Leányom (a) Gyöngyvér Mária nevet kapta. Mi a vélemény erről a névről?
Neharagudj nekem sem tetszik. Nekem nem az a bajom, hogy olyan felnőttes, mert pl a Matilda név nekem nagyon tatszik, pedig régi is, meg felnőttes is :)
Az a bajom vele, hogy itt a környékünkön rengeteg lónak ezt a nevet adják vagy Gyöngyvér, vagy Fruzsi.
Mária nem rossz, mostanában elég ritka név, pedig ha elvonatkoztatunk arról, hogy milyen sok Mária volt régen (mind a 2 nagymamám, anyukám minden második utcabeli :)) egy nagyon szép név.
Nálunk van a játszótéren egy Gyöngyi. Nem Gyöngyvér, de Gyöngyi. Nekem fura ez a név, bár sokáig élni fog bennem ez a kislány a neve miatt. Tény, hogy nem tucatnév.
Mária: utálom, minden 40-70 éves ismerősömet így hívják és van közöttük jópár, akiket utálok.
De pl. az Annamária név tetszett volna.
Ne haragudj, de nekem nagyon nem. El is mondom miért.
A Gyöngyvér ezzel a "vérrel" a végén,borzasztó rideg nekem, ráadásul tényleg nehéz dolga lesz bármikor külföldön jár. A Mária hiába is szép, régi név, nekem akaratlanul is egy mami jut eszembe róla. És a kettő együtt? Nagyon rossz a hangzása!!! Bár lehet, hogy ezen a vezetéknév enyhít, ezt nem tudom.
Szerintem nem rossz, nekem spec a Gyönygvér sose tetszett, nekem is épp a "vér" miatt...A Mária tényleg szép és annak van jó becézése, Maja, Mara.
Na de hogy az legyen a probléma, hogy külföldön nem tudják leírni?
A külföldiek közül, aki figyel, az úgyis kibogarássza.
Zömében pedig még az Anna is problémát okoz, szóval ez ne legyen már szempont!
Szerintem a ti családotokhoz illik ez a név, mert abból amit és ahogyan írsz, nekem egy konzervatív, erősen hagyománytisztelő, megkockáztatom vallásos család ugrik be, ahol fontosak a formaságok, a tartás. Így érthető hogy olyan nevet választottatok, ami ezt sugallja, viszont manapság ridegnek-hidegnek cseng a többség számára. Szóval a ti gyermeketekhez szerintem illik ez a név és csak ez számít. :)
Ezzel együtt mi biztosan nem adtunk volna ilyen nevet, de nálunk egészen más az attitüd, nekünk egy "büdös kölkünk" van, ehhez passzoló névvel :)
Sajnalom de nekem se tetszik :(
A Gyongyver nekem is a "ver" miatt nem tetszik. Akkor mar sokkal inkabb Gyongyvirag, szerintem az szep nev.
A Maria nevet nem szeretem mert sajnos olyan Mariakat ismerek akikrol nincs tul jo velemenyem.
Raadasul minden idos mamit igy hivnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!