Vajon hogyan nevelhették régen (70-80 éve) a gyerekeket? És vajon milyen nevelést kaptak azok az idősek, akik ma, olyan nagyra vannak magukkal?
Nagyapám 1912- ben született egy 5 gyerekes paraszt családba ő volt a 3.gyerek 1- vagy 2 osztályt járt iskolába mert egyszer nagyon elverte a tanító és úgy döntött hogy na őt többet ne bántsa.
Ekkor elkezdett dolgozni, 70 éves koráig dolgozott a helyi intézőnél kocsis volt, itt ismerte meg mamát. 11 éves korától kezdve pipázott.Túlélte a világháborút és 97 évesen meghalt azaz 2010- ben.
Részvétem Nagyapád miatt!
Az én nagyszüleim,szüleim is szerény körülmények közt nevelkedtek... édesanyámnak 6 osztálya van,ő az állatokat etette,itatta otthon.(58 éves lesz) Emlékszem az anyai nagyapámra,aki "normális" ember volt,így nevelték édesanyámékat,és édesanyám is így nevelt minket,tisztességesen. Édesapámnak kicsit tanultabb ember,nem is volt rossz munkahelye,68 éves,mégis tudja,mi az illem... Tehát elvileg aki kínkeservesen élt régen,az megbecsüli az embertársait,és akinek "arany " élete volt,abból lett aki tolakszik,mert őt "meg kell becsülni,mert öreg" ?
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat! Azt hiszem,sikerült megtudnom,amire kíváncsi voltam!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!