeket vállalnak és nincs munkaviszonyuk,munkanélküliek(évek óta nem dolgoznak). Nem értem azokat, akik még iskolába járnak és mégis gyermeket vállalnak.(pl. egyetemisták) Nem értem azokat akik még a 18. élet évüket sem töltötték be és gyermeket vállalnak.
Kíváncsi vagyok az olyan szülők véleményére,válaszára akik bele tartoznak valamelyik kategóriába, de mindenki véleménye érdekel.
Nem rosszindulatból kérdezem,csak egyszerűen érdekel.
utolsó vagyok, azt hiszed, hogyha te találtál munkát akkor mindenkinek sikerül. Nagyon szánalmas a gondolkozásod....
Ja meg írod, hogy a vidékiek menjenek a városokba dolgozni. Szerinted kit vesznek fel előbb egy helyit vagy egy olyat akinek több km-t kell utazni. Gondolkozz már egy kicsit reálisan. Ne legyél ennyire pökhendi mert neked van munkád. Ügyes vagy húzd ki magad!
18 éves korom óta dolgozom, iskola mellett is mentem.
Nem voltam soha senki segítségére rászorulva, és nem is vártam el. Sok emberrel ellentétben nem a szülők nyakán élősködöm, nem az ő házukban lakom, senkinek nem vagyok az eltartottja. Amim van azért nagyon is megdolgoztam. És büszke vagyok rá, hogy ennyi idősen feltudok mutatni egy 100 m2 lakást és egy autót. De tudjátok, ha arra vártam volna, hogy helyben kapjak munkát akkor sajnos most az önkormányzat előtt könyörögnék segélyért.
Ha netán elveszíteném a munkám, akkor elmennék gyárba dolgozni. Mert ugyebár munka az van, csak nem kellene válogatni.
Nagyon jól tudtam, ha felteszem ezt a kérdést akkor majd mennyi ember fog támadni, de nem érdekel.
Érdekelt az emberek gondolkodása és elég sok érdekesség van némelyik hozzászólásban. Vannak elég merész emberkék akik a nagy semmire, vannak eltartottak akik a párjuk keresetére, vannak akik szülői támogatásra merték bevállalni a gyereket. És szinte mind azt írjátok, hogy milyen jól megéltek így,legalábbis ezt akarjátok elhitetni.
És ha lebetegszel, vagy baleset ér, nagy pofájú, akkor hogyan és miből fogsz élni? vagy 24 évesen már félretetted a gyerek egyetemi tandíját, meg annyi pénzt bankszámlára hogy tudd fizetni a nővért is, aki a pelust cseréli alattad? Vagy mégiscsak a férjed (már ha melletted marad, mondjuk amilyen felszínes vagy, gondolom a párod sem lehet különb, nem gondolnám)eltartottja leszel? Vagy a családod nyakán vagy a társadalom nyakán kívánsz tengődni?
Vagy mit csinálsz, ha a gyereked lesz beteg és még egy gyárba sem tudsz elmenni dolgozni? Akkor ugye eszedbe sem jut az emelt családi, Közgyógy meg az ingyenes TB ellátás, hanem kivonulsz gyerekestől a Taigetoszra.
Tényleg egyébként a családi pótlékot meg a családi kedvezményt nem igényelted ugye? És persze GYES-t sem kaptál. És az iskoláztatásodat is a saját keresetedből fizetted vagy mégis az állam 18 éves korodig legalább.
És persze a gyerekedet is magánorvoshoz viszed, magánovi, magániskola.
"Vannak elég merész emberkék akik a nagy semmire, vannak eltartottak akik a párjuk keresetére, vannak akik szülői támogatásra merték bevállalni a gyereket."
Ha egy ekkora nagyszájú bunkó lennék mint te akkor nem mertem volt a párom keresetére gyereket vállalni, mert biztos lennék benne hogy az első normális nővel aki szembejön vele megcsal, és elhagy.
De tudod vannak nálad különb emberek akik stabil párkapcsolatba élnek, és mernek így gyereket vállalni.
Bocsi ez kijött.
Amúgy mér írtam választ:)
Nem vagy semmi hallod? Látszik egoba gyúrsz. Tudod isten nem ver bottal.
Diákmunkát én is csináltam, közben 21 éves koromig tanultam majd megszületett a fiam. Senki de senki segítségére nem támaszkodtunk a férjemmel, saját lakásunk lett, autónk, és jól élünk, mindenünk megvan ami csak kell. Lehet, hogy nem dolgoztam, de mindent megteremtettünk amire szükségünk volt. Az is igaz, hogy a pénzért a férjem dolgozik meg, de én is elég sokat dolgozok itthon, 2 gyerekkel, háztartás kert, stb... Ez is munka és nem is akármilyen. Itt nincs olyan, hogy letelt a 8 órád, hazamész és nem csinálsz semmit.
Legyél arra büszke, hogy van munkád, házad, de nem kell lenézni mást akinek nincs. NEm olyan könnyű mint ahogy azt hiszed, még nagyon kislány vagy. Ideje lenne már felnőni!!
"Ha netán elveszíteném a munkám, akkor elmennék gyárba dolgozni. Mert ugyebár munka az van, csak nem kellene válogatni." Úgy szeretem, amikor még mindig ezzel a gyári munkával jönnek az emberek, miközben már alig alig vannak gyárak. Elmennék én most konkrétan gyárba is, naponta annyi önéletrajzot küldök szét, amennyit csak lehet, pedig nekem "csak" nyárra kell munka, de én pl. NEM MEHETEK EL innen, pont azért, mert egyetlen nyárra elköltözni, aztán visszaköltözni kissé pénzpocsékoló megoldás lenne, a gyereket nem cibálnám magammal 2 hónap miatt máshova (ahol nem is tudnám hová tenni, hiszen itt jár bölcsibe, illetve ősztől oviba), és ha akarnám se tudnám leadni két hónapra megőrzésre senkinek (de ezt nem is tenném). Tartósan meg nem mehetek el, mert itt járok egyetemre, amit be is akarok fejezni, hogy majd ezek után legyen esélyem rendes munkahelyre, és azzal foglalkozhassak, amit szeretek (na nem ebben az országban, szóval vagyok annyira mobil, hogy ha már megtehetem, el is megyek). De jelenleg meg van kötve a kezem. És most lehet, hogy aki lát, azt látja, hogy itt van egy 24 éves, aki egyetemista de már gyereke van, de amikor terhes lettem, volt munkahelyem, határozatlan szerződésem, minden, ami kell. 19 évesen elmentem dolgozni, ahogy írtam is, előtte (mint azt szintén említettem) egy évig kerestem munkát. Középiskolás koromban is dolgoztam amúgy. És most mégis az van, hogy nyaranta nincs bevételem szinte semmi. Ez van, ezt vállaltam. De ahogy engem nem ismersz, úgy nagyon sok más embert sem, és abból nem ítélheted meg őket, hogy te hogyan látod a helyzetüket, mert valószínűleg fogalmad sincs, hogy ki miért él épp úgy, ahogy él.
Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy nekem attól nem lesz rosszabb, hogy más igénybe vesz ilyen vagy olyan állami támogatást. És akkor is ezt mondanám, ha adóznék. Amíg adóztam, addig is így gondoltam. Adót akkor is kéne fizetni, ha 100%-os foglalkoztatottság lenne.
Nézd, tehát összeraktál röpke 6 év alatt egy lakást és egy autót, minden segítség nélkül. Nem számoltam nagy összeggel, valójában a szüleim 35 éves 53 négyzetméteres panelját és az én alsó kategóriás kocsimat, ez 15 millió forint. Ami pontosan annyit tesz, ha a 6. évben vetted mindezt, havi 208 ezret tettél félre. Gondolom albérletben éltél, de mindegy, havi százas mindenképp kellett a megélhetésre.
Melyik gyár az, ahol kezdő fizetés/diákmunka nettó 308 ezres fizetéssel jár? 18 évesen, gondolom max egy érettségizettnek. és melyik beosztás az? Légyszi, mert igazad van, ennyiért érdemes utazni. Munkanélküli anyukák, ti is vállalnátok, nem? Ja persze tudom, nem gyár és nem beosztás, max a világ legősibb mesterségéből lehet 18 évesen ennyit keresni. Van akinek a gyomra ezt nem veszi be, inkább támaszkodik a családjára, férjére.
Le a kalappal...
6év szakmai gyakorlatom van, de amíg nincs meg az a qva papírom, hogy értek hozzá, CSAK nettó160 volt a fizum max 3hónapig, sajna:(((.
Számoljunk: Főiskola/egyetem 3,5év(ugye nem árt órát látogatni nappalin, távon tandíj-ezt fizetni), szakképesítés 2év(lásd főiskola)ha olyan a szakmád. Magyarán 2év alatt tettél össze egy qvanagy kecót kocsit, előtte finanszíroztad a tanulmányod, éltél? Vagy lottón akasztottál le ennyi pénzt, vagy abból éltél hogy Nő vagy???
Most vagy beledöglesz a hitelbe még évtizedekig, vagy baromira eltúlzod az egészet.
Nem azt mondom, h lehetetlen, várjuk a receptet hogyan is csináltad.
Jha, gyármunkás ismerős nettó120at hoz haza a szalag mellől... Persze fix pénz, de 3műszak.
Szóval, receptet ide, mert baromira jól jönne a pénz.
Kedves kérdező már nem ír semmit:)
Kicsit szánalmas hogy előadja a nagyságos asszonyt, aki munkával pár év alatt házat és kocsit vett.Valamint a hitelek mellett eltartja magát és a gyermekét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!