Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen leveseket, második...

Milyen leveseket, második fogásokat főztök 2 éveseknek?

Figyelt kérdés
Már nem tudom miket főzzek, esetleg egy-egy jó (olcsó és gyors) receptet is?
2011. márc. 20. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindig azt főzök neki is, amit magunknak.

Leveseket egy héten két félét, így minden napra jut: krémleves (borsó, brokkoli, hagyma), húsleves, tárkonyos raguleves, krumplileves, palócleves, bableves, zöldségleves, borsóleves.

Második: kb. 3-4 alkalommal főzök, az kitart a hétre, elég változó, miket:

Hús: mézes-mustáros csirke, rántott hús, tejfölös hús, pörkölt, brassói, tepsis hús, paprikás csirke, sült hús, hurka, fasírt vagy mikor mi jut eszembe.

Tészta: túrós tészta, sztrapacska, krumplis tészta, milánói makaróni, carbonara spagetti, lasagne, sonkás tészta.

Főzelék: zöldbab, borsó, krumpli, spenót, lencse.

Egyéb: rakott krumpli, paprikás krumpli, tepsis krumpli, zöldséges rizs, tejberizs, túrógombóc.

Ennyi jutott eszembe:)

2011. márc. 20. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
9-10 hónapos koruk óta azt eszik,amit magunknak főzök. 2 évesnek miért kellene külön főzni?
2011. márc. 20. 14:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem főzök én sem külön, 10 hónapos korától ugyanazt eszi mint mi, csak azért írtam, hogy van egy kétéves, mert miatta változatosabban kell főzni.

Kösz a tippeket!

2011. márc. 20. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Hétköznap sosem főzök levest, igazán amúgy sem, 7 végén nagyszülők főznek. Az enyém amúgy tésztaimádó
2011. márc. 20. 19:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha egészséges,akkor a bölcsiben eszik,így hétköznap nem főzök.

Nálunk általában csak egy fogás van,és hozzá van valami édesség(palacsinta,piskóta,kókuszgolyó,gyümölcsös süti)

Én ezeket a leveseket,főételeket főzök:

zöldségleves(bármilyen zöldséggel),

grízgombóc leves,

májgombócleves,

húsleves,

bableves,

brokkolikrémleves,

gombakrémleves,

zellerkrémleves.

A főétel(ha nincs leves):

brassói,bármilyen tészta(sajtos,krumplis,mákos,diós),

főzelékek,rakott zöldségek(karfiol,brokkoli,cukkini).

Krumplipüré hallal,vagy rántott/grillezett csirkemellel.

Én így is úgy érem,hogy elég egyhangúan eszünk:(

2011. márc. 20. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!