Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, hogy magánszemélyként tiltakozzak az abortusztörvény szigorítása ellen? Nagyon felháborítónak tartom! 19/L

Figyelt kérdés
2011. márc. 30. 20:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
38%

Én pedig remélem, hogy hamarosan hatosikrekel ajándékoz meg téged a sors, amit boldogan felnevelhetsz! Hogy gondolod, hogy ilyet írhatsz, reméled a hozzá hasonlóknak nem lesz alkalma tiltakozni?! Mi jogon minősítesz olyat, aki ésszel gondolkozik, szemben azzal, aki a valóságtól elrugaszkodva kerget mindenféle álomképeket? Tudod a legtöbb ember szeretne gyereket, és éppen elég neki, ha mégsem tud vállalni!

A magzat attól a perctől kezdve ember, hogy öntudata van. A 20. héttől. Előtte csak egy része az emberi testnek, és semmiképp sincs több joga az élethez, mint az anyjának!

Mellesleg az aztán nagy megoldás lenne, ha a tudatlan, felelőtlen, védekezésre sem gondolkodó nők tízezreire lenne rákényszerítve a gyereknevelés.. Szép kis generáció születne!

2011. márc. 30. 22:53
 22/41 anonim ***** válasza:
69%

Örülök,hogy nem mindenki veszi olyan lazán az abortuszt,mint akik lehurrogtak.Bizton állíthatom,hogy nem csak azok mennek oda,akiknek tényleg nincs más választásuk,és nem hiszem el,hogy mind a 43ezer véletlenül esett teherbe,csak könnyebb a lelkiismeretük,ha ezt mondják.Többször vetéltem el,többször vette el tőlem a sors,amit mások eldobnak,csak mert éppen akkor úgy kényelmes,többször voltam összezárva ilyen "anyákkal",és tudjátok mi volt a lehetetlen helyzet?Többek között:nem tudok neki nevet választani,vagy hogy nem tudom megosztani a szeretetemet.Mondhatom súlyos válsághelyzet.

És a legtöbb esetben van más megoldás.Örökbeadni nehéz,de jobb,mint megölni azt,aki nem kérte,hogy megfoganjon,nem tehet semmiről.

Lehet tovább hurrogni,lepontozni nullára,attól még az abortusz rossz,a fogamzásgátlás pedig mindenkinek elérhető.

2011. márc. 30. 23:01
 23/41 anonim ***** válasza:
82%

Hatosikrekkel senkit nem ajándékoz meg a sors, természetes módon biztosan nem.

Egyébként én abban sem hiszek, hogy bárkit megajándékozna véletlenül a sors.

Nagyon sok embernek annyi gyereke van, amennyit akart eredetileg és akkor amikor akarta. Nekem például kettő, holott 18 éve élek szexuális életet és még esemény utáni tablettára sem szorultam soha, nemhogy abortuszra. Mert kétszer akartam gyereket és két gyerekem is lett.

És ha körbe nézek mindenkinek 1-2 gyereke van és élnek szexuális életet és nem abortuszon vetetik el a többit, hanem egyszerűen teherbe sem esnek.

Én egyébként nem kívánok mást, csak fizesse ki az illető az abortusz teljes önköltségi árát (ez kb 110 ezer forint)és ne az OEP illetve az állam finanszírozza ezt a hobbit. És felőlem, mindenki annyi gyereket vetet el, amennyit akar. És akkor az államnak tényleg nincs semmi beleszólása a dologba. De amíg állami pénzen megy a dolog, igenis próbálja meg rávenni az embereket a gondolkodásra és próbálja visszaszorítani az abortuszok számát.

2011. márc. 30. 23:05
 24/41 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező nagyon önző vagy ráadásul nem gondolkozol elég éretten, előbb nőj fel mielőtt itt tiltakozni akarsz.Nem megyek bele vitába,de úgy gondolom,ugyanúgy nincs joga senkinek megölni a saját gyerekét,tessék védekezni,ha nem is 100%os,rengeteg ember nem esik teherbe ha nem akar,ha meg az ember túl fiatal nem kell szexuális életet élni ilyen egyszerű.Tényleg igaza van az előttem szólónak szépen fizessék ki a teljes árat akik ezt a saját kényelmük érdekében teszik,meg azért mert ő nekik joguk van megölni,mert most épp nem kell.Oda kell figyelni a szexnél és kész,komolyan néhány ember felfogása felháborító.Az ítélkezés a felháborodás,meg a jogok követelése megy, de a felelősségvállalás,az alázat a segítőkészség egyre jobban kezd kihalni.Szóval kérdező ne tiltakozz sehol hanem védekezz normálisan,milyen undorító dolog tiltakozni a mellett hogy megölhesd a gyereked,gondolom bele sem gondoltál,amíg nincs gyereked bele se fogsz!
2011. márc. 30. 23:30
 25/41 anonim ***** válasza:
26%

%egnap valami álszent majom atv-ben azt mondta, hogy azt szeretnék elérni, hogy aki abortuszra készül, az inkább szülje meg és adja örökbee, vagy mesetleg ababvárás alatt meggondolja magát. Anyád!

Merthogy csökken a népesség.

csodálkoznak.?

Menjenek el a közértbe és nézzék meg az árakat.

Sok h.ly. álszent keresztény fideszes meg kdnp-s, komolyan ami itt folyik az agymosás.

2011. márc. 31. 08:27
 26/41 anonim ***** válasza:
0%

előz

Ja meg hogy családi adókedvezmény, meg segítik a nők újra munkába állásást.HA-HA

Nekem 2 éves a kicsi, 2 gyerekem van és lehet nem lesz munkám, most éppne lógok a levegőben, a munkakörömet megszüntették.

2011. márc. 31. 08:30
 27/41 A kérdező kommentje:

Kedves abortusz-ellenesek!

Az hogy érett vagyok-e, hogy van-e gyerekem, hogy van-e tapasztalatom, stb. ebben az esetben tök mindegy. Felnőtt, cselekvőképes állampolgár vagyok jogilag. Ugyanolyan jogaim vannak mint annak a 40 éves, abortuszellenes, 4 gyerekes anyatigrisnek, aki foggal-körömmel küzd a legkisebb szedercsíráért is. Nem ti fogjátok megmondani nekem, hogy mi ellen tiltakozzak és mi ellen ne. Semmi közötök a testemhez. Én se bíráskodtam mikor ti vártatok gyereket, pedig lehet azt mondtam volna, hogy az ilyennek nem való gyerek.

2011. ápr. 2. 19:08
 28/41 anonim ***** válasza:
43%
Undorító egy lelked lehet, már ha van. Annak a szedercsírának a legutóbbi hozzászólásod alapján ezerszer több joga lehet az élethez. És jól fogalmaztál, jogilag vagy felnőtt. Máskülönben totál éretlen.
2011. ápr. 2. 20:49
 29/41 A kérdező kommentje:
Én meg vagyok elégedve a lelkemmel. Szerintem kifejezetten jó ember vagyok, intelligens és érett is, amennyire ebben a korban annak lehet lenni. :D Csak sajnos most a véleményünk pont nem egyezik meg és nincs lehetőséged, hogy jobban megismerj. Kellemeset csalódnál pedig.
2011. ápr. 2. 21:16
 30/41 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van 3 gyerekem,de nem helyeslem az abortusz betiltását. Felelőtlenség megszülni egy gyereket,ha nem tudja az anya az apával együtt rendesen felnevelni! A negyediket én is elvetettem,mert a férjem rákos lett, és félév után meghalt. Nem bántam meg,mert nem tudtam volna tisztességesen felnevelni.

Akik ennyire bőszen ellenzik az abortuszt,azok legtöbbje bigott vallásos,vagy nagyon jól áll anyagilag. Képtelen megérteni mások gondjait.

2011. ápr. 2. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!