Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, hogy magánszemélyként tiltakozzak az abortusztörvény szigorítása ellen? Nagyon felháborítónak tartom! 19/L

Figyelt kérdés
2011. márc. 30. 20:11
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
39%

Milyen szigorításról beszélsz?

19 évesen meg ne tiltakozz sehol, mert gyerekes hőbörgés. Jó egy éve nagykorúnak számítasz, de ez még nem jelenti azt, hogy komoly kérdésekben véleményt kéne nyilvánítanod és bárkinek meg is kéne fontolni azt. Mondjuk nyilván ezért nem is kérdezi senki a te véleményed és senki nem is fogja figyelembe venni.

Vélemény nyilvánításra vannak képzett és tapasztalt szakemberek, szociológusok, orvosok.

Nagyon sokan meg tudják oldani, hogy ne essenek teherbe 19 évesen, ne kelljen semmilyen okból abortuszra menni. Sőt nem túlzás, ha azt mondom a nők többségének soha nem volt nem kívánt terhessége és nem ment abortuszra. Viszont az abortuszra menők többségével többször is megesik ez a véletlen.

Úgyhogy nem tudom miből állna a szigorítás, de nyugodtan szigoríthatnák, mert a nagy többséget semmilyen formában nem érintené ez.

2011. márc. 30. 20:39
 12/41 A kérdező kommentje:
Mellesleg az "anyáknak" nincsenek jogaik? Mi van azzal a súlyos testi és lelki teherrel, amit egy nem kívánt gyermek kihordása okoz? És komolyan van aki azt hiszi, hogy szeretni fogom a gyereket, akit rákényszerítettek? Vagy éljek szexualitás-mentes életet az első tervezett gyerekemig (esetemben kb. 30 éves koromig)? Csak a zigótának vannak jogai? Nekem nincsenek?
2011. márc. 30. 20:46
 13/41 A kérdező kommentje:

20:39

Az én életemről is szó van. az én életemet is befolyásolná a törvény adott esetben. Ennél fogva jogom van ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak. Ezért élünk demokratikus államban. A korom úgy vélem itt nm számít, hisz nemzőképes vagyok már, tehát érint a kérdés.

2011. márc. 30. 20:49
 14/41 anonim ***** válasza:
67%

Szóval a megtermékenyült petesejtnek van joga az élethez, a nő meg aki kihordja jó lesz inkubátornak. Hogy mondjuk az életét töri derékba a nem kívánt gyerek, mert nincs munkája, nem tud lakásra gyűjteni, elhagyta a pasi, akitől a gyerek van, nem tud külföldre utazni dolgozni, vagy akármi, amit tervezett, az teljesen másodlagos. A nő csak egy gyerekgyártó gép, amibe ha pénzt dobnak, kiadja a babát.

Kétféle ember megy abortuszra:

1. Aki nem tudja felnevelni, nincs olyan anyagi helyzetben, nincs semmije vagy éppen már van 3 másik gyereke.

2. Aki egyáltalán nem akar anya lenni, sorra fekszik le a pasikkal, de az esetleges következményektől meg akar szabadulni.

Melyik esetben kellene azt mondani, hogy márpedig szülje meg és nevelje fel a gyerekét?

Szerintem az a nő, akiben csak kicsit is pislákol a vágy, hogy gyereke legyen, és csak kicsit is úgy érzi, fel tudná nevelni, nem dönt az abortusz mellett.

Felmerül még egy kérdés: mi lesz azokkal, akik a tiltás ellenére sem akarják megtartani a babát? Itt jönnek a zugorvosok, külföldi abortusz, vagy ami jóval gazdaságosabb: eltitkolt terhesség/kukába gyerek, gyerekgyilkosság.

Nem hiába mondják, hogy a nő két dologért képes bármire, hogy legyen gyereke, vagy hogy ne legyen..

Komolyan nagyon csekély intelligenciával rendelkeznek, akik ezt a törvényt megfogalmazták. Talán szerintük egy gyereket csak megszülni kell, aztán hetente meglocsolni?

Végülis hiányzik nekünk a nevelés hiányától, rossz családi körülményektől lelki sérül fiatalkorú bűnözők jelenléte az utcákról, most sincs elég belőlük..

Mellesleg mi a helyzet az eseményutáni tablettával? Az is tiltott lesz? Hiszen az is fogamzás után hat!

Nem, még nem voltam terhes, de ismerek olyat, aki igen. És mikor elvetette, az volt az egyetlen járható út számára. A mostani törvény értelmében az a gyerek intézetben lenne, mert ugye a szerető családhoz, jó körülményekhez már nincs joguk a gyerekeknek, csak megszületni! De azt minden áron!

2011. márc. 30. 21:01
 15/41 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó, nem zavar, komolyan, hogy nincs semmilyen törvény, de még csak törvénytervezet sem? Egy kitöltőcske volt talán, hogy az alkotmányban, majd egyszer, ha elkészül, meghatározzák e a magzat fogalmát? De még az sincs kész, tervezetben sem.

Majd ha az elkészül (a tervezet), és bent lesz a magzat védelméről szóló passzus, aztán mondjuk ez be is kerül az elkészült alkotmányba- még ez sem jelenti az abortusz törvény szigorítását, és még csak azt sem lehet tudni, hogy ha lesz is szigorítás az egyet jelent az abortusz tilalmával.

Úgyhogy valójában fantazmagóriákról beszélünk, mert ma még az alkotmány tervezete sincs meg, nemhogy az alkotmány és magával törvénnyel nem történt semmi, az még ha szinten sem merült fel.

Tudod olyanok vagytok, mint a viccbeli malacka a létrával.

2011. márc. 30. 21:08
 16/41 anonim ***** válasza:
36%

Tudod jobb félni mint pofára esni!

Akinél a hatalom, az bármit megtehet.. És ugyan mit nyomnának jobban, mint hogy kevés a születések száma?

Remélhetőleg a visszhangot hallva visszavonulnak azok, akik ilyesmiket akarnak az emberekre kényszeríteni..

2011. márc. 30. 21:13
 17/41 anonim ***** válasza:
36%

Jó, tegyük fel, hogy a 43 ezerből minden baba megmarad és mind megszületik. Valójába az sem jelentene sokat, mert a kiugrás idején évi 250 ezer gyerek született, ha hozzáadod a 43 ezret a megszületett kb 90 ezer gyerekhez, meg sem közelíti ezt a számot. És minimum ennyi kéne.

Ráadásul, nem akarok ítélkezni, de én úgy gondolom, hogy ezen nők többsége, amúgy sem hozna a világra társadalmilag hasznos emberkéket, úgyhogy nem lenne hasznára a társadalomnak, ha megszületnének. gazdaságilag sem indokolja semmi, hogy ők világra jöjjenek. Mert több eltartott nem kell ebbe az országba.

Egyébként meg komolyan te attól alszol nyugodtan, hogy most x ezer forintért elvennék a babádat? És mostantól ettől fogsz rettegni, hogy majd egyszer 10 év múlva, hátha nem vetetheted már el a gyerekedet?

2011. márc. 30. 21:18
 18/41 anonim ***** válasza:
52%

Én attól alszom nyugodtan, ha tudom, hogy a fölöttem rendelkező politikusok értelmi színvonala legalább közelít a normálishoz.

Mellesleg voltam olyan helyzetben, hogy "baleset" után eseményutánit vettem be, ami nélkül talán teherbe estem volna. 19 éves voltam.. Az akkori párom akarta volna, és eltartott volna - munkám nem volt, tanultam. Csak hát én nem ilyen életet akartam magamnak.

Mellesleg rövid idővel később a pasi bekattant, őrjöngő vadállattá változott, szétverte a fejemet, úgyhogy különösen örülök neki, hogy nem kötöttem hozzá az életemet egy közös gyerekkel.

Nem az a bajom, hogy valamikor majd nem vetethetem el a gyerekemet, mert úgy érzem, már nem lenne okom megtenni.

De azért tartanám meg, mert én jónak látom, vágyom rá, nem pedig azért mert más erre kötelez engem.

Aki nem akar anya lenni, arra nem szabad rákényszeríteni.

2011. márc. 30. 21:34
 19/41 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom van-e vagy lesz-e lehetöség.

Nekem ugyan van egy pici lányom, de nem vagyok sem abortusz ellenes, sem abortusz párti. Hiszem, tudom, hogy csak azok mennek abortuszra akiknek semmilyen más lehetöségük nincs. Sajnos van olyan a környezetemben, közel áll hozzám, aki nagyon akarja a babát, mégsem teheti meg, hogy megtartsa. Senki nem áll mellette és a szívem szakad meg:(( Emiatt lehet jobb ha meg sem születik. Borzalmas ezt kimondani hiszen rajongok a babámért, de bizony van olyan, mikor sok szenvedéstöl kímélik meg azt a magzatot...

Na ilyen tekintetben egyszerüen a hányinger kerülget, amikor kizárólag férfiakból álló testület dönt a nök jogairól, miközben fogalmuk sincs semmiröl...

2011. márc. 30. 21:40
 20/41 anonim ***** válasza:
49%
Kedves kérdező, majd ha gyermeked lesz, akkor megérted az abortusz-ellenességet. MErt a magzat is élőlény. Ember. És ahogy a szomszédodat nem ölöd meg, amikor hangosan hallgatja a zenét, vagy felver szombat reggel a kalapácsolással, pontosan úgy nincs jogod őt megölni. Remélem, a hozzád hasonlóaknak nem lesz lehetőségük tiltakozni. Védekezni a nem kívánt terhesség ellen, felelősséggel - vagy nem szexelni. Ahhoz van joga annak, aki nem akar gyereket, nem tiltakozni gyilkosságok legalitásáért.
2011. márc. 30. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!