Nagyon kemény téma a tesó? Ahol a nagyobbik gyerek olyan 3 év körüli. Tapasztalatok?
Néha úgy érzem hogy a 2 éves lányom meghaladja az erőmet mert borzasztó mozgásigénye van és ha elszabadul olyan mint egy zabolátlan csikó és nem hallgat senkire csak megy szabadon. Minden új érdekli mindenkihez odamegy beszél nagyon cuki, de kimerítő. A boltban amíg fizetek a lábam közé kell szorítanom hogy ne szaladjon el.
A férjem ragaszkodik a testvérhez de nem tudom képes lennék e még egy gyereket nevelni. A férjem azt mondja később se jobb szerintetek?
Nalunk eppen 3 ev lesz a korkulonbseg.
2 eves koraban az en kisfiam is teljesen igy viselkedett. Kismotorral siman kiment a zebran a kocsik ele stb. De 2,5 eves korara nagyon sokat valtozott, most mar szot fogad. Talan kozre jatszik nala az a tudat is, hogy kistestvere lesz, mert nagyon varja.
Szerintem ne aggodj. 3 eves koraig rettento skokat valtozik egy kisgyerek. En mar teljesen megnyugodtam, nem aggodom (2 honap mulva szulok).
A lányom szeptemberben lesz 3 éves. Egy tündérboszorka :-) születésétől kezdve rettentő aktív mind fizikailag mnind szellemileg. Egyszer a védőnő mondta tűnődve, hogy "tudod, van az a mondás, hogy valaki két végéről égeti a gyertyát.. hát a te lányod ilyen hőfokon él!" és tényleg igaz ez rá. Igazi többemberes baba volt, és bizony nagyon kétségbeestem, amikor pozitívat teszteltem.
17 hónap lett köztük, és bár a nagy azóta sokkal inkább kordában tartható (nagyon kell fogni, különben igazi kis Néró válna belőle igen hamar), mégis nagyon nehéz velük.
A lányom szófogadó, ezzel nincs gond, de állandó odafordulást igényel, jön-kérdez stb, okos és érdeklődő, egyszerűen nem lehet elhajtani és hát élveztes is vele beszélgetni.
A kicsi most 15 hós és IRDATLANUL erős. Olyan dolgai vannak, hogy a hajam égnekáll.... pl két hete megtanult kimászni a rácsos kiságyból, vagy a minap felment a kád szélére és onnan be a mosdókaglóba, a tömörfa szekrényajtókból már egyévesen ki tudta tépni a nyitógombokat, egy babriebaba lábát egy mozdulattal kitöri, almát félbetör, a kiságy rácsait kitöri, pelustegy mnozdulattal szétszakít stb... mindenki mondta míg pocakos voltam vele, hogy "ó, hát ahol az első ilyen többemberes, ott a tesó nyugis lesz, amjd meglátod stb..." Hát nálunk nem. Így osztotta a gép :-)
Egyébként kedves, jóindulató gyerek, csak nagyon-nagyon oda kell figyelnem rá MINDEN pillanatban, mert még nem éri fel ésszel sokszor, hogy az baj lenne, amit ő éppen kigondolt és ugye véghezvinni pedig már képes. Szóval nagyon nehéz.
De persze gyönyörű :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!