Leányom (a) Gyöngyvér Mária nevet kapta. Mi a vélemény erről a névről?
Szép párosítás ez, nekem tetszik. A Máriával elfogult vagyok, mert a családban is sok van, meg én is az vagyok (bár normális becenevet tényleg nehéz találni, de azt megoldja az élet). A Gyöngyvér is tetszik, mert egyfajta kettősséget sugall. A gyöngy miatt a tisztaság, finomság, szépség, báj, egyszerűség stb. jut eszembe, a vér pedig ad neki egy sötét hangulatot. :) De eredeti jelentésében nincs is benne ez a "sötétség". Szóval ez egy olyan büszke név.
Amúgy meg úgyis a lányod személyisége lesz a meghatározó. Aki tudja _viselni_ a nevét, azt hívhatják akárminek, senki nem nézi le a neve miatt.
Nekünk is van egy Gyöngyvérünk. :) A Máriákkal rossz tapasztalataim vannak, talán azért sem tetszik ez a név, de a Gyöngyvérnél szebbet, különlegesebbet elképzelni sem tudok.
Van sok bunkó, aki beszól, hogy "dehát a Gyöngyvér férfinév!". Olyankor szívesen megmutatnám nekik a lányom születési anyakönyvi kivonatát, hogy igenis LÁNY, nem fiú. Biztos az Olivér, Xavér miatt hiszik ezt. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy hülye megpróbál okoskodni. :P
Hajrá Gyöngyvérek!!!
Nem igazán értem mi a baj a vérrel a végén.Nem személyes kedvencem a név,de belátom hogy valahol nagyon vagány.Angol nyelvterületen gyilkolnának ezért a névért...Pearblood.
Olyan mint egy kalóznév,csak nem elcsépelt mint a mittoménmilyen szakáll.
Arról nem is beszélve hogy gyönyörű szép költői metafora!
Többféle képen is értelmezhető,például hogy tiszta vérű akár a gyöngy,vagy maga a gyöngy vére folyik az ereiben,vagy kívülről gyönyörű és törékeny,élettelen,de belül ugyanúgy vér pumpál a szíve felé,ésatöbbi...
Kár hogy magyarul úgy hangzik mint egy 90 éves öreg néni.Sajnos ez van...de a Gyöngyi rendben van.
A Mária is kicsit öreges szerintem,és a Gyöngyvérrel együtt olyan párszáz évesnek hat az egész név.
Szóval szerintem a lány nagyon fog rátok haragudni ha nagyobb lesz.Bár még meg lehet változtatni,szerintem semmiképp ne vessétek el a lehetőséget.Vagy a Máriát vagy a Gyöngyvért muszáj lesz kicserélni valami kevésbé öregre.
Bocsi ha túl nyers lett,de tényleg nem egy szerencsés névválasztás:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!