Anyukák, kismamák! A párotok mi mindenben segít nektek?
Nagyon sokat segít. Mivel tápszeres a baba, és éjjel kétszer kel fel enni, először a férjem kel fel hozzá, másodszor pedig én. Így mindketten tudunk azért pihenni.
Ha itthon van, segít a házimunkában is, bár igyekszem mindent megcsinálni, amit lehet. Amúgy mosogat, mos, porszívózik, még főz is, ha mondom neki, hogy mit hogyan kell. :)
Ma egy hónapos a kislányunk, tegnap pl. fodrásznál voltam, mert a férjem addig nagyon szívesen vigyázott a bébire. Szóval nagyon szerencsés vagyok, így néha jut 1-2 órám magamra is. Vagy pl. el tudok menni vásárolni, amíg ő otthon marad a picivel. Bár most, hogy már 1 hónapos, most már vihetem őt is, így egyszerűbb lesz azért.
Nálunk enyém a házimunka, de nem azért, mert lusta a férjem, hanem én nem várom el tőle. Mivel én itthon vagyok a két gyerkőccel, és nem dolgozom, nekem van időm a házimunkára. A férjem, ha hazaér a munkából, már csak a gyerekekkel foglalkozik, és ez így jó. Nem várnám el tőle, hogy dolgozzon, porszívózzon, takarítson, és még a gyerekekkel is foglalkozzon.
Az egyetlen, ami van, hogy reggel a kezébe nyomom munkába menet a szemetet, hogy vigye le.
Fürdetés, altatás az övé minden este.
Ha itthon van, csak ő foglalkozik a gyerekekkel, én meg pihenek, meg persze velük vagyok, csak nem csinálok semmit.
Ha majd visszamegyek dolgozni, akkor átszervezünk mindent, akkor majd együtt csináljuk a házimunkát.
Szia! Nálunk fel van osztva az élet, én vagyok a bébivel, akinek szeparációs szorongása van már, ezért nagyon rövid időre válunk szét csak, ezalatt a legegyszerűbb dolgokat tudom csak megcsinálni, emellett én mosok, teregetek, vasalok éjszaka.
Bevásárlás, takarítás, főzés, ezeket mind a férjem csinálja.
Sokan milyen szerencsések.
Az én férjem vigyáz a lányunkra, játszik vele, ha elkészítem a tápszert odaadja, elmegy bevásárolni, sétálni a lányunkkal.
A háztartás (főzés, mosás, takarítás stb.) az enyém, pelenkázni nem pelenkáz és fürdetni sem fürdet.
De lehet jobb is, mert szerintem egy férfi nem olyan alapos, mint egy nő, mármint pelenkás terén legfőképpen....
Amiben éppen kell.
Háztartás, gyerek, lelkem ápolása, bármi.
Egyedül mosni nem hajlandó. Mosógép fóbiás :-) de a teregetés már megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!