Milyen leveseket, második fogásokat főztök 2 éveseknek?
Mindig azt főzök neki is, amit magunknak.
Leveseket egy héten két félét, így minden napra jut: krémleves (borsó, brokkoli, hagyma), húsleves, tárkonyos raguleves, krumplileves, palócleves, bableves, zöldségleves, borsóleves.
Második: kb. 3-4 alkalommal főzök, az kitart a hétre, elég változó, miket:
Hús: mézes-mustáros csirke, rántott hús, tejfölös hús, pörkölt, brassói, tepsis hús, paprikás csirke, sült hús, hurka, fasírt vagy mikor mi jut eszembe.
Tészta: túrós tészta, sztrapacska, krumplis tészta, milánói makaróni, carbonara spagetti, lasagne, sonkás tészta.
Főzelék: zöldbab, borsó, krumpli, spenót, lencse.
Egyéb: rakott krumpli, paprikás krumpli, tepsis krumpli, zöldséges rizs, tejberizs, túrógombóc.
Ennyi jutott eszembe:)
Nem főzök én sem külön, 10 hónapos korától ugyanazt eszi mint mi, csak azért írtam, hogy van egy kétéves, mert miatta változatosabban kell főzni.
Kösz a tippeket!
Szia!
Ha egészséges,akkor a bölcsiben eszik,így hétköznap nem főzök.
Nálunk általában csak egy fogás van,és hozzá van valami édesség(palacsinta,piskóta,kókuszgolyó,gyümölcsös süti)
Én ezeket a leveseket,főételeket főzök:
zöldségleves(bármilyen zöldséggel),
grízgombóc leves,
májgombócleves,
húsleves,
bableves,
brokkolikrémleves,
gombakrémleves,
zellerkrémleves.
A főétel(ha nincs leves):
brassói,bármilyen tészta(sajtos,krumplis,mákos,diós),
főzelékek,rakott zöldségek(karfiol,brokkoli,cukkini).
Krumplipüré hallal,vagy rántott/grillezett csirkemellel.
Én így is úgy érem,hogy elég egyhangúan eszünk:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!