Mit gondolnátok, ha a gyereketek tanárnőjét tetoválás ékesítené?
16 éves ikerlányaim vannak.Nem örülnék ha arra jönnének haza,hogy tetkót akarnak,és miért nem engedem meg nekik,hiszen a tanítónéninek is van....Ha tetkót akarsz akkor csinálj nyugodtan,de a diákjaid ne lássák..
Egy felnőtt embernek,egy tanárnak külsőleg is elfogadhatónak kell kinéznie,hogy a társadalom elfogadja..Egy tetkós,vagy agyon piercingelt vagy esetleg túl kirívó öltözék nem az iskolába való..
Hali
Szerintem ha középiskolásban tanítasz nyugodtan tetováltass! Főleg ha valami kisebb mintát szeretnél a lányod miatt, ez korrekt ezzel semmi baj nincs. Én középiskolás vagyok és ha egy tanárom egy nap bejönne a suliba úgy hogy új tetkója van az alkarján egy minta a kislánya miatt, azt mondanám hogy nem igazán érdekel. Szerintem az osztálytársaimat sem kötné le különösebben. Biztos lenne olyan aki azt mondaná hogy tetszik neki, meg jó volt az ötlet, én is ezen a véleményen vagyok, de nem vált ki belőlem különösebb hatást:) Sőt szeritnem olyan is lenne aki fikázna, ez inkább attól függ hogy mennyire tisztelnek a diákok. Egyébként meg jó az hogyha nem csak ilyen vén szípírtyók tanítanak a suliban, hanem fiatalosabb nyílt tanárnők, akik nem úgy állnak hozzá a dolgokhoz hogy a tetoválás=drogok,sátán,agresszió,rossz dolog :D Hidd el attól hogy tetováltatsz nem leszel rossz példa a diákok előtt, lehet még nő is egy kicsit a népszerűséged, de az is lehet hogy a diákokat teljesen hidegen hagyja a dolog. Szerintem tetováltass, én ezt most így látom, és én középiskolás diák vagyok.
Engem nem zavarna, nekem is van, nem is kicsi :)
Viszont alkarra nem javaslom. Nem minden szülő tolerálja ezt, és nem is minden munkáltató. Én könyék alá nem tetováltatnék. Ami könyék fölött van, az még viszonylag jól takarható, ha szükséges, de könyék fölött... Hát nem lehet kellemes állandóan hosszúujjúban lenni, ha az az elvárás, hogy ne látszódjon a tetoválásod.
Akkor már inkább felkar, lapocka, boka, mellkas, ilyen helyekre szerintem jobb.
Engem nem zavarna,de sok szülőt igen. Olyan helyre tetováltass,amit el tudsz takarni. Nekem több tetoválásom an,de mind olya helyen hogy ha akarom látják,ha akarom nem.
Egyébként mi lenne a minta,ha nem vagyok indiszkrét?
Engem sem zavarna az sem,ha látható helyen volna.
Egyrészt azért,mert a férjemnek van több is látható helyen,nem kell a tanítónéninek nálunk "rossz példát" mutatnia ilyen téren.(nekem nincs és nem is tetszik)
Másrészt nehogy már ne tudjam megbeszélni a gyerekeimmel,hogy nem kell másokat majmolniuk.
Harmadrészt ha felnőtt emberek lesznek,és valamilyen indíttatásból mindenképp tetoválást szeretnének,nehogy már ne tudjam elfogadni!
Nyugodtan, nem ettől leszel rossz tanár, sőt...
Nem a középkorban élünk, szerencsére
Ha úgy érzed csináltasd meg.
Nekem mindkét alkarom belső felén van és nem kicsik 10-12 cm :)
Vezető beosztásban dolgozom egy cégnél, a főnökömet nem az érdekli hogy vagyok kivarrva, hanem hogy a munkám hogyan végzem. Ha külföldi partnerek jönnek akkor vagy hosszú ujjú blúzt vagy blézert veszek fel. Nyári idő esetén pedig vannak csinos széles de nem hivalkodó karkötőim amik mindent eltakarnak. :)
De nem magam miatt, nem szégyenlem. Csak nem akarom hogy megrökönyödjenek és a tárgyalás helyett arra figyeljenek. :)
Van egy kislányom, szokta nézegetni, simogatni. Mivel nagy gyerekeknek tanítasz, ha ízléses akkor semmi gond vele. Az, hogy a tanító néninek van nem ok arra, hogy a gyereknek is legyen, ezt otthon kell lemeccselnie a gyereknek a szülőjével.
Nem mellesleg, majd ha a lányom akar és elég idős lesz hozzá, hogy felfogja ez tényleg maradandó, akkor én fogok vele elmenni, hogy tényleg tiszta, higiénikus helyen csinálják meg neki.
Úgyhogy mérlegelj, és hajrá ha úgy döntesz :)De megbámulni meg fognak, mert az alkar főleg nők esetében kissé szokatlan hely, a csukló környéke pedig kicsit fáj és vékony a bőr sok az ér.
34/N
Személy szerint engem nem zavarna, de mint látod, sokakat igen!
Középiskolában már pláne. Ne haragudj meg azért amit írni fogok, nem megbántani szeretnélek, de szerintem a mai gyerekek - főleg a középiskolás korú gyerekek - már nem tekintik példaképnek a tanáraikat. És ezen már nem fog különösebben rontani egy picike tetoválás. Még a kisiskolások felnéznek a tanítójukra, de valahogy a felsőbb évfolyamokra ez már sajnos nem igaz.
A te eseted egyébként szerintem nagyban függ attól is, hogy milyen iskolában tanítasz. Mert ugyebár vannak jó hírű, talán erkölcsösebb iskolák, és hát vannak kevésbé példamutató intézmények... Kérdés az is, hogy a tanári kar, a vezetőség hogy fogadná.
Szerintem semmi probléma vele még általános iskolás tanárnak sem, nem hogy szakőzepésnek.
Senkinek semmi köze hozzá.
A tanár példa a gyereknek...
Akkor egy tanár ne sminkeljen, ne fessen hajat, ne legyen műkörme mert a gyerekem akkor úgy jön haza a suliból hogy "Anya műkörmöt, festett hajat, sminket akarok, mert a tanárnéninek is van! " ?
Pedig ezek sem különb dolgok, mint a tetoválás.
Az általános sulis föcitanáromnak (pasi) nyelv piercingje volt, tudta minden diák, mégsem találta ki senki hogy most akkor átszúratom a nyelvem, mert a tanár úrnak is át van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!