Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Min alapulhat (ott) az a...

Min alapulhat (ott) az a hiedelem, hogy régen sok gyerek belehalt a fogzásba?

Figyelt kérdés

Minap nálunk járt a nagynéném, és már sokadszorra elmondta, mennyire jó találmány a Dentinox. "Mert bizony, még az anyu idejében sok gyerek belehalt a fogzásba!"

Mondtam, hogy ez tuti nem így volt, a Dentinox és társai csak fájdalomcsillapítók, a fogfájásba pedig senki nem hal bele. Szerintem más állhatott a háttérben, és a gyerek fogára fogták.

Szerintetek?

2011. ápr. 15. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem is hallottam ezt soha!
2011. ápr. 15. 12:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Èn sem hallottam ezt még soha, pedig nagyszüleimnek tetvérei haltak bele torokgyíkba.

Lehet ezzel keverik össze.

2011. ápr. 15. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
????????????? Elég idétlenül hangzik, de én sem hallottam még soha.
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Én se hallottam soha.Viszont ha mégis volt ilyen biztos könnyebb volt a fogzásra fogni,mint bármi másra,netán saját magukra.
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát korábban én sem...
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám bátyja pár hónaposan meg halt,és mindig úgy mondták nekünk,hogy fogfrászt kapott.Mire az orvoshoz értek volna vele,másik faluba,autó sem volt,azt hiszem lovaskocsival,addigra a mamám kezében meghalt szegény.
2011. ápr. 15. 13:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fogfrász

Görcsroham, amelyet a téves hiedelem szerint a fogzás okoz. A fogzás nem okoz magas lázat, rángógörcsöt még kevésbé. Az elnevezés és hiedelem azon a látszaton alapszik, hogy a fogzás idején (az egyébként durván két és fél éves időtartam) fellépő görcs (a lázgörcs ugyanabban a korban gyakori) éppen valamely fog kibújásának idejével esik egybe.

Minden görcsrohammal forduljon nyomban orvoshoz, az eredetet neki kell kideríteni.

Ez a fogfrász dolog érdekelt, ezt találtam róla.

Nem lehet, hogy erre gondolt a nagynénéd?

2011. ápr. 15. 13:11
 8/9 anonim ***** válasza:
79%
Valószinű arra gondolt.Azért akárhogyis de tudtlanok voltak azok az mberek,lázat,epilepsziát,meg sok más betegsézet is a fogzás számlájára irtak.
2011. ápr. 15. 13:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Szerintem is erre a fogfrászra gondolhatott! Köszi az utánajárást is! :)
2011. ápr. 15. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!