Min alapulhat (ott) az a hiedelem, hogy régen sok gyerek belehalt a fogzásba?
Minap nálunk járt a nagynéném, és már sokadszorra elmondta, mennyire jó találmány a Dentinox. "Mert bizony, még az anyu idejében sok gyerek belehalt a fogzásba!"
Mondtam, hogy ez tuti nem így volt, a Dentinox és társai csak fájdalomcsillapítók, a fogfájásba pedig senki nem hal bele. Szerintem más állhatott a háttérben, és a gyerek fogára fogták.
Szerintetek?
Èn sem hallottam ezt még soha, pedig nagyszüleimnek tetvérei haltak bele torokgyíkba.
Lehet ezzel keverik össze.
Fogfrász
Görcsroham, amelyet a téves hiedelem szerint a fogzás okoz. A fogzás nem okoz magas lázat, rángógörcsöt még kevésbé. Az elnevezés és hiedelem azon a látszaton alapszik, hogy a fogzás idején (az egyébként durván két és fél éves időtartam) fellépő görcs (a lázgörcs ugyanabban a korban gyakori) éppen valamely fog kibújásának idejével esik egybe.
Minden görcsrohammal forduljon nyomban orvoshoz, az eredetet neki kell kideríteni.
Ez a fogfrász dolog érdekelt, ezt találtam róla.
Nem lehet, hogy erre gondolt a nagynénéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!