Tényleg sokan "lenézik" azokat a párokat, akik fiatalon vállalnak babát?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ez a kérdés, vagyis inkább a válaszok miatt kérdezem... miért csak a "sötétebb" párok vállalhatnak babát fiatalon? Mi 23-25 éves pár vagyunk, már úton a bébi.. diplomások vagyunk, saját lakással, kocsival. Már nagyon vágyunk egy saját babára, de nem hiszem, hogy ezért én kevesebb lennék, mint más velem egykorúak, sőt! És miért lenne vége az életemnek?! Szerintem ez hülyeség.
Úgy tapasztaltam én is, hogy leszólják a fiatal szülőket.
21 évesen szültem, a párom 20 volt.
(A történethez hozzátartozik, hogy azóta már a férjemmel 14 éve élünk együtt)
A kiközösítés, bírálás már egyből szülés után a kórteremben megtörtént. Magamhoz vettem az ágyamba a babát és fekve szopiztattam, közben becsuktam a szemem és élveztem az érzést, pihentem. Egyből elkezdték mondani, hogy milyen felelőtlen vagyok, összenyomom a gyereket, ráfekszem és amúgy sem jól csinálok semmit. A nővérek rám sem néztek, mert minek kellett ilyen fiatalon gyereket szülni, ha már teherbe tudtam esni, akkor oldjam meg a szoptatási nehézségeimet is. 13 év telt el azóta és nagyon keményen él bennem az emlék, mennyire megbántottak.
A dolog érdekessége, hogy mikor 32 évesen ismét szültem és a babát szintén magam mellé vettem az ágyba és úgy szoptattam, egyből megjegyezték, hogy milyen édesek vagyunk így együtt.
Ez az én tapasztalatom és bárki bármit mondd, igenis megvan az előítélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!