Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem felesleges egy...

Csak szerintem felesleges egy 8 éves kislányt vezetni tanítani?

Figyelt kérdés
Párom oktató, és régebben is ölébe vette a kislányt (előző kapcsolatából való, akkor még nem ismertük egymást), de egyik nap kitalálta, hogy meg kell tanítsa vezetni a lányát. Kérdeztem, hogy miért olyan fontos, hisz még jó pár éve van mire tényleg használhatja a "tudását", erre a párom rámripakodott, hogy nem érdekli. Nekem azért van ezzel problémám, mert a leányzó eléggé felelőtlen az élet minden terén (még egy forgalmatlan helyen sem merné senki egyedűl átengedni az úttesten), és rettentő mód hisztis, amit nem kap meg azt kiköveteli, vagy elveszi. Honnan biztos a párom abban, ha pl. egyszer valahová megy, berohan a boltba 3 percre a kulcsot az autóban felejti és a kislány meg nem próbál vele elindulni? Annyira szeretni való és értelmes gyerek lenne, ha csak egy picit is nevelnék a szülei, de így hihetetlen helyzetek vannak sokszor. Én meg nem szólhatok bele semmibe.
2011. máj. 20. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is eléggé felesleges. Nem értem miről marad le a kislány. Nem véletlen van korhatárhoz kötve, de szerintem ez a 16 év is kevés amennyi baleset történik mostanában. A párod felelőtlen, de hát az ő gyereke, sajnos te tényleg nem szólhatsz bele, esetleg ha az anyja mondja a párodnak, hogy hülyeség.
2011. máj. 20. 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Én falusi kislany voltam. Also tagozatos voltam - kb. 8-9 éves - amikor édesapam megtanított vezetni. Lent a Sajo parton gyakoroltam. Napok alatt megtanultam a Zsigulit vezetni. Épp, hogy elértem a pedalt. Majd megtanított motorozni, targoncat vezetni. Egyszem gyerek vagyok. Fiút szeretett volna, de lany lett(em), így velem csinalta azokat, amiket a fiaval csinalt volna :). Soha nem jutott eszembe elvinni az autot vagy a motort. Viszont 17 évesen csont nélkül lett meg a jogsim. Egy potorat sem kellett vennem. És azota sem vagyok a tipikus női vezető :D
2011. máj. 20. 14:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem felesleges! Ugyanazon véleményen vagyok, mint a 2. válaszoló. Ugyanúgy vagyok én is. :)

Az én 2 éves kisfiam már ölben vezeti az autónkat. Ne próbáld meg elmarni az apjától a gyereket! Pórul jársz...

2011. máj. 21. 16:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Miben járnék pórul? Max. ha lenyúlja a kislány a kocsit és engem üt el vele. Ha nem kap meg valamit kiköveteli, ellopja (otthonról, barátnőjétől, szülőktől, boltból, stb.) Nem egy dolog volt már. A második válaszoló elött le a kalappal!
2011. máj. 21. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Hagyd és ne szólj bele, csak vita lesz. Persze, hogy felesleges, de Apa szeretné megmutatni, amit ő szeret :) A nevelést és felelősséget meg majd megoldják a szülei.
2011. máj. 23. 10:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó. Ok. köszi. Csak annyira félek, hogy valami baj lesz. Engem az sem érdekelne, ha Disney Land-et venné meg a gyerekének, de ne legyen baj belőle. Sajnos az anyukát nem érdekli semmi. Csak minél kevesebbet legyen vele a gyerek, semmit ne kelljen fizetnie. Attól fogva akár oroszlánok közé is kerülhetne a kislány. Tényleg olyan mintha az apuka próbálná megmutatni, hogy ő tud valami igazán jót adni. Akkor kimaradok belőle.
2011. máj. 23. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Az apja tanítsa meg neki, hogy forgalmas, nem elhagyatott helyen csak jogsival szabad vezetni.
2011. nov. 26. 21:09
 8/8 anonim válasza:

Szerintem ha nem a tied a kocsi, akkor inkább ne szólj bele, ha ilyen nagy az ellentét köztetek. Azért mondom, hogy ha nem a tied a kocsi, mert ha a tied, akkor büntetőjogi felelősséged van, ha átadod ilyen célra.

Én úgy vagyok, mint a második válaszoló, szerencsére apám (nyugodjon békében) vagány volt, és amint elértem a pedált, 11-12 éves korom körül megtanított vezetni. Az ölben vezetés az nem vezetés, az kormánytekergetés, vicc.

A fiammal kapcsolatban pont most gondolkodom, hogy nyáron megpróbálom megtanítani, úgyis öreg autóm van, az apjától régen elváltam, ennyire sem lehet rá számítani, úgyhogy ismét tökösnek kell lennem. Már most be vagyok tojva, hogy mi lesz, de én most felnőtt fejjel nagyon hálás vagyok az apámnak, hogy megtanított. Le a kalappal előtte, hogy ezt meg merte tenni, pedig nagyon féltett. És nekem is 17 évesen lett meg a jogsim, úgy kezdtem el vezetni, hogy már nem kellett velem kínlódni az alapvető dolgokkal (váltás, kuplung-gáz kezelés, elindulás, stb.).

Viszont én igazi szabálytisztelő gyerek voltam, bármilyen utasítást követtem. Csak akkor szabad egy gyereket normál autóval elkezdeni vezetni tanítani, ha alapvetően megbízható. Így is megtörténik a baj (koccanás, lefulladás, stb), de önkényeskedő, akaratos gyereket nem szabad. Majd az oktató autóval megtanul, az oktató nyomja neki a féket meg a kuplungot, ha nem jól csinál valamit. De egy szokványos személyautóval tehetetlen vagy, ha nem hallgat rád a gyerek.

Amúgy az én fiam maximálisan megbízható ilyen szempontból, de én nem hagyom benne a kulcsot a kocsiban, amikor bemegyek a boltba, pedig már majdnem 14 éves.

Mindent összevetve ha a párod oktató autóval akarja tanítani, akkor szerintem hagyd.

2015. jan. 29. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!