IQ szinthez, korhoz, és minimum egy év munkaviszonyhoz kötném a gyerekszülést! Túl szigorú vagyok, mi?
ebben igazad van utolsó, de hol függ ez össze az IQ-val, korral, munkaviszonnyal?
Mert lehet, hogy egy nő, iskola után gyereket vállal (mondjuk egy egyetem, de még egy középiskola után sem kiskoruként)és beteg lesz a gyerek vagy csak simán úgy dönt, ő nem dolgozik, hanem gyereket nevel és háztartásbeli lesz. Akkor apuka munkaviszonya kiváltja anyukáét?
Illetve az IQ-ra már volt példa.
A korhoz kötésről is.
Lehetne mihez kötni a gyerekvállalást, de ez nem IQ, nem kor és nem munkaviszony kéne, hogy legyen. de nem is iskolai végzettség. Tulajdonképpen azért vállalhat ma bárki gyereket, mert nem lehet előre tudni a jővőt, egy gyerek mindenkiből mást hoz ki, másrészt meg nincs olyan feltétel, amit mindenkire, uniformisként rá lehetne húzni.
Csak egy kérdés:
Ha nem lesznek aluliskolázott, szegény de szorgalmas emberek, akkor szerinted ki fogja az alja munkát elvégezni?
Magas IQjú emberek milliós fizetésért fognak WC-t pucolni, vagy kukoricát címerezni?
Vagy a gazdag, okos emberek akik gyereket nevelnek ezt a munkát szánják a gyermekeiknek?
Hidd el, mindenkire szükség van egy társadalomban, az más kérdés, hogy vannak egyesek, akik segélyből szeretnék felnevelni a gyermekeiket, és ezek vannak reflektorfényben, nem a tisztes szegény családok, akik minimálbérért güriznek, hogy mindent megadhassanak gyermekeiknek.
És mégis hogy akarnád ezt kivitelezni? Alkotmányos joga az embernek hogy családja legyen, pont. Különben meg az ehhez hasonló rendelkezések sosem hoznak sok eredményt. Inkább azt kéne elérni, hogy minél többen legyenek azok, akik megütik a gyerekneveléshez szükséges szintet, tehát inkább segíteni kéne az embereknek, hogy tudjanak is pl. dolgozni ha akarnak, és mindenki tanulhasson annyit (nem kizárólag iskolai tanulmányokra gondolok, hanem az élet minden területén való tanulásra), amennyi a képességeiből futja.
Mellesleg korhoz már kötve van a gyerekvállalás, 16 év alatti szülő nem lehet a törvényes gondviselője a gyereknek, kirendelnek mellé gyámot is.
"Csak azt nem értem, hogy akkor minek sírtok ha jön a hír, hogy verik a gyereket, vagy kidobják a kukába. Hisz szerintetek a gyerekhez mindenkinek joga van.."
Akkor szerinted csak a 100-nál kevesebb IQ-val rendelkező, munkanélküli, 20 év alattiak bántalmazzák a gyerekeiket, de azok közül mindenki?
" Kifejtenéd mi történne abban a munkatáborban az anyával és az apával? Az örök kivernék a gyereket azokból a nőkből? Vagy mi? "
Mondjuk dolgoznának? Vannak olyan munkák amiket a terhes nők is eltudnak végezni.
Hát ha a gyerek szülést így megreformálnák,akkor minden mást is megkéne.
Sztem jobb az ha vki ugy szül h nem csak gyest kap,hanem gyedet.
Sajnálom ha felbosszantottam valakit a kérdéssel
nem abortusszal büntetném
igazából én se tudom mi lenne a jó büntetés,amiből tanul az illető.
olyanok jutnak eszembe h pénzbírság(amit az állam betesz a gyerek részére egy számlára,de a szülök ezt ne tudják h igazából hova fizették be azt a pénzt). Nem tudom érted e mit akarok :)
Meg a szülésig ilyen munkatáborba kelljen dolgoznia,és ha kiskorú a munka mellett még azért tanuljon is. vagy nem tudom
"Mondjuk dolgoznának? Vannak olyan munkák amiket a terhes nők is eltudnak végezni."
És ha dolgozott, de feketén (pl. Észak.Magyarországon él, és örül hogy kapott munkát)így nem tudja igazolni az egy év munkaviszonyt? Vagy 16 évesen kiszakadt az óvszer, teherbe esett és nincs szíve elvetetni? (Gondolom erre az les a válaszod, hogy 25 év alatt erényövet a nőkre, ne éljenek nemi életet!) Vagy a 90-es IQ kizárja, hogy dolgozott?
Kérdező, Te nagyon frusztrált és szerencsétlen lehetsz. A legszerencsétlenebb talán azért vagy, mert 70 évvel ezelőtt éltél. Előttem már emlegettek egy úriembert, mellette kiélhetted volna kreativitásodat, de ezek az idők már elmúltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!