Összeesküvés elmélet, vagy van benne igazság?
Valahogy úgy érzem, hogy nem csak a reklámokon keresztül tukmálnak ránk dolgokat.
A minap mondta a védőnőm, hogy a dokink 2 éves korig ki fogja írni a tápszert, meg hogy az a jó, ha üveges babakaját adok a babámnak.Semmi bajom a tápszerrel, de nem hinném, hogy egy egészséges gyereknek 2 éves korig azt kéne innia.Hiszen mégis csak egy mesterségesen előállított valami.
A babakajákat is nagyüzemben állítják elő, és ellenőrzik alulfizetett, stresszes munkások, az miért lenne jobb, mint amit itthon készítek?
De ami ma "kiakasztott", azt hallottam, hogy a szobatisztaság akkor megfelelő a gyermek lelki fejlődése szempontjából, ha nem erőltetjük, és a gyerek majd magától megy el a WC-re, bilire, és kakil/pisil.Nem kell neki odavinni a bilit, mert ha én akkor ültetem rá mikor már tud ülni, akkor azért szellemileg még nem olyan fejlett...tehát vásároljanak csak a szülők pelust a gyerek 3 éves koráig.Persze más az, ha valaki nem tudja rászoktatni, ez is egy folyamat, de nehogy már ártsak a babámnak, ha ráültetem a bilire, amikor nem ő szól magától!
Bocsi, csak mostanság annyi olyan dolgot hallok, ami számomra baromság, és szerintem annyi fölösleges dolgot lehet kapni, hogy az nem igaz...csak gondoltam ezért kiírom ezt a kérdést
pont kiírtam egyszer egy ilyen kérdést, hogy volt e már vki aki belezavarodott a hozzátáplálásba(egy előttem szólóról jutott eszembe)
Teljesen igazad van!Mindenki mást mond, én meg kétségbe voltam esve, hogy mit tegyek!Kire hallgassak.
Meg pl. ott vannak a mindenttudó 20ezres játékok.
Aki megteheti persze vegye meg!Egy műanyag öntött vmi, ami zenél 10 000ft.Egy-két anyuka meg megy a másik után, nehogy az ő babájának ne legyen!De mint írtam nem vagyok ellene, aki teheti vegye meg.de én is felnőttem a homokozóban egy lapáttal meg egy kisvödörrel.
A hozzátáplálás meg a "fejlesztő játékok" lett volna nekem is a következő amit írok:)Én is felnőttem egészségesen úgy, hogy 3 hónapos koromtól már szinte mindent ettem, és hogy a konyhai fazekakkal játszottam...
Mellesleg ezeket a méreg drága játékokat szó szerint pár száz forintért gyártatják Kínában...kb 120%os haszonnal dolgoznak a boltok.És ez nem kamu,a férjem egyik üzlettársa ilyen megrendelésekkel foglalkozik...
Szerintem nagyon sok minden van abban, amit írsz. Ugye a gyerek hatalmas üzlet, azzal mindent el lehet adni, hogy a "gyereknek arra feltétlenül szüksége van!".
Különben a nagyszülők a mi gyerekünknek is vettek rengeteg méregdrága játékot, zenélnek, világítanak stb. stb. A fiam nagyjából lesz@rja őket, sokkal szívesebben játszik a konyhai eszközökkel, papírlapokkal, vagy élvezi, ha éneklek, mondókázok neki.
biliztetéshez szólnék hozzá ha nem gond.
Szerintem is csak akkor fogja használni a bilit a gyermek ha már elég érett hozzá.A kislányom 21 hónapos volt mikor nappal már szólt,hogy pisilnie vagy kakilnia kell.Alvásnál a mai napig használunk pelust,ebben a hónapban lesz 3 éves.És ma azt látom mikor megyek be a fürdőbe,hogy próbál a wc-re fel evickélni,hogy ő oda pisil.Eddig mindig bilibe,és hiába mondtam neki,hogy a wc-t is használhatja,oda nem akart.Mostanáig.Szóval tuti,hogy amíg ő nem érzi úgy,mi csinálhatunk aztán akármit,ugyan nem szoktathatjuk rá akkor mikor mi úgy gondoljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!