Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Leányom (a) Gyöngyvér Mária...

Leányom (a) Gyöngyvér Mária nevet kapta. Mi a vélemény erről a névről?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy a családomon kívül mit gondol egy idegen. Persze a család, az ismerősök nem mondanak rosszat. Azért döntöttünk e két név mellett, mert nagyon tetszett a Gyöngyvér illetve 100%, hogy nem fogunk minden utcasarkon találkozni egy másik Gyöngyvérrel. A Mária másodiknak hagyomány miatt került, meg van egy jó kisugárzása a Máriának.
2011. máj. 4. 13:51
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
67%

Szép párosítás ez, nekem tetszik. A Máriával elfogult vagyok, mert a családban is sok van, meg én is az vagyok (bár normális becenevet tényleg nehéz találni, de azt megoldja az élet). A Gyöngyvér is tetszik, mert egyfajta kettősséget sugall. A gyöngy miatt a tisztaság, finomság, szépség, báj, egyszerűség stb. jut eszembe, a vér pedig ad neki egy sötét hangulatot. :) De eredeti jelentésében nincs is benne ez a "sötétség". Szóval ez egy olyan büszke név.

[link]

Amúgy meg úgyis a lányod személyisége lesz a meghatározó. Aki tudja _viselni_ a nevét, azt hívhatják akárminek, senki nem nézi le a neve miatt.

2011. máj. 9. 03:31
 32/39 A kérdező kommentje:
Az is egy szempont volt, hogy ne gyereknév legyen. Azaz, amiből egy idő után "kinő". Vannak olyan nevek, amiket nem tudok felnőtteknek elképzelni vagy időseknek. Talán addig, amíg fel nem nő az a generáció.
2011. máj. 10. 17:23
 33/39 anonim ***** válasza:
64%
olyan Bloody Mary-s de nekem nagyon tetszik : ) nagyon szép!!
2011. aug. 17. 23:48
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is van egy Gyöngyvérünk. :) A Máriákkal rossz tapasztalataim vannak, talán azért sem tetszik ez a név, de a Gyöngyvérnél szebbet, különlegesebbet elképzelni sem tudok.

Van sok bunkó, aki beszól, hogy "dehát a Gyöngyvér férfinév!". Olyankor szívesen megmutatnám nekik a lányom születési anyakönyvi kivonatát, hogy igenis LÁNY, nem fiú. Biztos az Olivér, Xavér miatt hiszik ezt. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy hülye megpróbál okoskodni. :P

Hajrá Gyöngyvérek!!!

2012. jan. 25. 15:42
 35/39 anonim válasza:
46%
ti nyomorékok engem is így hívnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. márc. 11. 21:38
 36/39 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó ez mi? :D Kit érdekel, hogy téged hogy hívnak? nyomorék.
2012. márc. 12. 11:59
 37/39 anonim válasza:
50%

Nem igazán értem mi a baj a vérrel a végén.Nem személyes kedvencem a név,de belátom hogy valahol nagyon vagány.Angol nyelvterületen gyilkolnának ezért a névért...Pearblood.

Olyan mint egy kalóznév,csak nem elcsépelt mint a mittoménmilyen szakáll.

Arról nem is beszélve hogy gyönyörű szép költői metafora!

Többféle képen is értelmezhető,például hogy tiszta vérű akár a gyöngy,vagy maga a gyöngy vére folyik az ereiben,vagy kívülről gyönyörű és törékeny,élettelen,de belül ugyanúgy vér pumpál a szíve felé,ésatöbbi...

Kár hogy magyarul úgy hangzik mint egy 90 éves öreg néni.Sajnos ez van...de a Gyöngyi rendben van.

A Mária is kicsit öreges szerintem,és a Gyöngyvérrel együtt olyan párszáz évesnek hat az egész név.

Szóval szerintem a lány nagyon fog rátok haragudni ha nagyobb lesz.Bár még meg lehet változtatni,szerintem semmiképp ne vessétek el a lehetőséget.Vagy a Máriát vagy a Gyöngyvért muszáj lesz kicserélni valami kevésbé öregre.

Bocsi ha túl nyers lett,de tényleg nem egy szerencsés névválasztás:/

2012. szept. 1. 22:33
 38/39 anonim válasza:
Szép ,de neki nem lesz a kedvence, nehéz becézni mindegyiket.
2018. okt. 28. 15:23
 39/39 anonim ***** válasza:
Szerintem borzasztó mindkettő. Ha esetleg külföldre megy, akkor esélye sincs, hogy kimondják rendesen a nevét.
2022. jún. 14. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!