Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vajon hogyan nevelhették...

Vajon hogyan nevelhették régen (70-80 éve) a gyerekeket? És vajon milyen nevelést kaptak azok az idősek, akik ma, olyan nagyra vannak magukkal?

Figyelt kérdés
2011. máj. 17. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én is az utóbbiba fogok tartozni, ha megérem. Bár kizártnak tartom. De nem fogom szeretni a fiatalok, mert irigykedni fogok rájuk. És bunkó is leszek meg megkeseredett, mind az irigység miatt. most így érzem, ahogy átléptem a 3-dik X-et. jajjj de kiarknék síros arcokat.....
2011. máj. 17. 17:26
 12/16 A kérdező kommentje:
20-on éves létemre az én életem sem habos torta,több mindent meg kellett érnem,mint a korombelieknek,sőt,sok nálam idősebb bele se kóstolt úgy az életbe,ahogy nekem kellett,de nem értem,miért kellene azért másokkal úgy viselkednem,ahogy én sem szeretném hogy viselkedjenek velem. Naiv lennék?
2011. máj. 17. 17:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Olyan világot élünk ahol mindenki az hiszi neki sokkal rosszabb volt, nehezebb volt az élete és hogy ezt a másik nem is sejti. Sajnos ezt tapasztalom, és ez kihat az emberi kapcsolatokra is. Utolsó voltam.
2011. máj. 17. 17:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Nagyapám 1912- ben született egy 5 gyerekes paraszt családba ő volt a 3.gyerek 1- vagy 2 osztályt járt iskolába mert egyszer nagyon elverte a tanító és úgy döntött hogy na őt többet ne bántsa.

Ekkor elkezdett dolgozni, 70 éves koráig dolgozott a helyi intézőnél kocsis volt, itt ismerte meg mamát. 11 éves korától kezdve pipázott.Túlélte a világháborút és 97 évesen meghalt azaz 2010- ben.

2011. máj. 17. 18:48
 15/16 A kérdező kommentje:

Részvétem Nagyapád miatt!

Az én nagyszüleim,szüleim is szerény körülmények közt nevelkedtek... édesanyámnak 6 osztálya van,ő az állatokat etette,itatta otthon.(58 éves lesz) Emlékszem az anyai nagyapámra,aki "normális" ember volt,így nevelték édesanyámékat,és édesanyám is így nevelt minket,tisztességesen. Édesapámnak kicsit tanultabb ember,nem is volt rossz munkahelye,68 éves,mégis tudja,mi az illem... Tehát elvileg aki kínkeservesen élt régen,az megbecsüli az embertársait,és akinek "arany " élete volt,abból lett aki tolakszik,mert őt "meg kell becsülni,mert öreg" ?

Köszönöm az eddig érkezett válaszokat! Azt hiszem,sikerült megtudnom,amire kíváncsi voltam!!

2011. máj. 17. 19:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy majd a mostaniak nem lesznek olyanok idős korban? Lehet hogy ez csak az öregedés miatt van.
2011. máj. 17. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!