Karácsonykor mit adtok a 16 honapos babátoknak? Azt amit
föztök, ünnepi fogásokat, vagy akkor is fözeléket?
Bocsi én nem olyan anyuka vagyok, de egy 16 hónapos babónak már nyugodtan adhatod az amit ti esztek minden nap, kivéve talán a bab és a kukorica. Nyugodtan ehet bármit ha nem fűszerezed meg annyira. Az én lányom 1 éves lesz 2 nap múlva és szinte mindig azt eszi amit mi, pát kivétellel.
Kell nekik a változatosság nem ehet mindíg főzeléket..
2010. dec. 20. 13:06
Én sem olyan anyuka vagyok, aki csak főzeléket ad a 16 hónaposának, de azért válaszolnék.
Én biztosan adnék neki az ünnepi fogásokból, természetesen, ha csak nem túl fűszeres. Húsleves, raguleves vagy ki mit főz ilyenkor ezeket simán megeheti már, és a másodikból köret+husi vagy zöldség ugye kinél mi a szokás, szintén adnék neki. Halból viszont csak olyat, ami tutira szálkamentes.
Ha nem tolakodó a kérdés, miért kap nagyrészt csak főzeléket a babád?
2010. dec. 20. 13:29
Kisfiam 18 hónapos,ő is inkább még főzelékeket eszik. Kínálom én neki a mi ételeinket is,de nagyon kevés dolog van amit megeszik,nem nagyon vevő az új dolgokra. 24-én délben főzeléket fog kapni,úgy mint máskor. Vacsira megpróbálok neki az "ünnepi fogások" közül választani, de ha nem eszi meg akkor természetesen kap valami olyat amit szeret.25-én és 26-án rokonlátogatóba megyünk, ott is lesz sok finomság kiváncsi leszek mi fog majd neki ízleni. Természetesen viszek magammal tartalékba főzeléket,végső esetben azt adom oda neki.
2010. dec. 20. 13:32
Én is kb 1 éves koráig adtam főzeléket,azóta azt eszi amit mi.Hagy ismerkedjen a kicsid az ízekkel, 16 hósan már nagyon unalmas az állandó főzelékevés.
2010. dec. 20. 13:32
16 hónaposan már nyugodtan eheti a ti ételeiteket is, pl húsleves jó sűrűn, hússal, az is jó, vagy ha vevő a darabosabbra, akkor húst körettel.Mi is 16 hónaposak leszünk nemsoká, de már rég nem csak főzeléket eszik, ma is pl. a mi levesünkből evett, jó sűrűn, jó sokat, bár hús nem volt hozzá, de ha egy egy nap k imarad húsevés nélkül nem nagy gond azért.A fiam még nem nagyon szereti a szárazabb ételeket, mint pl a rizs, tészták, inkább leveses és főzelékes.Karácsonykor is tuti lesz neki húsleves, meg esetleg ha lesz pörkölt a szafjtából is adok neki kenyérrel, mert úgy szereti.De azért nem tervezem el ennyire hogy mit fog enni, majd ahogy jön.
2010. dec. 20. 14:02
Ja, és a sütiket is meg fogja tuti kóstolni:-)
2010. dec. 20. 14:03
Nekem 15 hónapos most a kisfiam, egyszerűen nem hajlandó normális mennyiséget megenni darabos ételből. Így nem is tudom igazán bevezetni neki a saját ételeinket. A főzelékeinket, leveseinket össze tudom neki pürésíteni, de azért a rántott halat és a rizst nehezen menne. Én biztos, hogy megetetem a szokott főzelékével, és ahogy mindig is szoktam, most is megkínálom a saját ételeinkkel utána.
Nem szeretem ezt a lehurrogó, ennyi idősen már azt kellene ennie, amit mi stílust, minden baba más, más- más igényekkel. Az én kislányom egy évesen egyszerűen nem volt hajlandó megenni a főzelékeket, neki a kedvenc a rántott hús, rizzsel volt, na meg a pörkölt tésztával. Ugyan azokkal az elvekkel, módszerekkel nevelem mind a kettőt, a fiam mégsem hajlandó rágni még. Ez van, én elfogadtam, nem láttam még óvodást, aki zöldségpürén élt volna. Majd megunja ő is.
2010. dec. 20. 14:34
16 hós babának még van olyan aki csak főzeléket ad? Aztán sokan csodálkoznak,h később válogat a gyerek! Vajon miért!
Le lehet nyugodtan pontozni,de ez a véleményem!
2010. dec. 20. 15:46
9/13 A kérdező kommentje:
köszi azért a válaszokat.igen, vannak még anyukák akik 1 héten többször is adnak fözeléket a babájuknak.itt olvastam a kérdéseknél.nyilván eszik már huslevest, hus, krumpli, zöldség, tészta kevés lével. rakott karfiol, rak. krumpli, stb..de azért java részt többször fözeléket. HOGY MIÉRT KAP TÖBBSZÖR FÖZELÉKET? A SZOMSZÉD ANYUKA BÖLCSIBE DOLGOZIK. HOZOTT 1 HAVI ÉTLAPOT, MIT ESZNEK AZ 1-3 ÉVES GYEREKEK. HETENTE AZ 5 NAPBOL 4 NAP FÖZELÉK.HÁT EZÉRT.
10/13 A kérdező kommentje:
Meg adok még neki, pir. griz megyszosszal, husival is.meg a védönöm is mondta,(idösebb korosztály)hogy hagy egyen még ilyenkor sok zöldséget, meg mindenféle fözeléket. 2 éves kor után javasolják heti 1-2x a tésztás ételt. bár pörk. tés evett, és nagyon szereti.VISSZATÉRVE A BÖLCSIBE VAJON MIÉRT MÉG JAVARÉSZT CSAK FÖZELÉKET KAPNAK?DE MINDENKI MAGA TUDJA. MINDEN ANYA UGY CSINÁLJA, AHOGY NEKI JO. azért is irtam ki, hogy inkább olyan anyukák válaszoljanak, mert kerülni akartam a konfliktust. de nem volt bánto hozzászolo.
Kapcsolódó kérdések: