Kisgyerekes anyák. Mi van veletek? Semmi más téma nincsen, csak a gyerek?
Egy multinál dolgozom, és jönnek vissza sorban a gyesről az anyukák.De semmi más téma nincsen, csak a gyerek.Ma hányt, tegnap nem, ma aludt, holnap hogy fog?Ezt megette, azt nem, kakil, vagy nem?Akármibe belefog az ember, beszélni semmi másról nem lehet, csak erről.Én is anya vagyok, de ez már túlzás.És ilyenkor jön, hogy apika(A férj) nem akar velünk aludni, meg már itthon sem akar lenni (csoda?), és a siránkozás, hogy meghalok a fáradságtól, semmi erőm, stb.,stb.Megérti mindenki, hogy megváltoztak a körülmények, de azért Nőnek is meg kell maradni, nem csak anyának.Néha annyira frusztrálnak, hogy csak na.És tévedés ne essék, nem csak engem.
Az anyasággal nem szűntök meg NŐNEK lenne!Legyen más témátok is.
"De ha vissza kell mennetek a közösségbe, akkor be kell látni, hogy nem mindeni a babákkal való történésekre kíváncsi"
Hat igen, nehez. En is evek ota itthon vagyok es most, hogy munkat keresek, azt veszem magamon eszre, hogy mennyire kiestem az ilyesmibol es mennyire mas eletet elek a gyerek miatt a kis vilagomban otthon. Szerintem eleg nehez ezt levetkozni...marmint, hogy az eletstilus nagyon megvaltozott es vissza kell terni az "igazi vilagba", mas felnott emberek koze.
Már bocs, de rohadt jó munkahelyed lehet, ha már ennyire meguntad a kolléganők fecsegését:-)))
Az én munkahelyemen max. fél órát tudunk beszélgetni, ez alatt is a munkáról!!!!
Ha ennyi időtök van, szóljatok a főnöknek, hogy minusz két létszám, munkakör-gazdagítás, és máris nem fog idegesíteni, ki miről beszél....
Sokan szívesen hallgatnák a kolléganők fecsegését bármiről, csak lenne munkahelyük!!!!
Nem kioktatásnak szántam, de kibukott.BOCS!
Szia!
En is hasonloan gondolkodok mint te.
Eszrevettem mar,hogy mindenki csak a gyerekrol kerdez, de nem tudjak vagy nem is tudom, nem gondoljak,hogy velem masrol is lehet beszelgetni?
Szerencsere a baratnoimmmel mar mas a helyzet. Egyiknek sincs meg gyereke es olyankor megy a pletyi mindenrol, gyerek szinte szoba sem kerul. Nagyon szeretem a fiamat de jol esik amikor masrol is tudok beszelgetni mint rola.
Nálunk az az érdekes helyzet állt elő,hogy három kollegina lett egyszerre terhes,engem is beleértve.A babavárás alatt nagyon sokszor került szóba a baba és egy idő után engem is zavart már.Tehát hasonlóan gondolkodom én is erről a témáról.Viszont próbálom megtalálni az arany középutat,hiszen szívesen beszélgetek a gyerkőcről,hallgatom mások történeteit,de nem mindig és minden mennyiségben.
Januárban lesz lehetőségem visszamenni a céghez és kicsit félek is,hogy majd hogyan zökkenek ki a mostani állapotomból,hogyan zajlanak majd a napok csupa kisgyermekes anyuka mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!