Csak szerintem felesleges egy 8 éves kislányt vezetni tanítani?
Nem felesleges! Ugyanazon véleményen vagyok, mint a 2. válaszoló. Ugyanúgy vagyok én is. :)
Az én 2 éves kisfiam már ölben vezeti az autónkat. Ne próbáld meg elmarni az apjától a gyereket! Pórul jársz...
Szerintem ha nem a tied a kocsi, akkor inkább ne szólj bele, ha ilyen nagy az ellentét köztetek. Azért mondom, hogy ha nem a tied a kocsi, mert ha a tied, akkor büntetőjogi felelősséged van, ha átadod ilyen célra.
Én úgy vagyok, mint a második válaszoló, szerencsére apám (nyugodjon békében) vagány volt, és amint elértem a pedált, 11-12 éves korom körül megtanított vezetni. Az ölben vezetés az nem vezetés, az kormánytekergetés, vicc.
A fiammal kapcsolatban pont most gondolkodom, hogy nyáron megpróbálom megtanítani, úgyis öreg autóm van, az apjától régen elváltam, ennyire sem lehet rá számítani, úgyhogy ismét tökösnek kell lennem. Már most be vagyok tojva, hogy mi lesz, de én most felnőtt fejjel nagyon hálás vagyok az apámnak, hogy megtanított. Le a kalappal előtte, hogy ezt meg merte tenni, pedig nagyon féltett. És nekem is 17 évesen lett meg a jogsim, úgy kezdtem el vezetni, hogy már nem kellett velem kínlódni az alapvető dolgokkal (váltás, kuplung-gáz kezelés, elindulás, stb.).
Viszont én igazi szabálytisztelő gyerek voltam, bármilyen utasítást követtem. Csak akkor szabad egy gyereket normál autóval elkezdeni vezetni tanítani, ha alapvetően megbízható. Így is megtörténik a baj (koccanás, lefulladás, stb), de önkényeskedő, akaratos gyereket nem szabad. Majd az oktató autóval megtanul, az oktató nyomja neki a féket meg a kuplungot, ha nem jól csinál valamit. De egy szokványos személyautóval tehetetlen vagy, ha nem hallgat rád a gyerek.
Amúgy az én fiam maximálisan megbízható ilyen szempontból, de én nem hagyom benne a kulcsot a kocsiban, amikor bemegyek a boltba, pedig már majdnem 14 éves.
Mindent összevetve ha a párod oktató autóval akarja tanítani, akkor szerintem hagyd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!