IQ szinthez, korhoz, és minimum egy év munkaviszonyhoz kötném a gyerekszülést! Túl szigorú vagyok, mi?
"Valami másféle pszichológiai teszttel kéne bizonyítani hogy tényleg minden vágya a gyerek és képes lenne normálisan ellátni"
Igen vmi ilyesmire gondoltam én is,csak nem tudtam hogyan fogalmazhatnám röviden.
Mi lenne a kor amit ideálisnak gondolsz?
A másik meg,hogy hidd el,nem mindenki "szorul rá" az egy év munkaviszonyra és az állami támogatásokra...
De szerencsére ebbe nincs beleszólásod.
És eleve hülyeség, amit írsz, mert az IQ teszt az égvilágon nem mutat semmit, logikai teszt, ami tanulható és nem is jelent sokat, max annyit van logikai képessége az illetőnek és volt ideje IQ teszteket töltögetni és megtanulta.
És attól, hogy valakinek alacsony az IQ-ja, lehet értékes ember és végezhet a társadalom számára értékes munkát. És ott van például a Sharon Stone akinek átlagon felüli az IQ-ja és azon túl, hogy szétrakta a lábát bugyi nélkül egy filmben, sok hasznos dolog nem kötődik a nevéhez (jó ebből jól él azóta is) örökbe fogadott 3 gyereket, akik közül egyet el is vett tőle a bíróság, mert annyira alkalmatlan anyának. És szerintem az általad elképzelt korhatárt is meghaladta.
Úgyhogy ha feltételekhez is kötném a gyerekvállalást nem ezekhez.
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a helye az életben és minden élőlény szükséges és nem jó mesterségesen beavatkozni ebbe.
Nézd meg például a kutyákat, beavatkoztak mesterségesen eldöntve melyik kutya az amelyik szaporodhat, melyik nem. És mi lett a vége? Vagy lovak esetében? Számtalan példa és főként rossz példa van arra, mi történik, ha az ember beleavatkozik a természet dolgába.
Micsoda zseniális elképzelés!
Csakis az szülhessen, aki elmúlt 25, de nincs még 35, az IQ-ja alapján a Mensa Hugarica tagja, és ledolgozott már legalább 2, legfeljebb 4 munkahelyen 4-6 évet.
De ha már itt tartunk! A szőkék ne szülhessenek mégse, mert az nekem (neked) nem tetsző hajszín, és milyen dolog már, hogy anyukának barna a szeme, apukának meg kék... csak olyan párok vállalhassanak gyereket, akiknek azonos a szemszíne!
Túl kövér, túl sovány, illetve aki kamaszkorában alkoholt fogyasztott, megintcsak ne szülhessen, nekünk tökéletes faj kell!
Hitler szeretett volna téged.
Azért ennyire durva megszorításokat nem csinálnék,mint amit te írsz utolsó.
Hát a kort úgy értem,h ne legyen kiskorú. És lehet h nem mindenki szorul rá az egy év munkaviszonyra,meg az állami támogatásokra,de a legtöbb ember igen. Egységesen mindenki aki gyereket vállal dolgozzon legalább egy évet,sztem.
Éreztem én h túl szigorúan gondolkodok,csak kiváncsi voltam másnak mi a véleménye erről
Nézd alapból hülyeség, persze ehhez is szükséges bizonyos IQ, hogy felfogd, de azért.
Ha valakinek nincs 1 év munkaviszonya nem kap állami támogatást, hiszen nem jár sem TGYÁS, sem GYED, ami támogatások eleve a gyerek két éves koráig járnak, erre sokat nem lehet alapozni.
A családi pótlék mindenkinek jár.
A GYES alanyi jogon szintén.
Ezek összege egy gyereket feltételezve kb 35 ezer forint, ami legjobb esetben is fedezi egy ennyi idős gyerek szükségleteit(pelenka, tisztálkodási szerek, étel, gyógyszerek, ruhák...)És ez a gyereknek járó juttatás, és elvárni egy meg nem született gyerektől, hogy dolgozzon mielőtt kap bármit is az államtól, az én IQ-mal elképzelhetetlen.
A másik pedig abban az esetben lenne igazad, hogy elvársz munkaviszonyt, akár 1 napot is, ha bárki, bármikor, bármely korosztályból kap munkát. Totális foglalkoztatottság esetén. Ami, megint megvalósíthatatlan közgazdasági szempontból. Amíg van és ilyen magas munkanélküliség ez olyan feltétel, amit nem állíthatsz senki elé.
És oké, kiskorú ne vállaljon gyereket (ezt írtad), ennek alapja a fogamzásgátló eszközök teljes ingyenessége kell, hogy legyen. Ingyen óvszer, ingyen tabletta, hogy egy kiskorú, aki iskolás, nincs keresete, megengedhesse magának.
Kérdező, Te teljesen beteg vagy!
Kifejtenéd mi történne abban a munkatáborban az anyával és az apával? Az örök kivernék a gyereket azokból a nőkből? Vagy mi?
Tudod az a probléma, hogy ismerek 200-as IQ-val tudod apát, aki részegen üvöltözik a gyerekeivel, hogy mikor döglenek már meg. Meg olyan 8 általános végzett szülőket is, akik nagy szeretettel nevelik a gyerekeiket. Mégha esetleg esténként nem a kétismeretlenes egyenlet megoldóképletét magyarázzák a 4-5 éves lurkóknak!
Meg olyan ismerősöm is van aki 30 évesen szült és lepasszolta rögtön a nagymamának a babáját, és azóta se sűrűn néz feléje. Egy 16 évese szült ismerősöm viszont mintaanya.
Szerintem szigoru vagy kicsit
IQ - men muszalj valakinek hatalmas legyen az IQ szintje. Attol, hogy alacsonyabb meg ugyan ugy tudna szeretni a gyereket. Ha mindenki hatalmas IQ-val rendelkezne akkor mindenki mernok, legi iranyito, igazgato... akarna lenni es ki vegezne el a szukseges mindennapi fontos melokat amihez nem kell a nagy IQ csak egy kis kezugyesseg meg tehetseg? Nelkuluk nem lenne szukseg mernokokre... Ha nincs kismunkas nem kell fonok sem. :) Az ilyennek miert nem lehet gyereke???
Munkaviszony - Aki milliomos annak miert kene dolgozni ahoz, hogy gyereke legyen? :) Ilyen esetben en sem dolgoznek hanem a fiam melle meg lenne 2-3 gyerek. :)
Kor - mindenkinek mas a megfelelo kor. A jo vagy rossz anyasag nem ezen bukik meg. Egyebkent a korhatarok mar meg vannak szabva pl. a mesterseges megtermekenyitesnel. Ugy tudom 50 even felul mar nem vallajak a dokik de van ahol mar 45 ev utan sem. Eppen ezert nagyon sokan Oroszorszagba utaznak mert ott nincs korhoz kotve a mesterseges megtermekenyites.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!